Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah herkesi bu dünyada farklı şekillerde sınar. Bu Allah'ın acımasızlığını göstermez. Adaletini gösterir. Bu dünyada acı çekip hala Allah'a, yaratanına bağlı kalanlar için şüphesiz çok güzel bir hayat vardır.
Bazı şeylerin kafanızı karıştırması kur'an'ın çelişmesinden değil, insan beyninizin Allah kadar kusursuz ve üstün bir varlığı kavrayabilecek kadar geniş olmamasındandır.
Bilim adamlarının hiç bir kusursuz tarafı yoktur. Sadece zekalarını çok daha iyi kullanır ve rabbimin verdikleriyle bişiyler yapar. Benim rabbim vardan yok yoktan var edebilir. Ama bilim adamları bunu yapamaz.
Hiçbir şey tesadüf eseri oluşmamıştır. Herşeyin bir 'neden' i vardır.
Yorumlarda kafanı karıştıran şeyler olduğunu yazmışsın. Eğer kafan karışıyorsa araştır. Ama objektif bir biçimde yap bunu. Direk tanrı yok diye girersen ne okursan oku bir anlamı kalmaz.21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl@4llah-diyen-portakal bu ateistler her gun yeni birseyler cikariyor yahu 😁😁
01 Yorumla- +1 yıl
Bence bir Allah diyen aslan değil ya da vücudunda Allah yazan bebek
https://www.youtube.com/watch?v=9gzl9AOuOLM
İbretlik
+1 yılAçıklayayım sana ama anlamaya çalış bir kerede.
Bu dünya imtihan dünyası.
Herkezin dünyaya bir geliş amacı var.
Tek bir hizmet uğrana buradayız. İman ve inanç.
Bu çocuk çok zor bir durum tabikide kimsenin başına gelmesin. Ama şöyle durum var hani dedim imtihan dünyası bu çocugun imtihanı böyle. Dünyaya böyle gelecek ve bu durumda neler yapabilcek doğruyu bulabilecekmi yoksa yanlışamı düşüp isyan mı edecek.
Herkesin imtihanı farklı bu hayatta kimi zengindir ama şükretmez.
Kimi fakirdir şükreder.
Herşey belirli bir düzen içersinde.14 Yorumla
Soran+1 yılHerke''s'' diye yazılır.
Öyle bir saçmalık olabilir mi? Yani bir sınav yapacaksın ve kimisine kalem vereceksin kimisine vermeyeceksin öyle mi?
Hatta kimisine sınav için süre dahi vermeyeceksin.
Çocuk yaşta hatta bebekken ölenler için ne diyeceksin peki?- +1 yıl
Bana edebiyat dersi vercene oturda oku sen.
bir kerede anla demiştim ama olmamış galiba.
Neyse kolay gelsin.
Soran+1 yılOku diyen arkadaşımız Kur'an okudu mu acaba?
- +1 yıl
Bilmediğim araştırmadığım bir konu üzerine konuşmam.
Dini bütün birisi değilim.
Ama ne yanlış be doğru anlayabilcek kapasitedeyim.
İnsanlarla din diyaloguna girmek istemiyorum çünkü dediğim gibi ben ne kadar biliyorum ki ne öğreteyim mantığındayım.
Ama benim ölüm bile senden çok bilir be arkadaş.
Neyse bir kerede anla demiştim başaramadın sen onu cevap verme dicem anlamıcan için engellemek zorundayım.
Umarım bir gün anlarsın.
hayrına öldürün çocuğu :D:D
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bu normal değil ama Allah bazılarını bir eli yağda bir eli balda yaratıyor. Sen bu olayı Allah'ın acımasızlığı sayıyorsun ama neden öbür olayı Allah'ın rahmeti saymıyorsun da adaletsizliği sayıyorsun? Neden hep kötü olanı görüyorsun da iyi olanı görmüyorsun?
011 Yorumla
Soran+1 yılAbi bir sınav varsa herkes eşit olur. O zaman ÖSYM sana kalem vermesin diğer adama da soruların cevabını versin sonra da bu da sizin sınavınız desin olur mu?
Soran+1 yılPeki ruh hastasının teki 2-3 yaşındaki bebeğe tecavüz etti diyelim bu ne demek?
- +1 yıl
O ruh hastası cehennemin dibini boylayacak, kız yaşamazsa cenneti, yaşarsa bu da onun imtihanı olacak. Sonuçta dünyada daha kötü şeyler var. Tekrar ediyorum, eğer dünyada bir gram kötülük kalmazsa iyiliğin esamesi olmaz, çünkü bu konuda sadece bir mutfak robotu kadar farkındalığımız olur o zaman.
Soran+1 yılKızın sınavı Allah tarafından tecavüze uğratılmak yani? Hem de daha 2 yaşında bebek iken?
Ne demek ya kız yaşamazsa cennetlik? Allah'ın cennete sokma yöntemi bu mu? Bebeklere tecavüz ettirmek mi?- +1 yıl
Yok tecavüze uğrasın veya uğramasın küçük yaşta ölürse cennete gider her halükarda. Ve dediğim gibi Allah iyiliği ve kötülüğü imtihan için yarattı. Ve bunu seçmeyi bizim irademize bağladı. Özgür irade Allah'ın bize verdiği en büyük ihsanlardan biridir. İstese o herkesi melek olarak da yaratabilirdi. Ama o senin iyi veya kötü yolunu kendin seçmeni istiyor. Ve biraz duygusal yaklaşıyorsun. Bir bebek belki tecavüzün ne demek olduğunu sadece fiziksel yıkım olarak anlayacakken, genç bir kız bunun hem fiziksel hem de psikolojik manada dehşetini hissedecektir? Bizim genç kıza daha fazla acımamız gerekmez mi?
Soran+1 yılAbi ne diyeyim o zaman ilerde bir gün kızın olsun da daha çocuk yaşda 25 30 kişi ardarda günlerce tecavüz etsin atta aylarca.
Sen de bu Allah'ın sınavı de içinden
Soran+1 yılYav he he. Umarım cennete gider bu sayede kızın aylarca tecavüzün ardından. Her gece göz yaşı dökerek hem de daha okula bile gitmemiş çocuk yaşda
Soran+1 yılYav he he tamam ok kib bye
+1 yılateist bilim adamları? her bilim adamı ateist mi? ya da ateist olsun sayalım o bilgiler nereden geliyor, kudret bilgi bilim adamına mı ait? o zaman hadi ölüleri de diriltsin senin o ateist bilim adamların !
Allah'ın merhameti bilgisi senin o aciz aklınla zaten kavranmaya müsait değil, o çocuğun akıbetinde ne denli mutlu olacağını biliyor musun hatta senden bile çok mutlu olacak sen kendin için endişelen.
ama yok siz ancak ahmaklık ve nankörlük arasında gidip gelin hadi.13 Yorumla
Soran+1 yılBir açıp bakın be! bir okuyun, araştırın, öğrenin! yedi sülaleniz yanyana gelse zeka, bilgi ve kavrayış olarak yanına yanaşamayacağınız hemen hemen tüm 20. ve 21. yüzyıl bilim insanları ateist ya da agnostik, çok azı da deist. hiç mi demiyorsunuz kendi kendinize, "ulan, ben kendim, çevrem, dünya, güneş sistemi, galaksi, evren ve zaman adına ne b*k biliyorum da, bu konularda bir b*k bilmeden, bu konulara yıllarca kafa patlatmış insanların reddettiği şeylere bu kadar rahatlıkla varlarmış gibi inanıyorum?".
kendin, çevren, dünya, güneş sistemi, galaksi, evren ve zaman adına ne b*k biliyorsun da rabb'inin varlığını ispatlayabiliyorsun?
Einstein, Bohr, Hubble, Sagan, Hawking falan sikko adamlar zaten. tamam onlar üniversitelerde okumuş, bir şeyler yazmış, çizmiş, bulmuş olabilirler, hatta çok büyük bilimsel keşifler yapmış da olabilirler. ama, yüce rabbimiz, hikmetinden sual olunmaz, bunların hiçbirine müslüman olmayı nasip etmemiş. bunlar da o kadar okumuşlar ama, hiç bir şey anlamamışlar- +1 yıl
sen nasıl yokluğunu ispatlıyorsun dünyadaki her taşın altına baktın mı? ha yokluk ispatlanamaz değil mi sizin lügatınız da yok ya ! madem yok yok yok diyorsunuz adam gibi de delil getirin çünkü... ile başlayan.
ha ateist bilim adamlarının yanında müslüman bilim adamları da fazlasıyla var merak etme hatta inançsızken inançlı hale gelen ama sizin dikkatlerinizi çekemiyorlar malum.
siz anca biz biliriz edasında takılın bakalım nereye kadar ! dikkat et Allah öldürmesin. ;) - +1 yıl
taşın altında tanrımı olur bacım tövbe ya.. varlığı ispatlanabilir mi peki
Ben de elhamdulillah muslumanim ama boyle seyleri gordukce ben de biraz dusunuyorum. ama senin gibi de allah acimasiz diyip kestirip atmak yanlis. kurani okuyan birileri anlatsin acik acik evet bizim icin sinav ama bilmeyrim
01 Yorumla
Soran+1 yılKur'an'ı 2 defa bitirdim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah olsaydi bike kesin merhametsiz olurdu. Gozumuzun renkli olmasi bile mutasyon. Ama allahin hikmeti. Allahin hikmeti hata yapmak sanirim.
141 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah buna da sifa versin rica edicem
Soran+1 yılİşte aynı fikirden bir insan sonunda. İkinci videoyu izledin mi?
Allah varsa kesin içinden beni yanlış anladınız ama :S :S diyor olmalı :D
Cevap sahibi+1 yılIzledim tabi :D celal şengör ve ben izlemicem :D hiç :D hyr allah olmak bu değil . s. s
Soran+1 yılGerçek Allah bu değil. Pardon komşunun Allah'ı yaratmış :D
Bu arada kimsin sen ya? :D Ölümüne merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yılGizliligi seven ve gizlilikten cikmayan biri ;) :D
Soran+1 yılYahu sitede bu şekilde düşünebilecek tek bir kişi olduğunu düşünmüyordum ben ama :/
Cevap sahibi+1 yılEmin misin
Soran+1 yıl1 kişi var ama o da müslüman geçiniyor :D
Cevap sahibi+1 yılHmmm
Soran+1 yılO musun yoksa ya beni mi kandırıyorsun :D
Cevap sahibi+1 yılMuslumana benzer bir halim mi var sence :D
Soran+1 yılAnladım o değilsin ama kimsin sen ya :D Şu anda evrenin sırrını daha az merak ediyorum (belki de sığlaşıyorum )
Cevap sahibi+1 yılBoşver ben evrenden daha önemli değilim :D bu merakı haketmem :D
Soran+1 yılValla bugün soruları Kirshoff'un akım ve gerilim yasaları ile çözdüm seni de çözerim kimsin.
Bana dürüstçe baş harfini de hele nickinin
Cevap sahibi+1 yılHarfle başlamıyosa? :D
Soran+1 yılAnaaaaa :D
Ne ile başlıyor kız?
Kesin alt tire ya :/
Cevap sahibi+1 yılBulamazsın :)
Soran+1 yılDe hadi ya ilk iki harf olsun bari :D Seni tanıyor muyum peki?
Cevap sahibi+1 yılYok hayır tanimadigina eminim :D gizliden nerdeyse hiç çıkmadım.
Soran+1 yılYa rica etsem senden?
Cevap sahibi+1 yılO neden?
Soran+1 yılÇok merak ediyorum ve ayrıca siteyi bırakmanın eşiğinde olduğum şu günlerde belki vazgeçerim
Cevap sahibi+1 yılVazgecmenin benle alakasi ne? :D birakirsan birak yani :D alt tarafi bir yorum yaptim yani görmesen de olur :D önemli olan cevapti verdim degil mi? :D
Soran+1 yılÖnemli olan cevabı verendi aslında. Ama neyse sen nasıl istiyorsan öyle olsun :/
Cevap sahibi+1 yılIyi geceler. :)
Soran+1 yıl@dişi_yakarışı
Kübra gel gel dediğim kız bu :D- +1 yıl
Beni etiketleyebildigine gore bu kiz ben degilim. Sapsal. Musluman geciniyormus da bilmem neymis. Asil sen ateist gecinen muslumansin actirma ramazan agzimi benim 😤😤😤😤
Soran+1 yılSenden bahseden kim şapşik ben @Hephzibah dan bahsediyorum :D
@dişi_yakarışı- +1 yıl
Beni niye etiketliyon o zaman? Yanliz etiketledin sanrm 😏
Soran+1 yılYa yok dedim ya hani, istemeye gidicez (kısık ses tonu ile)
Soran+1 yıl@dişi_yakarışı
- +1 yıl
Sen ateiz bir kizla yapamazsin
Cevap sahibi+1 yılAdam toplayıp geldin sanırım? :D
Soran+1 yılAynen Kübra kuzu sen ikna çabalarına giriş.
@dişi_yakarışı
Cevap sahibi+1 yılNe iknası? :D
Soran+1 yılKoalisyon
@dişi_yakarışı
Cevap sahibi+1 yılHadi size hayırlı olsun o zaman :D
Soran+1 yılSaf kız ya seni ikna etmeye çalışıyoruz biz değil mi :D
Gizli saf kız :D
@dişi_yakarışı
Cevap sahibi+1 yılBelki saf ayağına yatmak güzel geldi?
Soran+1 yılSu katılmamış mı olacaksın? :D Sek gizli :D
Ben ders çalışmaya gidiyorum gayri :D
@dişi_yakarışı
Cevap sahibi+1 yılAy neyse tekrar iyi geceler size
+1 yılBir ülkede 14 yasindaki bir cocuk basbakana mektup yazmisti hastaligimin caresi yok acı cekiyorum dayanamiyorum ötenazi istiyorum diye... ne acılar var. ben tanrı olsam yaomazdım
12 Yorumla
Soran+1 yılBen Tanrı olsam (şayet varsa kendileri) ateistleri cennete koyardım :D
En azından adamlar sorguluyor araştırıyor bilimsel gelişme içindeler. Cennet beklentileri olmadan doğru yaşıyorlar :D- +1 yıl
Aynen abi hicbir sey araştırmadan sadece annemden babamdan görüp onların gerçekleriyle yaşayacağıma kendi doğrularımla ölürüm daha iyi ✌
Bu dünya ya sınama için gönderildiniz hala laf yapıyosunuz atayislar doluşmuş yine herkes farklı birşey le sınanıyor bu sitenin çoğu zinayla sanırım
04 Yorumla
Soran+1 yılZina ile bu olayın bağlantısı ne? Böyle sınav mı olur be?
Soran+1 yılYok be o yazanların hepsi sahte
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlttaki adam ne saçmalıyor öyle. Sen o balıklardan bir tanesini yaratabilir misin acaba da düzensizmis diye laf atıyorsun.
17 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalıyor dediğin adam Prof. Dr. Celal Şengör
Kendisi Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi yabancı üyeliğine seçilen ilk Türk oldu. Rus Bilimler Akademisi'ne Fuad Köprülü'den sonra seçilen ikinci Türktür
6 kitap, 175 bilimsel makale, 137 tebliğ özeti, pek çok popüler bilim makalesi, tarih ve felsefe ile ilgili de iki kitap ve 300’e yakın deneme yazısı yayınlamıştır. 86 ülkenin Bilimler Akademisine üye olan Şengör'ün yayınlanmış 1826 makalesi vardır ve bu makalelere 12658 atıf yapılmıştır.
Cevap sahibi+1 yıl"Çok şey bilmek, İnsanı kurtarmaz... Şeytan da âlimdi, ilim vardı, ama; İhlas yoktu"...
Bu adam bir amaç uğruna mücadele ediyor. Oda inkar etmek. Sadece bunun üzerinden yürüyor. Alanında uzman olabilir ama yorumları saçma ötesi. Bilgisine saygımız var fakat bilgisinden çıkardığı sonuçlar yanlış.
Soran+1 yılHadi canım öyle mi? Yani bu adamın evren kavrayışı yanında seninki ne kadar ki sen inanıyorsun da o reddediyor?
Cevap sahibi+1 yılBen Allahü Teâlânın evrendeki herseyi güzeliyle çirkiniyle yanlışıyla doğrusuyla yarattığına inanıyorum. Allah'ın bu düzen içerisinde bilerek yaptığı farklılıkları Allah'ın yokluğuna yoruyor. Evet saçma olan bu bence.
Soran+1 yılPeki.
- +1 yıl
"Ben Allahü Teâlânın evrendeki herseyi güzeliyle çirkiniyle yanlışıyla doğrusuyla yarattığına inanıyorum."
Islama göre yaratilisin tamami mükemmeldir.
Konu basit kardesim. Celal Sengör hakli ve senin Dinin yanlis. Yok söyle böyle diyerek coktan ölmüs dininizi kurtaramazsiniz.
Cevap sahibi+1 yıl@YarqkiSerif öncelikle kibar hitabın ve saygın için teşekkürler.
Islama göre yaratılisin tamamı mükemmeldir demişsin ya bu görüş sana farklı bana farklıdır. Benim mükemmellik anlayışım her şeyi içine alır yani Allah eksiyi yaratmış ki artı bilinsin diye. Bu olayın tamamı mükemmeldir zaten.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllahın yarattığı bir varlığı yargılamak ne haddine seni de öyle yaratabilirdi boş boş konuşmayın az araştırın a. k
12 Yorumla
Soran+1 yılYani sen çok araştırdığın için Allah'ın varlığına kanaat getirdin :D
Tebrik ederim :D- +1 yıl
Aynen yaa.. onu öyle yaratti bizi degil, en iyisi sükür edelim bizi degilde onu ögle yaratti diye...
Ve de afrikalılar var tabi hepsinin aç kalması tanrının cezası mı bırakın bu işleri
01 Yorumla
Soran+1 yılYani adaletsiz çok şey var. Kendini savunamayacak bebeklere tecavüz eden insanlar var. 3-4 yaşındaki belki daha küçük bebeklere. Allah neden engel olmuyor ya da izlemekten zevk mi alıyor? Bebeklerin sınavı mı bu yani?
çocuğa üzüldümya ama diğer dediklerine katılmıyorumm
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki o zaman katılmak zorunda değilsin tabii ki ama bana bu olayın sebebini açıklar mısın?
O insanlar senin gibi saglikli insanlara ibret olsun diye boyle yaratilmislar onlar mukafaatlarini ote tarafta alacak orada aciyi ceken sen olacaksin
112 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir saçmalık olabilir mi? Yani bir sınav yapacaksın ve kimisine kalem vereceksin kimisine vermeyeceksin öyle mi?
Hatta kimisine sınav için süre dahi vermeyeceksin.
Çocuk yaşta hatta bebekken ölenler için ne diyeceksin peki?
Soran+1 yılAbicim nasıl sınav o zaman bu? Yani adam 1-2 yaşında ölüyor akıl sahibi bile olmadan bunu açıklasana bana :D
Soran+1 yılAbi çok komiksin :D
En basitinden dünya üzerinde 2-3 yaşlarındaki bebeklere tecavüz ve kötülük edecek derecede iğrenç insanlar var ve Allah bu adamlar bu eylemleri yaparken oturup dizi izler gibi izliyor zevk alıyor
Soran+1 yılAbi adama yaptığı kar kalıyor demiyorum (ki yaptığı kar kalıyor zaten)
Bebek'e ne olacak?
Soran+1 yılAbi korktum düşünce şeklinden
Soran+1 yılAbi sorun da bu ya zaten din bence cahil ve bilgisiz ilkel insanları kontrol etmek için bir toplumsal kural bütünü.
Off kötü oldum ya lanet. Keşke birşey yapılsa :/
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen ya gerçekten ben de çok üzüldüm canım yandı adeta izlerken böyle boğazımda bir şey düğüm düğüm oldu.
- +1 yıl
Şunu yarat hadi diyenleri anlamıyorum cidden hiçmi yapay seçilim evrim gibi şeyleri duymamışlar hadi onu geçtim bir belgesel açıp nasıl oluştuğuna bakmamışlar. Gerçekten bazı şeyler çok ağır afrikadaki çocukların açlıktan ölmesi bu gibi hastalıklar vs. merhametli Tanrının yapacağı birşey olamaz. İmtihan diyenler zaten neyin kafasını yaşıyor onada anlam veremedim. Şimdi böyle düşünüyorum diye ateistsin diyenlerde çıkar. Nasıl olsa sorgulamayalım etmeyelim kendilerinin beyni paslanmış düz duvara bakmaktan. Sözün bittiği yerdeyiz artık..
Soran+1 yılEn basitinden dünya üzerinde 2-3 yaşlarındaki bebeklere tecavüz ve kötülük edecek derecede iğrenç insanlar var ve Allah bu adamlar bu eylemleri yaparken oturup dizi izler gibi izliyor zevk alıyor :/
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAynen tanrı şifa versinmiş. b*k veriyor.
30 Yorumla Sen daha iyi bileceksin sanki...
00 Yorumla
+1 yılyazık çocuğa be şifa versin Allah
01 Yorumla
Soran+1 yılVersin be ya
Çok haklısın.
00 Yorumla
+1 yılKurban olurum ya
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok etkiledi video beni çok üzüldüm gerçekten tarifi yok. Çok kötü bir durum.
- +1 yıl
Kesinlikle canım beni ya
+1 yılAnladik ateistsin.
26 Yorumla
Soran+1 yılYoo hayır ateist değilim, sadece saçma gelen kafamı kurcalayan çok şey var. Düşünmeye sorgulamaya iten beni. Ayrıca bir Tanrı var da olabilir belki ama muhtemelen çok acımasız olmalı.
- +1 yıl
acımasız mıdır bilmem ama müdahale ettiğini düşünmüyorum bende.
- +1 yıl
Dini konularda yorum yapmam...
Soran+1 yıl@bayansorun1
En basitinden dünya üzerinde 2-3 yaşlarındaki bebeklere tecavüz ve kötülük edecek derecede iğrenç insanlar var ve Allah bu adamlar bu eylemleri yaparken oturup dizi izler gibi izliyor zevk alıyor :/- +1 yıl
malesef bu böyle.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat