Bilgisi olan varsa gelsin...
psikolojik midir nedir sürekli bi tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum acaba neden?
psikolojik midir nedir sürekli bi tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum acaba neden?
insan vücudu sıvı boşalmayı iki yoldan yapar biri idrar diğeri ise terleme yolu ile.
sıcak havalarda terleme yolu ile ciddi oranda sıvı atımı sağlıyoruz.
havalar soğuduğu şu dönemlerde terleme azaldığı için idrar miktarında artış olması doğaldır.
haklısın aslında
Öncelikle idrar tahlillerine bakıp idrar yolu enfeksiyonun olup olmadığına bakma gerekli.Ona göre belli olur.Bir de suyu çok hızlı içer misin?
genelde evt.
Suyu çok hızlı içersen tuvalete çok kısa süre içinde gidersin.Yudum yudum yavaş yavaş iç.Yine geçemzse ürüolojiye gidip idrar tahlili yaptır.Enfeksiyon olabilir.
bide yavaş içmeyi denicem..tşrkrl saol
Çay su vb...sıvı içecekleri fazla tüketiyorsan bundan kaynaklı olabilir.havalar soğudu ayaklarını üşütüyorsan bu da sürekli tuvalet ihtiyacına neden olur.psikolojik olduğunu sanmıyorum.!
doğru aslında
Bana da aynısı oluyor çünkü.çok çay içiyorum artı ayaklarımı üşüttüm mü tamamdır sürekli tuvalet ihtiyacı.bazen o kadar sık oluyor ki!can sıkıcı bir durum.doktora git bence ihmal etme idrar yollarını üşüttüysen ilaç falan yazar en azından.geçmiş olsun..!
teşekkürr ederim:)
Ya böbreklerini üşüttün ya da psikolojik... Prostat olacak değilsin ya...
:)))
Cevap
22Cevap
psikolojik bazı şeyleri kafaya takıyosun veya sıkıntın var bu yüzden oluyordur psikolojikmen sıkıntı yaşadığında direk bağırsaklara ve mideye etki ediyor
belki de öyle..teşekkürrlr
Pisikolojik olarak bir yere kadar, neticede senin pisikolojin bedeninde sıvı üretimi yapamaz... Geçer zamanla..
inş.
psikolojik de olabiliyor evet. çok sıvı tüketiyosan da olabilir. ama kötü bi yanı yok bence, tutamıyosan sorun var demektir. psikolojik olma nedeni de devamlı ihtiyatlı olma vücudun sıkışmama isteğinden oluyo sanırım.
bilmyrm belkide..
irritable bagirsak sendromu (ibs) diye bilinir psikolojikse. belli bi tedavisi yok. stresten uzak duracaksin. yine de doktora gidip gercekten psikolojik mi baska sey mi ogrenmeni tavsiye ederim.
Birincisi espri ama ikincisi olabilir büyük ihtimalle. :)
blmm artıkın neyse aman ya:)
:)
Prostat oldun herhalde. Ayakta mı yapıyorsun :) Veya soğuk alıyorsun o da idrar torbasını uyarıyor
çok gıcıksın yA:)
idrar yollarında iltihap olb.,idrar kesenin kasları zayıflamış olb.
su içtikten kısa süre sonra mı bu istek geliyor yoksa uzun süre sonra mı?
dikkt etmedim
dikkat et..eğer kısa süre sonra geliyorsa şekersiz şeker hastası oabilirsin.doktora gidip kan tahlili yaptır.
bende tuvalette düşünmeyi seviyorum
insan o işi yaparken nasıl ekonomi piyasası'nı düşünür arkadaş
keşke düşüneydim bırak böyle olmaktansa
tuvalete WC ERKEK yaz
tuvaletın geldıgını sanıyosun oyuzden gıdıyosun..eger tuvaletın gelmeden gıdıyosan bence pskolojıktır..
ayaklarını sıcak tutacaksın ki tuvalet ihtiyacın gelmesin.. soğuktan dolayı oluyor..
belkide..teşekrlr
eğer ellerde ayaklarda üşüme varsa, normal bende cok sık gidiyorum.
var:(
soğuklar başladı gerçekten geliodur bende öyle oldm
idrar yollarında iltahaplanma olabilir...
belkide..
doktora gitmelisin...
doktor demesinlerde bana ne derlerse desinler işte ya
niyeki okadar çekinecek? ama bir minik kan tahliliyel ne olduğu çıkacak ? bence gitsen iyi olur...
bilmyrm ya hasta olmasamda oraya ayak bastığım zaman tamamdır kendimi dışarı zor atıyorum işte..ama gitamam lazım belkide
allah oraya doktorlara kimseyi düşürmesin ama... onlarsızda etmesin... mecburen gidiliyor zira sağlık önemli... bence şeytanın bacağını git ve kır :)
öyle tabi ki ama işte ister isteme bi korku:)
kız neden korkarsın? sanki 2 yaşında çocuksun? iyne olsa hadi derim... birde ayaklarını üşütme ..
:))dikket edicem saol
sende sağol :)
cırcır olmuşsun bacı ne psikolojisi
yok be sende:)
bende de var geçti mi sizin
psikolojiyle hiçbir alakası yok.
bağırsakların gayet güzel çalışıyor
Tuvaletin gelmediği zamanlarda da mı?
bazn
İlk defa böyle bir şey duydum.Bende çok giderim ama çok su içtiğim için :) Bence psikoloğa gitmelisin.
idrar söktürücümü içiyorsun ne?
:))) sen gitmek istiyorsun o yüzden..
:))olabilir ilk defa başıma geldi
Üşütmüş olabilirsin.
sanırım
Ne kadar aralıklarla gidiyosunuz..?
ya gitmesemde öyle hissediyorum yani
küçük
sanırım ama sevmyrm işte doktoruda
bugünde öyle deneyim bari:)
tamam deneym bugün yazıcam:)
yazmayı unuttum ya:)) arada aklıma gelirse içiorum su falanda ama başımın ağrısı için içtiğim ilaç bu sorunumu kesti :))
iyim saol sen nasılsın?
D:D:gülerseniz öyle olur oh olsun
şakaaa:D:D
:D:D:D zamanla geçio bişey yapmana gerek kalmıo:D:D
geçer geçer:D:D:D
ben sorduğumda diodun öyle böle yap die noldu ki:D:D:Dben başımın ağrısı için antibiyotik içmiştim sonra da pek öyle olmadı yani kıyağımm olsun hadii
kıyakta kıyak he:Dgaliba bak hemen çözüverdik
derdin oydu dimi:D:D:D bi söleyemedin
heralde anlıcam:D:D
zaaar öyleyim:DD
bah gayrı o nerden çıktı:d:D
bi yerli diilim ben :D:Dkeyfim yerimde nieyse :D:Döle knştuydum zaarr:DDDgayseri aha yakın geldi
gayseri olsun adana yakın gelmedi:d:D
sal gitsin ! !
stres
heyecan
Doktora gitmeni tavsiye ederim.
heyecanlımısın
okşa geçer :p
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar