Alnımda pütür pütür sivilce gibi şeyler çıktı sivilce desem sivilce değil alerji mi anlamıyorum 1-2 haftadır da duruyorlar gitmediler ben nasıl çözebilirim bu sivilce problemi mi ? arkadaşlar alnımda pütür pütür sivilce gibi şeyler var ama şimdi çoğaldılar çok fazlalar şimdi :(alında pütür pütür sivilce
Alnımda pütür pütür sivilce gibi şeyler çıktı, nasıl çözebilirim bu problemi?
Ciltte sivilce oluşumunun temel nedeni derideki küçük deliklerin tıkanmasıdır. Bu deliklerin tıkanması ile cildinizde sivilce, siyah nokta oluşumu gibi sorunlar meydana gelir. Sivilceler farklı boyutlarda ve yapıda olabilir. Bazı sivilceler küçük küçük, isilik gibi olurken bazıları ise kistik sivilceler şeklinde oluşabilir. Cildin farklı bölgelerinde sivilce çıkmasının nedenleri değişiklik gösterebilir.
Alında neden sivilce çıkar?
Alında çıkan sivilcelerden bir çok kişinin muzdarip olduğuna sık sık şahit oluyorum. Alnım pütür pütür diyen insanların bunun nedenini bir türlü bulamadıklarını görüyorum. Alında sivilce çıkmasının en muhtemel nedenleri stres, uykusuzluk, dengesiz beslenme ve sindirim sisteminde yaşanan sorunlar olarak görülmektedir. Alnın pütür pütür olması sebepleri bunlar olarak görülmektedir.
Sivilceleri azaltmak için ne yapılabilir?
Öncelikle size temizleme jeli önermek istiyorum çünkü sivilce oluşumunu engellemek için en önemli şey günlük cilt bakımını aksatmamak. Bu önereceğim ürün günlük cilt bakımında sabah ve akşam kullanabilirsiniz. Propia markasının Sivilce karşıtı Peeling ve Yüz Yıkama Jeli. Hem jel hem de peeling etkili bir ürün. Cildi nazikçe temizlediği için günlük kullanım için uygun. Cildin sebum dengesini korurken ölü deriden arındırıyor. Gözenekleri temizliyor. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu engelliyor. Mevcut sivilcelerin ise kısa zamanda yok olmasını sağlıyor. Ürünleri Propia markasının sitesinden inceleyip satın alabilirsiniz.
Cilt bakımı ile ciltteki sivilce oluşumu büyük oranda önlenebilir. Özellikle çok büyük bir sivilce sorunu yoksa temel sorun cildin yeteri kadar temizlenmemesi olarak düşünülebilir. Cilt bakımında öncelikle mutlaka cildi ölü derilerden arındırmak gerekir. Böylece ciltte ölü deri, yağ ve kir birikmeden atılır ve sivilce oluşumunun önüne geçilir. Bu konuda benim severek kullandığım peelingler arasında Simple pürüzsüzleştirici peeling yer alıyor .Bu peelingin en sevdiğim yanı cildi yormadan ölü derilerden arındırması. Eğer hassas cildiniz varsa ve peeling kullanmaktan çekiniyorsanız aradığınız peeling bu olabilir.
İkinci cilt bakımı önerim ise ciltteki gözenekleri derinlemesine arındıran bir kil maskesini rutininize eklemeniz yönünde olacak. Bu konuda da kullanıp memnun kaldığım maskeler arasında Loreal kil maskesi yer alıyor. Ayrıca bu maskeyi indirim dönemlerinde çok uygun fiyata yakalayabilirsiniz. Eğer düzenli bir cilt bakım rutini uygularsanız cildinizdeki değişimi kolaylıkla görebilirsiniz.
Bendede alnımda pütürler var ama kırmızı ucu da yok ve hassasiyet hissediyorum alnımda cildim çok Kuru fakat alnım pütürtükler dolu büyüklü küçüklü ne kullanmalıyım randevu bulamıyorum cildiyeden
Ihlamur çayı iç poşet kalanını da her gün sabah akşam temiz yeni yıkanmış yüzüne sür ve kuruyunca da yüzünde öylece kalsın yıkama kısa zaanda geçer özellikle doğadan marka ıhlamur çayı tavsiye ederim salt çiçeklerinden hazırladıkları için daha faydalı oluyor.
geçtiğinde bırakırsın ama bence ömür boyu uygulasan en güzeli sonra cildinde hiç bir sorun yaşamazsın bir daha. Sonuçta tamamen doğal bir durum olduğu için hiç bir zararı olmaz ve kısa zamanda zaten alışkanlık yapacak sende cildin pamuk gibi pürüzsüz oldukça devam etmek isteyeceksin.
Arkadaşım stres ve gerginlik cildine reaksiyon veriyor...ne yazıkki bu kronik bir durum...bir cildiyeye git sana momecon yada advantan isimli 2 tane krem verecek o kremleri kullandığında en geç 3 gün içinde geçtiğini göreceksin...
allerjidir yediklerine dikkat et kız arkadaşımın yüzünü geç vajinasında bile çıkıyor allerji olduğu zaman sivilce değil sıksan dahada büyüyor oynamamak en iyisi ve dikkat et yediklerine
Bugün o sorunla uğraşıyorum bir süredir şekersiz ve vegan besleniyordum ama arkadaşımla bir kaçamak yaptık çikolata ve yumurta yedim onların dokunduğunu düşünüyorum çözüm bulabildiysen bana ulaşırmısın
ne olduğunu tahmin edebiliyorum. eski kız arkadaşımda da vardı. eğer sivilce olduğundan eminsen kükürtlü sabun kullan, geçer. ama eğer emin değilsen, akşamları uyumadan önce bi pamukla yüzüne mineralli su (soda) sür. tabi sürmeden önce bi gün kapağını açık bırak, gazı kaçsın, sonra şişe bitene kadar kullan. cildini yeniler. yararını görürsün :)
En İyi Cevaplar