Adetime 1 hafta var fakat göğüslerim çok acıyor, adete 10 gün kala gögüs agrısı çok fena hiç böyle olmamıştı. Eşimle 4 aydır korunmuyoruz ama olmuyordu, sizce hamilelik belirtisi olabilir mi bu? Erken hamilelik belirtileri nelerdir ve ne zaman anlaşılır tecrübeli üyeler yazarsa çok memnun olurum 😘😘gebelik testi
Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Bilen var mı?
erken hamilelik belirtileri arasında şu belirtilerin de olması gerekir gadası.
• İdral renginde kızılımsı bir koyuluk ve matlık oluşur ya da tam tersi parlak ve açık bir renk alır. • Halsizlik hissedilir ve uyku isteginde artış başlar • Ayaklarda soğukluk ya da sıcaklık hissedilir • Alt kirpikler çarpaz durur • Gögüslerde hassasiyet ve dolgunlaşma başlar. Gögüs uçları kararma yapabilir • Koku duyusu daha hassas hale gelir • Baş ve kasık ağrıları olabilir • Duygusallaşma artabilir
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Benim hafif mide bulantim ve uyku istegim var. 3 gun karnimin alti agridi 2 gunde bacaklarim agridi gecti. Regl tarihime 5 gun var daha. Acaba gebelik belirtisi mi
Benim Polikist over sendrom kistim vardı hamile kalma şansım çok düşüktü ama ne olur ne olmaz diye hep korunduk sadece 1 kere korunmadık ondada dikkatli olmuştuk bir süre sonra çok duygusallaştım yanımda eşime ihtiyaç duyuyordum böyle nasıl desem yanımda dur ilgilen sana ihtiyacım var diyordum merdivenden inerken göğüslerime alttan destek vererek inebilirdim çok ağrırdı devamlı tuvalete giderdim noluyor bana ya diyordum ve fazla diyebileceğim şekilde akıntı geliyordu bir gün o sordu hasta olmadın mı daha diye hayır dedim şakayla karışık hamile olmayasın dedi eşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyorsun diyip haber vermeden gidip test yaptım ve pozitif çıktı mucize gibi gelmişti ikimizde çok şaşırmıştık :) hamileliğin en belirgin özelliği göğüste hasasiyet, sık idrara çıkma ve akıntıymış zaten umarım hakkınızda en hayırlısı neyse o olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İki gebeligimde de gögsüm hassaslasti 1 gün boyunca sürdü üzerine yatamadım sızladı değdiğimde. İlkinde uyku hali çöküyordu ozellikle yemek yerken uykum geliyordu yorgun dusuyordum. Ikincisinde kısa baş dönmesi yaşadım. Ve beyaz akıntım olmuştu. Aklıma gelenler bunlar
Regl olacak gibi belirti oluyor ama gebeysen regl gecikiyor zaten. Ben ikisinde de ümitlenmemek için (belki stresten hava değişiminden vs dır diye bekledim) 10 gün bekledim öyle test yaptım. Sanırım erken gebelik testi var eczaneden alabilirsin
Canım hamilelik istediğinde o belirtiler psikolojik olarak her ay yaşanıyor zaten, en güzeli kafana takma zamanı gelince test yaparsın. Böyle stres yaparsan çok etkiler.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben yapıyorum eşimde cok yapıyor o çok istediği için istiyorum ve ister istemez stres yapıyorum
elinde olmadığını biliyorum ama özellikle erkek stres yapmamalı, sperm sayısı çok etkileniyormuş. Zaten 1 yıla kadar olmaması gayet normal, 1 yıl olmazsa doktora gidiyosun,
Kasıklarda ki ağrının adet gecikmesininden ötürü olduğunu düşünüyorum çünkü ufak bir embriyo iken kasıklara baskı yapacak kadar güçlü değiller eğer hamile isen şu an küçük bir kan bıhtısı bir test alıp yapabilirsin ama zannetmiyorum canım.
hayır daha adet dönemin bile gelmeden kasık ağrısı başlıyor hamileliklerin çoğunda. ben 8. haftamdayım o adet olacakmışsın gibi kasık ağrısı hala geçmedi. hemen test yapmalısın.
işte ben kasık ağrısıyla anladım çünkü adet dönemime 5-6 gün vardı kasıklarım ağrımaya başladığında. bir de çok fazla uyuyordum kafamı koyduğum her yerde. mide bulantısı daha sonraki haftalarda başladı.
Merhaba ilişkiden 16 gün geçti ve hiç bir belirti yok hamileliğe dair test yaptım negatif çıktı 6 test yaptım saatler sonra slik çıktı sonra yine yaptım negatif sonra yine yaptım silik 2 defa daha yaptım negatif çıktı adetime 4 gün kala da yaptım yine negatif sizce hamilelik var mı
bulantı ve kusm hamileliğin ilk haftasından itibaren görülmeye başlayan tipik hamilelik belirtisidir. gebelerin pek çoğu, gebelik başlangıcında ilk haftalarda sabahları bulantıdan şikayetçi olurlar. Bulantının sabah hasta uyandığında görülmesi günün ilerleyen saatleri içinde azalarak kaybolması, gebeliğin tipik erken bulgularmdandır. bazı kadınlarda bulantı dışında kusma veya kusacakmış gibi olma yakınmaları sıktır. Kusma bulantının adet kanaması gecikmesiyle beraber görüldüğü vakalar ilk önce gebeliği düşündürür
Bildiğim kadarı ile hamile olup olmadığınızı anlamanız için adet gününüz üzerinden 10-15 gün geçmesi lazım. erken hamilelik diye bir şey yok. hamileliğin normal süreci var. acele etmeyin. Adetine yakın günlerde göğüslerde acıma şişkinlik vs olabilir. Sinirlilik, Stresvs duygusal durumlarda ortaya cıkabilir. Şimdilik sabırla beklemelisin. netice ne olursa olsun hayal kırıklığına ugramamalısın.
Kızlaar benim bat 9 aralık, reglime 5 gün kala hafif kasık batmalarım başladı, göğsümde ultra hassasiyet yok ama dokununca çok az sızı hissediyorum. Akıntım dün çok fazlaydı bugün daha az. Kasıklarım hâla ara ara batıyor 5-6 sn sonra geçiyor. Özellikle solda hissediyorum. Geceleri sürekli uykumdan uyanıyorum ve gündüz hep uyumak istiyorum halsizim. Artımed test yaptım ama negatif çıktı. O markaya pek güvenilmediği söyleniyor. Sizde durum nedir 20 Nisan kürtaj olmustum. Geçen ay ilk kez denedim.
Kızlar merhaba çok merak ediyorum ya yardım edin 3 aylık evliyim ve çocuk istiyorum adetime iki gün kaldı ama aşırı bişeyler yiyorum çok su içiyorum kasıklarım ve ayaklarım belim çok ağrıyor bi hafta önce kahverengi akıntım oldu aralıklı ama çok değil ikinci günüde biraz geldi anlamadım sizce hamilemiyim
Arkadaşlar ben sevgilimle iliskiye girdim bakireyim ama o an kanamam olmadı ve içime boşaldı 2 saat sonra ertesi gün hapı aldım içtim ve bakireydim korumasız oldu ve o an kanamamda olmadı isabah kalktığımda pembemsi kanamam böyle pıhtı kalın bir şekilde kanamam vardı ve bugün 5. Gün halen daha azar azar var nedendir acaba
özellikle gebelik ihtimalinin yüksek olduğu tarihlerde ilişkiye girerseniz gebe kalma ihtimali yükselir. adetlerin düzenliyse o tarihlerde mutlaka ilişkiye girin
Benim adetim düzenli her ay düzenli görüyorum göğüs uclarim hiç agrimazdi şu an şişlik var ve hafif ağrı var Belimde ve sağ sol tarafimda ağrı oluyor ama sürekli değil a detime bir hafta var lütfen yardımcı olun hamilemiyim
Meraba ilişkiye girdiğim gün kanamam oldu 4 gün sürdü bir haftasonra yine kanamam oldu ama aşırı mide bulantım var yemeklerden tiksiniyorum hamile miyim bilgisi olan yardımcı olabilir mi
Normal hamilelikte bile adet olmadığında zaman acaba diyorsun. Fazla belirti göstermez. En sağlıklısı sanırım test. Mide bulantısı baş dönmesi yalan. Onlar ilerleyen dönemlerde oluyor.
Merhaba ilişkimde sütünduk arkadaşımın üstüne pantolon vardı bide ortaya gebelik durumu olmasın diye çorap da kattık 16 gün geçti 6 test yaptım iki silik çıktı ama 1 saat sonra bugün adetime 4-5 gün var bugün de yaptım negatif saatler sonra yine yaptım tekrar negatif hiç bir belirti yok hamile olabilir miyim?