Beynimiz, aynı anda katrilyarca işlemi Evet/Hayır/Ya Da kararları ile yöneten, yönetirken de uzuvları yardımcı olarak kullanan o mükkemmel yaradılış mucizesi.. İnkar edenler hala tesadüf olduğunu düşünsün dursun.. Bu soruda o konuya girenler de muattabım değildir..
Örnek 1 :
BU MESAJ ZİHNİMİZİN NE KADAR HARİKULADE ETKİLEYİCİ ŞEYLER YAPTIĞININ KANITIDIR. BAŞLANGIÇTA OKUMAK ZORDU, FAKAT ŞİMDİ BU SATIRI ZİHNİNİZ KAFA YORMADAN OTOMATİK OLARAK OKUYABİLİYOR DEĞİL Mİ? GURUR DUYABİLİRSİNİZ! SIRTINIZIN SIVAZLANMASINI HAKEDİYORSUNUZ! BEĞENDİYSENİZ VE OKUYABİLDİYSENİZ SİZ DE PAYLAŞIN
_____
Örnek 2 :
Bir ingiliz üniversitesinde yapılan araştırmaya göre kelimelerin harflerinin hangi sırada yazıldıkları önemli değilmiş. Önemli olan birinci ve sonuncu harfin yerinde olmasıymış. Aradaki harflerin sırası karışık olsada okunuyormuş. Çünkü kelimeleri harf harf değil bir bütün olarak okuyormuşuz :)
Bedava Beyni kullanmayanlara da örnek olur :) Zira bu sitede çok var.
Bence bunu okuyabilmek olağanüstü değil, bu dili bilen herkes okuyabilir.. Olağan bir şey. Olağanüstü olduğuna nasıl inandın bilmiyorum. Hem de mucizeyi mecaz olarak kullanmış olmuyorsun. Mucize kelimesinin gerçek anlamı zaten "olağanüstü olmak"
Bak sayın Taşprenses, yaradılış mucizesinden bahsediyorum. Eğer sen sana verilen o beyni kendin yapabiliyorsan ve bu ilme sahip olabileceğine inanıyorsan Sen kendi başına bir mucizesin zaten. Yani neyin peşindesin anlamadım. burada kimse gerizekalı değil, tabiiki okuduğum için yazmadım, beynin ne kadar mucizevi çalıştığını gösteren bir örnek bu sadece. Yok ben ısrarla mucizeden yola çıkıp sana anlatacam beyin nasıl yapılır diyorsan buyrun hanımefendi. Ama sonra kaçmak yok cevap veremeyince tamam mı?
İnsanlar zaten beyin oluşturabiliyor. Araştırmanı tavsiye ederim biyolojideki son gelişmeleri. Yaradılış varsa neden mucize olsun? Bence insan beyni olağanüstü/mucizevi çalışmıyor, olması gerektiği gibi çalışıyor.
İşte sen gibi arkadaşlar çalıştığı kadarı bukadar diye öğrendiği ile yetiniyor. Ama yapılabileninnsadece bir makine ve duyguların olmadığını hatta mantık bile yüklenemeyeceğini bilim kabul etmişken sen araştır diyorsun. Meraknetme programcıyım ve biliyor musun, Bilgisayar ve mikroçipler, sadece verilen ve ona yap yapma ve ve ya komutlarını işlerler, hani araştır diyorsun ya, o yapılan imalatlar o kadarcık işte. İnsan yapımı.! Ama imsan beyni kendi iradesine sahiptir. O iradeyi sen bilmeden kullanırsan işte böyle çok bilen gibi görünür ama içi bol sözler konuşursun :) bravo, direk inançsızım der misin? Uğraştırma lütfen.
Biyoloji BİLİMDİR, Yani Allahın ilmini Çözme dallarından biri. Evet ben biliyorum, emin ol cevap yetiştiremez sadece laf kalabalığı yaaprsın ama Pes eden olursun. Biryerde aklın almayacak çünkü, ve gün içerisinde hatırladım, önceki nickimde de Yine bilmediğin bir konuda uzatmıştın , Bak sana abi tavsiyesi, 1000 tane kitap oku, 1000 lerce araştırma yap, ama gerçeği farketmeyip bildiğini okursan Yobazsındır, eğer mantığın almıyorsa sorgularsın, işte bu araştırmacılık ve medeni adımdır, ama sen Hayır benim bildiğim doğru diyorsan kusura bakma, boş beyin, boş laf. Haydi eyvallah.
Ya allahaşkına tam bir ezik gibi davranıyorsun bir sus ya. ALLAH AŞKINA bak ne gıcık oldun değilmi.. Sus hadi yoluna. Off.! Ben böyle iticilik görmedim yahu. Beyin yok kas var sadece. Söyleyecek bişey bulamayınca dalga geçersiniz çok iyi tanırım sen gibi cahilleri. Bütün alimler evliyalar Cahille savaşacağına Allaha sığınır. Tevbeler olsun sen gibi birine laf anlatılmaz.!! BY
En İyi Cevaplar