Çakra ve aura nedir? Bunlar kapanıyormuş bide hangi faktörlerden dolayı kapanır nasıl açılir bide. bize faydaları. nelerdir aramızda detaylı bilen var mı bu konuyu? Ben askerdeyken sabah nöbetinde güneşin doğuşunu izlemenin çakraları açtığını ögrenmistim?
Çakraları açmak iyi değil. Dinden çıkarsın. İnsanlara bunu bilinçsizce yaptırıyolar yok şöyle iyi yok böyle iyi diye ama maksat belli. Bunun tıpta yeri yok iyice araştırmalısın bence. Yinede kendi görüşün tabii...
Ayrıca aura enerjidir enerjini hissetmenin bir zararı yok ellerini birbirine bir kaç dakika sürtüp bırktığında birbirinden çok uzaklştırmadan ellerinin ortasında bir top varmış edasıyla hafifçe birbirine yaklaştırabilirsin o basıncı aurayı hissedersin hatta bir elin diğer elini mıknatısın zıt kutupları gibi görüp zor birleşebilir. Ama çakrayı tavsiye etmiyorum.
yapılan ibadetlerin ne için yapıldığını düşünüyorsunuz? Neden size huzur veriyor mesela? Bahsettiğiniz aura enerji alanları , çakralardan farklı değildir. Aura vücudu sarar bir zar gibi, çakrada merkezlerdir.
Allah için tabiki ne için olucak elbetteki insan vücudunada faydası var namazın mesela. Ben sadece dinsel açıdan doğru olmadığını söyledim dine bir yararı yok aksine inanç açısından zararı var bu benim görüşüm. Tabii sizinkinede saygı duyarım 😊
Çakralarımı ben de açmak icin cesitli meditasyonlar yapiyorum ve bu sayede ibadetimi yaparken daha huzurlu ve Yaratanla iletisimimi daha kuvvetli hale getirdigimi hissediyorum. Belli basli kaliplardan siyrilip olaylara daha mantik cercevesinde yaklasmanizi ve denemediginiz bir seyi olmuscasina gosterip insanlari yanlis yonlendirmemenizi tavsiye ederim.
Çakralar vücudumuzdaki enerji, yaşam gücü, hayat enerjisi merkezleri. Her çakranın sorumlu olduğu organlar, duygular ve dış dünyaya ait fonksiyonları vardır yani çakraların son derece karmaşık görevleri vardır ve hayatımızı direkt olarak etkilerler. 7 temel çakra vardır bunları açmak için reiki/ meditasyon vs yapılır. Stres üzüntü gibi etkenler onları tıkar özellikle olumsuz düşünceler. Gün ışığı solar pleksus denen göbek çakrasına iyi gelir temizler
Uzun biraz bence yazmak lazım da şöyle diyim kısaca; 1. Kök Çakra 2. Sakral Çakra 3. Göbek Çakrası 4. Kalp Çakrası 5. Boğaz Çakrası 6. Üçüncü göz Çakrası 7. Tepe Çakrası.. ayrıntı istiyorsan;