Dermatolojiye nasıl ulaşabilirim ?
Saç diplerini nasıl güçlendirebilirim?
Dermatolojiye nasıl ulaşabilirim ?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer saç dökülmesine karşı ilaçlara başlamadan önce beslenmeni bir gözden geçir.eğer bozuk bir beslenme tarzın varsa gereksiz basit şekerleri azalt ve aldığın proteinli besin miktarını artır.çünkü yetersiz protein alımı saç dökülmesine neden olur.ayrıca çinko,biotin ve b12 vitamini eksiklileri de saç dökülmesine neden olur.o yüzden çinko için günlük en azından 70-80 gram civarı kabak çekirdiği yiyebilirsin b12 içinde yumurta,fındık,ceviz tarzı şeyler tüketebilirsin.ha benim beslenmem gayet güzel benim zaten bu tip bir beslenmem var diyorsan hemen bir dermatoloji doktoruna gitmeni öneririm.gerekli kan tahlilini yaptırır,herhangi bir eksiklik varmı ona bakılır ve ona göre sana ne gerekirse verir.
beslenmemde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. günlük ceviz ve yumurta tüketiyorum özenle ayrıca 1 ay boyunca b12 vitamin iğnesi yedim bu ay içinde hergün ve biotin ve çinko hapı aldım onlarıda kullanıyorum 15gündür falan yani nerden kaynaklanıyor bu dökülme anlayamadım hayatımda ilk defa bukadar dökülüyor saçlarım.
dermatoloji doktoru devlet hastanelerinde varmı hangi bölümün içine giriyor bu dermatoloji ?
biotin,çinko,b12 kullandığın halde dökülme hiç azalmadan devam ediyorsa bir an önce gitmeni öneririm.dermatoloji dediğim cildiye zaten ikiside aynı.devlet hastanelerinin nerdeyse hepsinde vardır.
3 yıldır minoksidilli ürünler kullanıyorum, 4-5 ayda tamamen kesiyor dökülmeyi, 1. seneden itibaren de saç çizgisini ilerletiyor. Saçları sıcak olmayan suyla yıkamak, besleyici şampuanlar kullanmak da destek olarak iyi olabilir.
çok sıcakta yıkamak mı yoksa normal suda saçı yıkamak mı daha iyi ?
soğuk su kan akışını hızlandırır, faydası olacağını düşünüyorum
İlk önce jöle sprey köpük gibi şeyler kullanıyorsan bırak.Saçların canlansın ve asla her gün yıkama.Eczaneye git evigen ve bepanten ampullerden al ikişer tane şampuanının içine kat.Her yıkayacağın zaman iyice çalkala.Ben bu karışımın içine 5 sarımsak dövüp katıyorum biraz da çamterebentin ve menekşe yağı katıyorum.Akşam yıkıyorum sabaha koku hiç kalmıyor.insanlar inanmıyor koku olmayacağına koklatıyorum :) Masaj yaparak yıka ama kaşıma masaj yap.Biraz beklet.O ampuller 4buçuk lira.Biri e vitamini biri de b.Tamamen zararsızlar yani.Vallaha kuaförlerden bile övgü alıyorum nazar değmesin :)
yağlı saçlar için bioblas aldım ve çamterebenti alıcam içine katıcam bide bugün ablamın kullanıpta ilk kullanışında mükemmel etki gördüğü sarımsak yağı gibi bişeydi adı onu kullanıcam eğer olmazsa dediği 2 malzemeyide eczaneden alırım onlarıda denerim
En önemlisi içeriğinde 'Paraben' ve 'Sülfat (SLS)' gibi zararlıların bulunmadığı ve ikisi bir arada diye tabir edilen şampuanlardan olmayan bir şey kullanmak gerekiyor... Dahası son durulama suyunuzdan önce saçınızı ve saç derinizi yeteri miktarda ki yaklaşık iki yemek kaşığı denebilir sirke ile ovarsanız saç dibinizde kalıntı kalmaz yağlanmazsınız da...
bende aşırı yağlanma yok yani duştan 2-3 gün geçtikten sonra yağlanma başlıyor ve dökülmeler çok artıyo
Ama ilk yazdığım önemli... SLS deterjanla eşdeğer...
peki şampuanın içinde SLS olmadığını nasıl anlayabilirim ki ? şampuanın içine çamterebenti atınca şampuanın kimyasallığını yok ediyo falan diye duydum doğru mu ?
Arkasında İngilizce yazar...
Cevap
9Cevap
Barcelino yağı kullan içinde 12 yağ karışımı var..
fısfıslı şişede saç diplerine uygula 2 saat beklet yıka..
Şampuanının içine çamterebentin damlat 3-4 daml..
çamterebentin nedir nerde satılır ve bu söylediklerini sen uyguladın mı yada başkası yani faydası varmı çok mu etkili ?
barcelino yağını 2 yıl önce kullandım saçların canlanıyo ve besliyo..
çamterebentin dökülmelere iyi gelen(googleden aratabilirsin)50cc şişede aktarda satılan 5 liralık bi yağdır..
şampuanın içine bir kaç damla katılarak kullanılır..
barceline yağıda aktarlarda mı satılıyo acaba ?
evet o da 15 lira felan
haftada en fazla 4 kez şampuan kullan fazla kullanman saçlarının doğal yerine zararlı yağ üretmesini ve dökmesini sağlar bide badem yağı filan kullan işe yarıyo
haftada 4 kez fazla değil mi ?
gerçi son 6 aydır bende hergün duşa giriyordum ve duş alırken en fazla 2 kez yıkarım
tek çözüm : sarımsak soyun ama kesinlikle bıçak vs metal bişey kullanmayın direk saç diplerinize sürün herqün uyqulayın yarım saat kalsın hem yeni saç çıkacak hemde dökülme bitecek :)
uygulamasını anlayamadım
o tarz uygulamak zor oluyo bakın bi kaç tanesini soyun blendırdan geçirin ve hakiki saf zeytin yağında 2 gece bekletin ve bunun yağını sürün hem saçlanız parlar hemde sarımsağın özü sarımsak yağı şeklinde daha etkili olur..
saçları zaten çabuk yaqlanıyor yaq kullanması yanlış olur ayrıca metalle etkileşim qördüqü zaman daha az faydasını qörür
daha kötüsü olur diye korkuyorum :S
dediqimi yap pişman olmıcaksın inan bana ablam uyqulardı we saçları asla dökülmezdi
saçı sebum üretiyo bence ona çare bulması lazım öncelikle medikal şampuan kullanada bilir aslında
bence doqal yöntemler daha faydalı olur sonuçta kimyasal olan bişey ne kadar fayda werebilir ki ayrıca yumurtanın sarısınıda sürebilirsin sonuçta protein bakımından çok zernqin we saçını besler
yumurta önerenler var saç için... sarısını mı sürmemi öneriyosunuz ?
ewet sarımsakta doqal antibiyotiktir kullan ikisinide
sarımsağı nasıl saç diplerime sürücem onu anlayamadım çünkü sarımsağın kabuğu var onu elimle soysam bile dış kısmı var orası nasıl yapılıcak.
uygulaması: saç diplerime sürüp ne kadar beklemem gerekiyor ve beklettikten sonra duşa girsem olur mu ?
elinle çok rahat ikiye bölebilrsin ne kadar kalsa o kadar iyi kokusu seni rahjatsız ediyosa yarım saat kalsın sonra yıka
anladım yani etkisi çok mu diyosun sarımsağın.
eeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeeet :D :D :D :D
saol bişey daha sormak istiyorum :D yumurtanın neyini kullanmalıyım ve saça uygulamasını nasıl yapmalıyım kısa bilgi verebilir misin
kabuqunu kabuqunu al at yumurtayı kabuqunu saçına sür :D :D :D
gülmekten yazamadın sanırım bişey anlayamadım :D önemli olan yumurtanın sarısı değil mi :D yumurtanın kabuğunu ne yapıcam :D
hııh ,işte bende bunu anlamıyom neresini kullanacaqını qayet ii biliyon we yazdım neden hala soruyon erkek olsan walla yawşıyo derdim :D :D :D saka bi yanada sarısını al bi tabaqa köklerden başlayarak tamamına uyqula sebler qüzel qösterir sa.ını 1 sattede yıka qitsin :D
zaten erkeğim :D:D:D:D yarın yumurtayı denim ve haftaya sarımsağıda eklicem uygulamaya peki yumurta uygulamasını haftada kaç kez yapsam iyi olur ? ( fazla mı soru sordum :/ )
aslında anlamalıydım bişeyi anlamamandan da neyse :Dyumurtayla sarımsaqı karıştırma farklı zamanlarda uyqulşa sen şimdilik sarımsaqı tek uyqula daha sonra saçın parlak qüğzel qörünsün diye yaparsın yumurtayı hı bide ufak tüyo saçını jöle deqilde limon suyu kullan hem aşırı parlak yapar hjemde zarar wermezz jöleylede aynı işlewi qörür herqün uyqula
jöle kullanmıyorum sprey kullanıyodum onuda 3-4 ay önce bıraktım zaten. evde sarımsak varsa yarın denemeye başlarım :D ama sen sorumu cevaplamadın yumurtayı yada sarımsağı haftada kaç kez uygulamamı tavsiye edersin
yumurtayı 2 defa kullansan yeter qibime qeliyo ama sarımsak ne akadar kullanırsan o kadar ii saç bile çıkartıyor
ya şimdi ne kadar kullanırsan kullan diyosun ama hergün yerine 2günde bir falan mı kullanmalıyım yani onu soruyorum
sen kullanma allah için kullanma be ayrıca o saçlar dökülmesinde ben mi döküleyim kasma herşeyi bu kadar hayatı bile sallıyom kafama qöre yaşıyom sen qelmiş sarımsaqı kaç qünde bir kullansam diye bu kadar sıkıntı yapıyon :P
sen kaç kurtar kendini ders bi yandan telefn biyandan abim diğer yandan bide sen çık üstüme tamam olsun hey allahım yaa :D tamam saol yinede teşekkür ederim.
ricaa ricaa qünde bir defa yeter hadi by
ama hangi gündee :D:D:D:D:DD:D:D:D by :D
senin saçını başını ben yolcam ha çattık belaya :D
benden bela olmaz rahat ol maksat vakit geçsin :D
wakit qeçsin diye mi soruyon millete bu kadar soru ayıp be :P
yuhh be sende nereye çektin konuyu asıl sana ayıp bee :D derdimiz varki derman arıyoruz heralde dimi keyfimizden değil
hadi hadi sen ders çalış yazma :p
senin yüzünden dersten oldum lan soğuttun beni dersten :D
aman yemişim dersini ders yalan be qit ticarete atıl manyak para war üniwersite mezunu açıkta işsiz sen ne dersinden bahsediyon :P
kitaplar burda çok yemek istiyosan gel yee :D matemak - geometri uyar mı uymazsa söyle yani daha başka kitaplarda var :D ticareti yapabilene çok para var benim yaşım daha 20 ne işim var ticarette kızım ya :D
millet 15inde qider atılır bizimki yaşım 20 diye mızmızlanır sen sanıyon mu bu zenqinlerin hepsi okumuş üğniwersite bitirmiş falan uyan uyan :P ben zamanında çok yedim kitapları qerçi matematik-qeometri mideme çok dokunduda olsun :p :p
benim babam senin o zengin babalarından değil hatırlatmak isterim okadar çok biliyosan sen niye atılmadın zamanında :D sıcak bir evin ve yatıcak yatağın varsa şükret ve uyu hadi sanaa cici geceler :D
qünahımı aldıqının farkına warmanı isterim ben benim babam zenqin demedim fakat okumak artık çok mantıksız qeliyo bana neden mi sırf hak yemediqim için torpil istemediqim için atanamadım üstüne üstlük mesleqimi dahi yapamıyorum herşey hakkımla olsun derken düştütüm duruma bak neyse sne ben anlamazsın daha doqrusu anlayamazsın hadi bys
sen öyle bişey demedin ama parası olan yada babası - ailesi zengin olanlar erken yaşta şirketlerin yada ticaret alanlarının başına geçiyor neyse kusuruma bakma.
duş almaktan korkuyorum o kopan sacclarımı gordukce canımdan can gıdıyor :( eskıler sac dıplerıne lımon surerlermıs
dün duşa girmeden önce kazağıma bi baktım resmen durduk yerde dökülmüş kazağın arkası saç doluydu :(
Yanlış şampuanı kullanıyosun ve bir an saç mezoterapisi yaptır.
6 ay önce saçım dökülüyordu korktum bende jilete vurdurdum şimdi saçım dökülene dek hep aynı şampuanı kullandım bioxcin ama birden bire çok dökülmeye başladıı hayatımda ilk defa böyle dökülüyor saçlarım
sarmisakli sampuan iyi geliyormus diye duydum fakat denemedim daha
dusam sen hangi marka şampuanı kullandın ve saç dökülmesine karşı mı ?
hayır dermatoloji cildiyenin alt dalıdır ancak büyük araştırma hastanelerinde dermotoloji bölümüünü bulursun diqer hastanelerde sadece cildiye olur
bioxcin bir çare olabilir belki.. durdurmaz yavaşlatır..
yani dermatolojiye gitmelisin dediklerinde cildiye bölümüne gitmelisin mi demek oluyor?
aynı sorun bendede var o kadar çok dökülüyoki saçlarım kel kalmaktan korkuyorum sanıyorumki mevsim değişikliğinden oluyor
ama önceki senelerde böyle değildi hayatımda ilk defa bukadar çok saçım dökülüyor ne yapıcağımı bilemedim.
bioxcin kullandım bioblas kullandım şimdi clear men kullanıyorum :S
bioxcin bende kullandım saçlarım dökülmüyodu ama saçlarım yumuşak olmuyodu . kullandığın şampuan içine çamterebentin yağı ekle yarı yarıya . sonra haftada 1 kez badem yağı ve zeytin yağıyla masaj yap saçlarına. sarımsakta sürebilirsin sarımak saç çıkarıyor ben denedim :) ama kokusu 2 ayda anca geçti .
sarımsak nasıl saç çıkartıyor yani 2-3 uygulamada etkisini görmek mümkün mü :)
ben sarımsağı ezdim saçımın diplerine srdüm ve beklettim 4 5 saat saçlar çıktı küçük küçük daha sürsem çok çıkcak demekki. sür dene eğer saç köklerin ölmediyse saç çıkar
yaşım daha 20 yani bu yaşta saç köklerim ölmüş olabilir mi ki ?
bilmiyorum yaşla alakası yok bunun aslında demir eksikliğinden kansızlıktanda dökülebilir saçlar veya stresten dökülebilir dökülen saçlar geri çıkar mevsimselde olabilir. sen dene sarımsağı saç köklerin ölmediyse emin olabilirsin ordan birsürü saç çıkar devamlı kullanırsan çoğalır. ben doktora gittiğimde doktor bana minoxil forte yazdı 50 tl civarı eczaneden aldım ama kullanmadım iyiymiş o ilaç sprey şeklinde onuda deneyebilirsin eczaneden alıp ama 6 ay boyunca sürekli kullanman gerekiyor
sen niye kullanmaya devam etmedin saça ihtiyacın yok mu :)
yahu ben aldım hiç kullanmadan çöpe attım prospektüsünde okuduğumda şey yazıyodu kullanmayı bıraktığın zaman saçlar geri dökülürmüş kullanmaya devam edersen saç çıkarırmış bende kullanmadım kullanmayı bıraksam geri dökülcekmiş demekki
çok fazla saçım dökülmedi yani o derecede değilim
aynı sorundan muzdaribim.Saçlarım çabuk yağlanıyor,dökülüyor.Bioblas ''Yağlı ve Dökülen Saçlar'' kullan ben kullandım iyi geldi.
bioblası ne zaman kullandın şuanda durumun nasıl ?
gayet iyi tek tük dökülme var.1 buçuk-2 aydır kullanıyorum
bıoblas ıyıdır gercekten bende kullanıyorum saça hem canlılık katıyor hemde saçı beslıyor.
senin kullandığın yağlı saçlar için mi ?
bendee aynı dert vardı cozdu ıste bu sampuan. Devamlı kullanıcaksın ama.
Dermokozmetik satan bir eczaneye git sana yardımcı olurlarr
genetik değilse sadece biotin tabletleri kullan yeter
çinko ve biotin hapları aldım 15gündür falan kullanıyorum hala devam
senin böyle geçti mi ?
Ben hergün duş alıyorum.
O kadar yağlanıyor düşün.
hem cildiye'ye hem de hematolojiye git
cildiyeye randevu aldım bu hafta gidicem hematoloji saç üzerine bir bölüm mü ?
kan üzerine kanına bakıcaklar genelde saç dökülmesi kansızlıktan olur depolarında yeterince kan yoksa dökülür bir tanıdığım gitti ve oreferon isminde bir ilaç verdi hematoloji şimdi onu kullanıyor kısa sürede saçları güçlendi dökülme durdu uzayıp gürleşmeye başladı en az 6 ay en fazla 1 yıl kullanması gerek
evet bol bol yumurta yemelisin.
saç diblerini güçlendirmesi için mi yoksa dökülme için mi ?
Her ikisi için de zaten kökler zayıflayınca dökülme artıyor kökler sağlıklı olduğunda saçlar da dökülmez bir de kullandığın herhangi bir ilaç varsa ondan da kaynaklı olabilir.
aslında bi süredir ilaç kullanıyorum 2-3 ay kadar ama hep aynı ilaç değil ve ayrıca tek ilaç değil
ilaçlardan kaynaklı olabilir mi diyosun ?
İlaçların mutlaka böyle bir etkisi oluyor hele ki psikolojik ve tramvatik bozukluklar için kullanılan ilaçlarsa ...
Dermatoloji cildiye demek zaten
Yilan yagi.. Hep derim
ne görevi var acaba ?
Elma sirkesi durulama suyuna ekle
Benimde bu aralar çok dökülüyor..
bioblas kullanıyorum çok memnunum
nezamandan beri kullanıyosun ? yağlı saçlar için mi ?
ya ben dershaneye gidiyorum ben stres yapmıyorum gibi geliyor ama yinede evde kendimi sıkıyorum acaba stres mi var bende :S
bioblas denicem fiyatı ne kadar acaba ?
anladım çok teşekkür ederim.
açık ve düzgün bir tedavi varda biz mi yaptırmıyoruz ?
jöle vs birsey kullanıyormusn
hayır kesinlikle kullanmadım jöle ve herhangi dondurusu sprey falan hiçbişey
ben doğal sampuan kullanıyorum tresan bi araştır istersen ısırgan özlü
sen kullanıyosun ama sende saç dökülmesi kopması falan varmıydı şuanda durumun ne ?
bende çok yoktu birine tavsiye ettim kullandı beğendi en azından kimyasal ürün değil
ısırgan otu çok yararlı bitki olduğunu duymuştum. peki nerden satın alabilirim yani nerde satılır bu tresan ?
migros makromarket ten bulabilirsin almanyada üretiliyor almanları kötü mal imal etmezler yaaa
çek çek uzasın önce hüplet sonra gümlet
tamam
aynı sorun bendede var sürekli dökülüyor reyiz
bişeyler yapmak lazım ama böyle gitmezz
ben 3 4 senedir clear men kullanıyorum saçlarım güzel oluyor ama sürekli dökülüyor 1 2 günde yağlanıyor
peki clear men yağlı saçlar için olan şampuanından mı kullanıyosun ?
aynen ondan kullanıyorum ama faydası yok
bitkisel yollara başvurmak lazım hiç denedin mi bitkisel bişey
bitkisellerden hiç kullanmadım ama bioblas güzel diyolar ondan alacağım 20 yaşındayım yanlardan falan azalmaya başladı
benimde yaşım 20 aynen benimde yanlardan azalma başladı ve hayatımda ilk defa bukadar çok dökülüyo
Bioblas işe yarıyor.
ne kadar süre kullandın senin şikayetini geçirdi mi ?
Dökülmeyi durdurdu. 2 yıldır kullanıyorum.
yağlı saçlar için mi ?
Kepekli saçlar için olan.
Dermatoloji ve Cildiye aynı bölümdür.
badem yagı
head shoulders
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar