bir aya yakın süredir balık yağı hapı kullanıyorum, her akşam yemekten sonra bir tane atıyorum. internette birçok faydası görünüyor. iştah açtığına şahit oldum son günlerde :)) peki bu hafıza, boy uzatma etkisi ne zaman görülür yani gerçekten işe yarıyor mu? bir de şu var gerçekten kullandığımdan beri daha dinç olduğumu hissediyorum. Balık yağı hapı kullananlar bilgi verebilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Balık Yağı Nedir?

Balık yağı, özellikle soğuk su balıklarında bulunan, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besin takviyesidir. Bu yağlar, DHA (Dokosaheksaenoik asit) ve EPA (Eikosapentaenoik asit) olarak bilinen iki ana bileşen içerir. Bunlar, vücudumuzda doğal olarak üretilemeyen ve dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitleridir.
Balık yağı, kalp sağlığını desteklemek, iltihabı azaltmak ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmek gibi birçok sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir. Özellikle kalp hastalığı riskini azalttığı ve beyin sağlığını desteklediği bilimsel çalışmalarla desteklenmektedir.
Omega 3 Nedir?
Omega-3, çoklu doymamış yağ asitlerinin bir grubudur ve vücudumuz için temel yağ asitlerindendir. Vücudumuz bu yağ asitlerini kendisi üretemez, bu yüzden besinler yoluyla alınması gerekir. Omega-3'ün en bilinen ve en önemli türleri EPA (Eikosapentaenoik asit), DHA (Dokosaheksaenoik asit) ve ALA (Alfa-linolenik asit) olarak sıralanabilir.
EPA ve DHA, özellikle balıklarda ve diğer deniz ürünlerinde bulunurken, ALA esas olarak bitkisel kaynaklarda, örneğin keten tohumu, ceviz ve bazı yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Omega-3 alımı için genel olarak balık ve deniz ürünleri en iyi kaynaklardır. Haftada en az iki kez yağlı balık tüketmek (somon, sardalya, uskumru gibi) önerilir. Bitkisel kaynaklardan omega-3 almak isteyenler için keten tohumu, ceviz ve chia tohumları iyi seçeneklerdir.
Balık Yağı Faydaları Nelerdir?

Balık yağı, özellikle omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besin kaynağıdır ve birçok sağlık faydasıyla bilinir. Balık yağının faydaları şu şekildedir:
1. Kalp Sağlığına İyi Gelir: Balık yağı, kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Kolesterol ve trigliserit seviyelerini düzenleyerek, kan damarlarını sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Ayrıca, kan basıncını düşürme ve kalp ritim bozukluklarını önleme konusunda da etkilidir.
2. Beyin Fonksiyonları: Omega-3 yağ asitleri, özellikle DHA, beyin sağlığı ve fonksiyonları için çok önemlidir. Hafıza, konsantrasyon ve diğer bilişsel işlevler üzerinde olumlu etkileri olabilir. Ayrıca, depresyon ve anksiyete gibi ruh hali bozukluklarının yönetiminde de yardımcı olabilir.
3. İltihabı Azaltma: Balık yağı, vücuttaki iltihabi yanıtları azaltabilir, bu da romatoid artrit ve eklem iltihabı gibi durumlarda rahatlama sağlayabilir.
4. Göz Sağlığı: DHA, göz retina sağlığı için önemlidir. Düzenli balık yağı tüketimi, yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltabilir.
5. Cilt Sağlığı: Balık yağının cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır. Cildin nemlenmesine yardımcı olabilir, akne ve egzama gibi cilt problemlerinin şiddetini azaltabilir.
6. Hamilelik ve Bebek Gelişimi: Hamilelik sırasında alınan balık yağı, bebeğin beyin ve göz gelişimi için faydalıdır. Ayrıca, anne sağlığını da destekleyerek hamilelikte depresyon riskini azaltabilir.Balık yağını takviye olarak alırken, kalitesine ve saflığına dikkat etmek önemlidir. Bazı balık yağları, ağır metaller ve diğer zararlı maddeler içerebilir. Bu yüzden güvenilir markaları tercih etmek ve gerekirse doktora danışmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, balık yağı tüketiminin yan etkileri olabileceği ve bazı ilaçlarla etkileşime girebileceği unutulmamalıdır. Herhangi bir takviye kullanmadan önce sağlık uzmanına danışmak en sağlıklı yaklaşımdır.
Balık Yağının Zararları Nelerdir?
Balık yağı birçok sağlık faydasına sahip olsa da, bazı durumlarda olumsuz yan etkilere neden olabilir. Balık yağı, kanı inceltebilir ve bu da özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerde kanama riskini artırabilir. Ameliyat öncesi ve sonrasında doktorunuzla bu konuyu mutlaka görüşmelisiniz. Bazı kişilerde mide bulantısı, ishal, karın ağrısı gibi sindirim sorunlarına yol açabilir. Yüksek dozlarda alındığında bu tür yan etkiler daha yaygın görülebilir.
Bazı düşük kaliteli balık yağı ürünleri, ağır metaller ve diğer kirleticiler içerebilir. Bu yüzden güvenilir markaları tercih etmek ve mümkünse üçüncü taraf testlerinden geçmiş ürünleri seçmek önemlidir. Balık ya da deniz ürünlerine alerjisi olan kişiler, balık yağına karşı da alerjik reaksiyon gösterebilir. Diyabet hastalarında balık yağı, kan şekerini etkileyebilir, bu nedenle diyabetiklerin bu takviyeyi kullanmadan önce doktorlarıyla görüşmeleri tavsiye edilir. Bu zararlar ve yan etkiler herkes için geçerli olmayabilir ve genellikle yüksek dozlarda balık yağı tüketildiğinde ortaya çıkar.
En iyi Balık Yağı Markaları
- Solgar: Yüksek kalite standartları ve geniş ürün yelpazesiyle bilinir.
- Now Foods: Saflık ve kalite konusunda iyi bir üne sahiptir.
- Möller's: Uzun yıllardır sektörde olan, kalitesiyle tanınan bir markadır.
- Ocean's Alive: Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen balık yağları sunar.
Bu markaların dışında, eczanelerde veya sağlık ürünleri satan mağazalarda çeşitli diğer markaları da bulabilirsiniz. En iyi seçimi yapmak için, etiket bilgilerini dikkatlice okuyun ve gerekiyorsa bir sağlık uzmanına danışın. Unutmayın, herhangi bir takviye almadan önce kendi sağlık durumunuzu ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmak önemlidir.
Balık Yağı Nasıl Kullanılır?
Balık yağını kullanırken bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Balık yağının günlük dozu genellikle kişiden kişiye değişir. Ancak, genel olarak yetişkinler için günlük 250-500 mg EPA ve DHA önerilir. Bazı durumlarda, özellikle belirli sağlık koşulları için, daha yüksek dozlar önerilebilir. Ancak, yüksek dozlarda kullanımın yan etkileri olabileceğinden, bir sağlık uzmanının tavsiyesi doğrultusunda kullanılması önemlidir.
Balık yağını yemeklerle birlikte almak, sindirim sistemine olan etkisini azaltabilir ve mide rahatsızlığını önleyebilir. Ayrıca, yağda çözünen bir bileşik olduğu için yemekle birlikte alındığında emilimi artabilir. Piyasada farklı kalite ve saflıkta birçok balık yağı ürünü bulunmaktadır. Ağır metaller, PCB'ler ve dioksinler gibi zararlı maddeleri içermeyen, üçüncü taraf laboratuvarlar tarafından test edilmiş ürünleri tercih etmek önemlidir. Balık yağını serin ve kuru bir yerde, güneş ışığından uzak tutmak gerekir. Bazı balık yağı kapsülleri ısı ve ışığa maruz kaldığında bozulabilir, bu yüzden bu ürünler genellikle buzdolabında saklanabilir.
Balık yağı almadan önce, balık ve deniz ürünlerine karşı herhangi bir alerjiniz olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
canım kendınle barısık ol bend senle aynı boydayım neguzl işte 33yasına olacam buyeniyılda yasımı göstermiyorum ve bunada cok sevniyorum bu bir avantaj bilene orta olmak iyi nekısasın nedeuzunsun takma allahs aglık kader guzllıgı versin gerisi hikaye
03 Yorumla- +1 yıl
kendimle bi sorunum yok gayet güzelim boy için içmiyorum ben hapı
- +1 yıl
yoğun çalışıyorum her şeyi birbirine katıp karıştırmaya başladım yoğunluktan :) takviye vitamin olarak önerdiler o yüzden aldım araştırırken gördüm boy vs..
+1 yılben kızıma kullanıyorum balıkk yemediği için.iştah arttırıyor hafıza v.s dediğin gibi etkisi var.ama haftada 2 kez taze balık tüketme şansın varsa hiç kullanma
01 Yorumla- +1 yıl
haftada bir balık yiyorum zorla ama yemeyi sevmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılboy uzatıyorsa bende kullanıyım dicemde zaten cabuk kilo alan biriyim bi de kilo almayalım şimdi durup dururken :D yaş 18, barfiks falan çekiyorum az da olsa. geriliyorum falan uğraşıyoruz biraz ama bi yılda max 1 cm etki etti .D pek bişe beklemiorm acıkcası :)
00 Yorumla
Sağlık konusunda 634 cevap paylaştı. balık yagı hapı var cok kcuuk yasladan itibaren balık yenmeye baslanırsa hem afıza için istah acar boy kenik gelişimi tum b vitaminleri vardır bende kulladım yiyorumda cok faydalı yani
02 Yorumla- +1 yıl
ben balık sevmiyorum yiyorum ama çok az o yüzden başvurdum hapa
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
31Cevap
Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. omega 3 ün faydalarını saymakla bitiremiyorlar evet.en iyi omega 3 soğuk denizlerdeki balıklarda oluyormuş.eskimolarda bu yüzden hiç kalp krizi görülmezmiş.bizim en soğuk denizimiz karadeniz o da yetersiz diyorlar yeterince yağ üretmediği için balıklar.50 liradan aşağısı sadece psikolojik etki yapar diyorlar genelde kalite 50 liradan sonra başlıyormuş omega 3 hapında.
01 Yorumla- +1 yıl
Yani öyle tabi serbest piyasa 15 TL'yede var 60-70 TL'yede zaten kullanıcı zamanla farkını görüyor. Zaman dediğimde fazla değil 1 ay :). Oxford üniversitesinin 3 aylık kullanımla 3 yıllık beyin gelişiminin sağlandığı ile ilgili araştırma sonucu mevcut ve bunun gibi daha bir çok araştırma. En zengin omega 3 yağ asidi kaynakları soğuk denizlerde yaşayan somon ve uskumru balıklarıdır. Haliyle soğuktan korunmak için balığın yağlı olması bunun göstergesi.
şimdi sana şunu diyim nediye kullanıyosun balık yağını?
Evet hafıza olayı doğruda.. bide yağ alıyosun günlük alman gereken min. miktarı.. eğer zaten alıyorsan bu yağı bildiğim yağlanıyosun sonunda :D
yani kilo yapıyor.. ;)00 YorumlaBir ara bitkisel gıda takviyesi işi ile uğraştım..Kilo almamak için aç karnına alınıyor canım..Zayıflar yemekten sonra alabilir...Düzeltmelisin yanlışı...
02 Yorumla- +1 yıl
tamam artık aç karna alıyım sağol :D
+1 yılsanırım aradıkların burda.
link10 YorumlaTek etkisi zihine iyi geliyor bu iştah meselside kişiden kişiye değişiyor bende kullandım ama iştah açmadı bende ama zihne iyi geldiği gerçek aşırıda kullanma derim yan etki yapar baş ağrısı yapar..
00 YorumlaUzun boy için İbrahim Saraçoğlunun söylediği dört balık var araştırıp kesinleştirmedigi şeyi de söylemez. O balıkları hatırlamıyorum fakat nette vardır.
00 Yorumla
+1 yılSadece hap kullanmakla olmaz. Ezberleme yeteneğinide geliştirerek kendi kendine yardımcı olmalısın.
01 Yorumla- +1 yıl
ezberlemem de sıkıntı yook
kilo aldirir boy uzatmaz hafiza falan onlara iyi gelir dedigin gibi enerjik hissedersin iyidir yani
00 Yorumlaİştah mı açıyormuş ? Benim bir arkadaşımın annesine diyetisyen vermiş bu hapı zayıflatıyor diye ve işe yaramış da :S :))
13 Yorumla- +1 yıl
evet
- +1 yıl
ben tok karna kullanıyorum zayıflamayla derdim yok iyi kilom
aslında balık hapı boy uzama için tercih edilir ama ergenlik yaşnda olmanız size çok faydası dokunur fakat ergenlkten çıkmışsanız faydası maksimun düzeyde olmaz
00 YorumlaDiğer etkilerini bilemem ama şunu söyleyebilirim ki normal biriysen boy uzatma etkisini hiç göremeyeceksin. 18 yaşında bir bayanın boyunun uzaması çoktan sonlanmıştır.
12 Yorumla- +1 yıl
Bayanların ciddi görülebilir düzeyde uzaması genelde 14-15 yaşında son bulur, erkeklerin de ortalama 17-18. Ondan sonra uzasan uzasan 1 m falan gibi farkedilemeyecek kadar belki uzarsın genelde. Kızlar hızlı uzarlar erken dururlar, bu nedenledir ki lise başlarında kızlar genelde erkeklerden uzundur lise bitimine yakın tam tersi olur.
Uzamışsındır belki doğrudur ama dediğim gibi farkedilir seviyede olmayacağını düşünüyorum.
Sağlık konusunda 840 cevap paylaştı. Beyin hücrelerini artırıyor. Öğlen tok karnına alırım.
00 Yorumla
+1 yılBalık yağı düzenli sporla birlikte tüketilirse zayıflamaya çok ciddi faydası vardır. Bazı arkadaşlar kilo aldırdığını söylemişler de işkembeden sallamışlar.
00 Yorumla2-3 hafta kullandım. Şu zamanlar düzensiz kullanıyorum. Omega hikayesinden dolayı iyi diyorlar, mucizevi bir etki beklememek lazım. Bir de ilaç kullanıyor isen doktora danışarak kullanmakta yarar var.
00 Yorumlaomega 3 var içinde sağlık için önemli ek gıda vitamin denilebilir
00 Yorumlabalık yağı hapı kilo aldırır hafızayı güçlendirir diye biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
aldırmadı
+1 yılbıyık yağı hapımı? hiç duymadım,gürleştiriyormu peki?
02 Yorumla- +1 yıl
uzaa
- +1 yıl
sie pls :D
ben 20 yaşındayım, doktor bu sende bi işe yaramaz çok az bi etkisi olur demişti.
01 Yorumlabende aldim ama sinavlardan once aliyorum o gece, yariyomu bilmiyorum
02 Yorumla
+1 yılBen kullanıyorum bi etkisini görmedim arkadaş :D annemler zorla içiriyor belki hep içtiğim için farketmemişimdir
00 Yorumla
+1 yılbeyindeki gray matter denen maddeyi arttırdığı düşünülüyor. bunun da öğrenme, hafıza gibi zeka ile ilintili olaylarda büyük önemi var
00 Yorumlabende kullanıyorum konsantrasyon eksikliğini gidermeye yardımcı oluyor unutkanlığı gideriyoru uzun vadede alzheimer'ı önlüyor. dahası var :)
00 Yorumla
+1 yılBen 15 yaşından beri hemen hemen her gün kullanıyorum, zekamı ona borçluyum :)
10 Yorumla
+1 yılBu aralar bende düşünüyorum kullanmayı hafıza için işe yarıyor diyorlar bir 6 ay deneyeceğim
00 YorumlaBu omega 3 mu yoksa sivi sivi yag mi iciyosun ôgggg
00 Yorumla
+1 yılcınsel gucu 100 kat arttırıyor boy uzatıyor bıde kardesım 160 boyundaydı 187 oldu smıd
012 Yorumla- +1 yıl
kaç yaşındayken kullandı ve ne kadar süre
- +1 yıl
17 yaşından 20 yaşına kadar kullandı her sabah ve akşam gunde ıkı defa kesıntısız
- +1 yıl
bende ikiye çıkarıyım bakalım
- +1 yıl
çıkar tabıkı senın ıstedıgın hangısı boyunun uzaması mı ?
- +1 yıl
hafıza için aldım ama biraz uzasam zararı olmaz heralde :) sırf meraktan denicem ya
- +1 yıl
yaş kaç boy kaç cm once bunları söyle bı sen sonucta herseyın de bı ust lımıtı var yanı mesela koltuk altı kılları en fazla 8 cm buyuyor herseyın orantısını bozma sonra :D
- +1 yıl
saçma sapan espri yapma 18 - 1.61
- +1 yıl
espiri değildi bu yalnız :S
- +1 yıl
ne espırısı la
- +1 yıl
21 yaş için işe yararmı düzenli kullanırsam
- +1 yıl
Boyumun uzamasını istiyorum
+1 yılfasa fiso yemin ederim ya ben kullandım bir halta yaradıgı yok hem de piyasadaki en güvenilir ve en iyi markayı kullandım
00 Yorumla
+1 yılNormal balık yemeği tercih ediyorum zaten o sıradada yağını yemiş oluyorum
hapa ihtiyac yok yani00 Yorumlabir ay kullandım baktım bişi olmadı kullanmadım daha :)
00 Yorumlakalp damar hastalıkları için iyi geldiğini biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Evet kalp damar sistemi hastalıkları tedavisinin en önemli yardımcısı konumundadır.
Alternatif tip sayfalarina bak en güzel cevaplari orada bulabilirsin
00 YorumlaArkadaşlar. Ocean plus 1200 mg aldim
Kilo aldırıci icin nasil dir00 Yorumlaiştah açar yediğini tutar kilo almana katkıda bulunur
00 Yorumla
+1 yılsenin boy kaç bajım?
14 Yorumla- +1 yıl
1.61
- +1 yıl
hımmm! faydası oluyomu bilmiyorm ama boy uzaması diyince kaçsınki kaç olmak isttiyosun diye sordum, yararlıysa bi 15 20 kasa al :)) ama kısa boylularda çok şirin oluyo,n bana biride demişki .. yere yakın olandan kork diye, biz senden korkalımmı korkmayalımmı tehlike varmı yokmu :)))
- +1 yıl
:)) ben boy için almadım ki bunu, internet radyosunda yönetimdeyim-ayrıca kameramanım yoğun çalışıyorum haliyle karıştırdığım oluyodu halsizlik vs. ek vitamin olarak kullanmaya başladım. araştırırken öğrendim boya faydası olduğunu merak ettim
- +1 yıl
verdim kız sana 5 puanı :)
2 aydan sonra etki gösterir. ben bi ara kullandım.
03 Yorumla- +1 yıl
bakalım şimdi 1.61 boyum etkisi olur mu bilmiyorum yaş 18i doldurdum
- +1 yıl
bi deniyim bakıyım
kilo aldırıyor kullanmıştım.
10 Yorumla
+1 yılyaş kaç 20 den sonra boyda pek bişey bekleme bence
03 Yorumla- +1 yıl
18
- +1 yıl
zıpla hopla ama pek değişeceğini sanmıyorum fazla bişey bekleme ama kilo yapara heralde...
- +1 yıl
aman kilo yapmasın boyum 1.61 sırf meraktan ölçcem bakalım :)
+1 yılgeri dönüşümsüz kilo.
14 Yorumlaharika basen yapıyor :\
13 Yorumla- +1 yıl
ergenleğimi hatırladım şimdi:(
- +1 yıl
aynı kişi olma ihtimalimiz korkutuyor:(
- +1 yıl
benim hiç öyle afilli bıyıklarım olmadı:(
hafıza konusunda işe yarıyosa ben de istiyorum
00 Yorumla
+1 yılKilo almak için kullanıyorlar genelde.
00 Yorumladenizkızına dönüşürsün dikkat et!
00 Yorumlafıtamın o fıtamın
10 Yorumlakullandım iyi
02 Yorumlakilo aldrymki ?
01 Yorumla- +1 yıl
ben öyle bişi yaşamadım
Gizli Üye(30-35)+1 yılMalafat dimdik ;)
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi