Arkadaşlar kaplumbağamın üzerindeki beyazlamalar neden oluyor onlar ne biliyor musunuz?

Eczanelerde satılan sprey şeklinde ilaçlar vardır, bunların adlarını veterinerden alabilirsin. ilacı sürdüğünüz zaman sudan çıkartmalı ve mantar sebebiyle yumuşamış olan kabuğun o kısmını kazımalısınız. İlaç etki edene kadar bir müddet kuru kalmalıdır. Çoğunlukla çenesinin alt kısmında ayrıca siyah bir leke de oluşur ki bunun da aynı şekilde tedavi edilmesi lazımdır. mantar dıştan içe doğru yayıldığı için hem kaplumbağaya acı verir ve bir süre sonra ölümle sonuçlanabilir. Derisindeki mantar için sprey değil merhem tavsiye edilir. Veteriner ile mutlaka görüşmeniz gerekecektir. bunun yanında ellerinizi mutlaka mantar kremi veya spreyi ile dezenfekte etmelisiniz. Akvaryumun da ayrıca dezenfekte edilmesi gerekir. Çok az miktarda kaya tuzunu suya koymak da mantar oluşumunu engeller. Veterinerler batikon tarzı bir dezenfektan önermektedirler. Bunun yanında deri üzerinde mantar belirtileri için de yine teramyicin veya furacin kullanılabilir. (teramycin göz başka bir merhem karıştırmayınız)
Nasıl kazıcam ya nasıl yapayım onu.. siyah leke falan yok
bu beyazlıklar yumuşak mı koku falan salıyor mu yoksa beyaz boya gibi yapışmış mı?
Koku yok yumuşak
Tamam öyle yapayım
Benimde vardı öldü 😭😭
Susuzluktan olabilir 😢😢😢
Cevap
20Cevap
Mantar hastalıgına yakalanmış olabilir suyunu sık sık değiştirmeni tavsıye ederım ve bir petshop a git danış bence
koruyu kılıf almassan böle olur :)
Ya öff sjdjdndbd
sudan cıkıcak kayası falan var mı içinde
Var
suyu sıcak mı peki
Normal ılık
kış uykusuna yatmıstır :D
Ne cesaret. Kaplumbağaya nasıl tutuyosun ya
Ben onu öpüyorum ya ne var küçücük :D
yaşlılıktan bağası ağarmış :D
amip yerleşmiş olabilir vücuduna
Dışarda çok durursa olur normaldir :)
Peki geçer mi
Normal bir şey fazla dışarıda tutma suda kalsın daha çok kabukları soyulabilir. Soyulduktan sonra geçer
Kabuk atıyor. Yeniler.
Susuz kalmış, suyunu değiştirmeliydin...
Arada güneş banyosu yaptır.
kabuk degiştiriyor heralde =D
Şunu elinden bırak bir yazık ya
Ne var ki öldürmem
öyle olmaz o bilmiyorsun sen günahı boynuna
suyu yeterli değilse kabuğu yumuşar ölürler
Çok su koymuyorum kabuğunun hemen üstünde kalıyor daha çok mu koyayım
koy bence bir de sıcağa koyma bunları
Bunlar hep ergenlikten tabisi
diş fırçasıyla güzelce temizliyormusun?
Birak kaplumbagida odani topla:))
maallesef bilmiyorum keşke bilsem