Matofin 1000 MG kullanıyordum insulın direnci için doktor bırak gayet normal dedi az önce. Sizede sorayım dedim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tam kan sayımı (Hemogram), Biyokimya tahlilleri, idrar tahlilleri sonuçları ve kısaltmaları
Kan tahlili ve İdrar tahlili hakkında bilgiler Kan ve idrar tahlillerindeki kısaltmaların anlamları, açıklamaları sonuçları.. Birçok hastalığın teşhisinde, hastanın genel durumu hakkında bilimsel veriler toplayabilmek için istenilen kan ve idrar tetkikleri vücudumuzun genel durumu hakkında hekime tıbbi dille bilgi veren en güvenilir araçlardır.
Tam Kan Sayımı (Hemogram)
RBC: Red Blood Cells (Kırmızı kan hücrelerinde bulunan eritrosit/alyuvar miktarıdır.)
Bunlar oksijen taşıyan hücrelerdir. Ağır egzersiz ve yüksek rakımda sayıları artarken düşük olması kansızlık (anemi) veya kan kaybını gösterir. Ayrıca hemolize neden olan bazı ilaçlar da eritrosit sayısını azaltabilir.
HGB: Hemoglobin (HB)
Hemoglobin; kanda varolan oksijenle birleşmiş alyuvarlardır. Kandaki toplam hemoglobin miktarını gösterir. Anemi, kan kaybı, polistemi (eritrosit sayısının normalden fazla olması) v. b. durumların değerlendirilmesinde kullanılır. Polistemi, egzersiz ve yüksek rakım hemoglobin miktarını artırırken anemi ise hemoglobin miktarını azaltır.
HCT: Hematokrit
Kandaki hemoglobin ve eritrosit miktarını gösterir. Bir başka ifadeyle kanın şekilli elemanlarının tüm kana oranıdır. Anemi ve kan kaybı gibi durumlarda miktarı azalır. Buna karşılık vücut su kaybederse (kusma v. b.) ya da yüksek rakımda hematokrit miktarı artar.
MCV: Mean Corpuscular Volume
Eritrositlerin ortalama büyüklüğüdür. Tam kan sayımında önemli olan bir bulgudur. Özellikle gebelik döneminde annenin kırmızı kan hücrelerinin şekli hakkında genel ve uyarıcı bilgi verir. MCV kırmızı kan hücrelerinin çapı anlamına gelir. Talasemi gibi önemli genetik bağlayıcılığı olan hastalıkların teşhisinde tam kan sayımı içerisinde bakılabilen oldukça pratik ancak genel durum hakkında uyarıcı bilgi veren bir tetkiktir. Talasemi hastalarında MCV oranı düşük çıkar.
MCH: Mean Corpuscular Hemoglobin
Eritrositlerdeki hemoglobin miktarını gösterir.
MC
Sonuçta düşmüş insülinin ama beslenmene dikkat et yinede.
Nasıl düşmüş
sonuçta insülin direnci ilaç verdiğine göre önceki insülin değerin yüksekmiş 9.36 olmuş. Önceki değer kaçtı?
Hayır ilte önceki 2.50 ydi ama devam ettim ilaca baska hastanede gidiyordum bide buraya gideyim dedim
sonuçta 2.5 sa önceki o değere ilaç verilmez.25 olmasın o değer.
Hayır valla 2.5 tu devam et daha dedi en ağırından devam ettim bide kg vermeme rağmen o halımden cok nasıl 9.30 anlamadım ama baska hastaneye ölçtürtrüm şimdiki ni
2.5 ta hapa gerek yok hap içtiysen 9.36 olması kötü zaten.
Acaba hap mı yan etki etti ımkanı yok o hâlimle aynı OLMASINA o zamanlarda yediklerime hiç dikkat etmıyeoudum hergun aburcubur
bence sonra tekrar yaptırsın 3 ay sonra filan. şimdi çıkmam gerekli. konuşuruz akşam yine.
Doktor normal dediyse normaldir.
Cevap
1Cevap
Bu kan tahlili sonuçlarina bakarak bakireliğimiz belli olur mu
sağlığınla alakalı bişeyi neden burada soruyosun ki doktor ne demişse onu dinle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar