Aşırı kansızlıktan Ferro Sanol Duodenal yazdı doktor, günde 2 tane içecekmişim. Ferro Sanol Duodenal yan etkileri neler?Ferro Sanol kilo aldırıyormuş bildiğim kadarıyla, doğru mu? ferro sanol
Ferro Sanol Duodenal yan etkileri neler? Ferro Sanol kullanan var mı?
Merhaba arkadaşlar, ben de 11 gündür Ferro Sanol kullanıyorum. Evet, midede acayip bir ağrı yapıyordu. Sizlere bir şey tavsiye etmek istiyorum: Ben Ferro Sanol ilacı ilk kullandığım günlerde ilacı içip bir saatlik yürüyüşe çıkıyordum, haliyle havalar soğuk olduğu için ağrım çok oluyordu. Son 4 gündür ilacı içmeden önce bir bardak ılık su içiyorum, sonra ilacı alıyorum ve üzerine hemen iki bardak ılık su içiyorum, sobanın karşısına geliyorum, ilacın etkisini azaltmayacak yok etmeyecek bir şeyler yiyorum (mesela tam tahıllı ekmek, yanında pekmez, yumurta, tereyağı) ve midemde ağrı olmuyor. Kendimizi ilaç içtikten sonra ne yapıyoruz; yormuyoruz , üşütmüyoruz, sıcak tutuyoruz ve aç bırakmıyoruz.. Denedim ve sonuç bu.. Okuyanlara bir nebzede olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 🙏💃💗
Benim de 10 gündür kullanıyorum midemi ağrıtıyor ama doktor sabahları aç karna al dedi ve aldıktan bir saat sonra yemek ye dedj ben de öyle yapıyorum. Bir zararı olur mu sizce?
demir vb ilaçlar kullanılmadan ve kullanıldıktan sonra 2 saat ymurta kahve çay vb şeyler tüketilmez demir emilimini azaltır onun yerine c vitamini tüketmenizi tavsiye ederim
Ferro Sanol Duodenal, kesinlikle kullanılmaya devam edilmesi gereken bir ilaç yani "kilo alırım" diye içmezseniz size söyleyeyim, demir eksikliği olan insanlar zaten kilo veremezler ( sürekli yorgunluk ve halsizlik olunca fazla hareket edemiyor zaten kilo da alıyorsunuz) dikkatsiz hatta bazen sinirli olabiliyorsunuz, kendimden biliyorum. İştah açıcı olabilir ama bünyeler farklı mesela benim iştahımı kesti. Ayrıca her zaman soğuk olan ellerim ayaklarım şimdi sımsıcak.
Kesinlik katılıyorum demir eksiliği hiç basit bir sağlık durumu değil hatta çok ciddi durum benim yerlere düşmüş bir haftadır kullanıyorum ay sonu tekrar tahlil yapılcak inşallah hepimize şifa olur aşırı baş dönmesi ve bayılma hissi yaşadım halsizlik yorgunluk saç dökğlmesi vs son başım dönünce tahlil yaptırdım demirim en düşük seviyede çıktı inşallah iyileşicez kilo milo umrumda değil hepimize çok geçmiş olsun
Mutlaka kullanmalısın o ilacı, bak herşey sende bitiyor, evet inanılmaz iştah açıyor başlarda, ama iradene sahip olursan bişey olmaz, ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, 1 kilo verdim,ilk ay 2 adet aldım, artık tek alıyorum, aç karnına al , aldıktan sonra en az -2 saat çay kahve süt ürünü yok, almadan da en az 1-2 saat önce süt ürünü çay kahveyle ilişkini kes, demir seviyem bir ay sonunda yükselmişti, ihmal etme sakın, geçmiş olsun
Ferro Sanol Duodenal kullanırken şunlara dikkat etmelisin:
- Ferro sanol duodenal kilo aldırmaz ama iştah açar. - Tek başına da bir işe yaramaz öyle ilaçlar. Beslenme ile desteklemelisin. Mesela yemekten hemen önce veya sonra çay içmemelisin. - B vitamini almalısın ferro sanol ile birlikte. - Bir de et ile birlikte yoğurt vs tüketme. Vejetaryensen de kuru bakliyat tüketmelisin, onlarda da protein var.
Canım eğer ciddi bir kansızlık varsa, ferro sanol kilo aldırmaz demir depoların dolana kadar, çünkü bu senin vücudunun ihtiyacı ama demir seviyen yerindeyse ona rağmen kullanıyorsan kilo alabilirsin, çünkü iştahını açar. Zaten vejetaryenim demişsin, o zaman demir seviyen kesinlikle çok düşüktür, senin gibi vejetaryenler için bir de B12 vitaminine baktırmalarını tavsiye ederim.
Ferro sanol direk kilo aldırmaz, biraz iştahını açar, kendine hakim olmazsan kilo aldırır. Hamileliğimde kullandım, oradan biliyorum. Aşırı kansızlık varsa karaciğer, pekmez türleri, kırmızı et, mercimek çeşitleri tüket bol bol. ferro sanol ile aynı etkiyi yapar emin ol. Bu tür kan ilaçları paraben içeriyor çünkü. Bu da yarardan çok zarar demek.
Kan ilaçları genelde iştah açan ilaçlardır ama dikkat edersen sorun kalmaz. Kilo alacağım diye sakın içmemezlik yapma çünkü kansızlık kadar illet bir şey yok bütün vücut dengen bozuluyor. İlacı alırken yanında pekmezde tüketebilirsin bu iyileşme sürecini hızlandırır.
Ferro sanol ilacın en sık yan etkisi bulantı ve kusmadır. Mümkünse aç karnına almak gerekir. Ama çok bulantı yaparsa mecbur kalırsan tok karnına da alabilirsin. Hafif kaşıntı, gaitayı siyaha boyama ve hafif kilo alma olabilir. Ama ilacı muhakkak kullanın derim ben.
Bu ilacı kullanırken ilacı almadan yarım saat önce bir mide koruyucu içip daha sonrasında kan ilacını içmenizi tavsiye ediyorum ayrıca mide ağrısına en iyi gelicek 2 yöntem öneriyorum size birincisi 1 bardak oda sıcaklığında içme suyuna 1 çay kaşığı zerdeçal atıp hergun mutlaka için ikincisi aktardan ballı kudret narı alın bu kudret narını günde 3 defa sabah öğlen akşam olmak üzere çay kaşığının ucuyla her gün mutlaka aç karnına için 3 kavonoz sonuncunda midenizin iglestigini mide mikrobundan kurtulduğunuzu göreceksiniz diğer mide ilaçlarınızı atın çöpe gitsin çünkü midenizi daha kötü yapmaktan başka hiç bir işe yaramıyor test edilmiş ve onaylanmıştır emin olun çok kişiye önerdim kesinlikle işe yarıyor mutlaka deneyin
Mide koruyucu içtikten sonra ne kadar sonra ilacı içmem gerekiyor acaba bana da tayroferon 80mg ilaç verdi kullanmadım ama başka az yan etki yapicak demir ilaci var mı acil
Merhaba ben yeni tahlil yaptırdım ve geçen sene 7.9 olan ferritinim bu sene 3.9 a kadar düşmüş geçen senede bu ilacı yazdılar kilo aldım diye bırakmıştım kullanmayı ama kullanmam gerekmiş daha kötü oldu halsizliğim yorgunluğum hat safhada artık kullanıyorum kilo vs de umrumda değil iyi olayım yeter 🙏🏻
Demir ilaçları arasında en etkililerinden ama bende mide bağırsak ne varsa bozdu 10 tane içtim 2 gündür içmiyorum hala duzelemedim zoretanin kullandım o bile bu kadar kötü etkilemedi hayatımda yan etkisini bu kadar hissettiğim bi ilaç daha kullanmadım istahim kaçtı kusma mide ağrısı bağırsak yanması tabi bende böyle etki etti herkesin vücut toleransı farklıdır baskasina hiç yan etki göstermeyebilir
Ferro sanol bugün aldım yarın baskicagim ama çok üzgün baskicagim. mideme dokunuyor daha önce de kulanmistim ama çok düşük demir eksiklim kansızlık başka ilaçlar kullandım iki ay ama faydası olmadı artık ağzımdan demir kokusu ve çayım suyum tuzlu bir garip tat var çok kötü birşey
Bana 2-3 kutu mu ne ilaç vermişti, baya kansızdım. Onun öncesinde iğnede kullanmıştım. Yiyeceklerle dengeleyince kısa sürede kendime geldim. Ne sinir bozucu zamanlardı:d
Ben bekarken kullandım. Zayıf bir bayandım. Yıllarca kullanmsma rağmen hiç kilo yapmadı aytıca harika bir ilaç asla gözlerim kararmadı onu kullandıktan sonra.
Bende 3 haftadır kullanıyorum. Doktorum bana elde sıkılmış portakal suyuyla birlikte içersen daha çok etkisini görürsün dedi. Öyle yapıyorum ama herhangi bir yan etkisini görmedim şu ana kadar. Sadece her ay düzenli regl olurken bu ayki reglım 5 gün erken oldu bununla bir alakası var mıdır acaba?
yok ben kullandım almadım da sanki kendimi bazen şişmiş hissediyodum günde bir aldım sen çok kansıssın diye vermiş tayin pekmez yee kansızlık varsa doğal yoldan da beslen
Bende askerde aynı ilacı kullandi bana da 6 ay kullanmam gerektigi şöylendi günde iki kez ac karina ilaç bitince almadım. kansızlık bende de var doktor bana kırmızı et yiyecek yiyeceksin dedi ve açık çay içeceksin dedi.
Valla o ilacı anneanneme verdiler dediğim üzümden yedirdik doktora kontrole götürdüğümüzde kan değerleri çok normal çıkmıştı ne yapıyorsanız ona devam edin demiş doktor:) o yüzden tavsiye ediyorum ama sen bilirsin :)
Ben de bir haftadır kullanmaya başladım, günde iki kere. Yüzümde aşırı büyük sivilceler çıkmaya başladı, hani sivilcemde yüz çıkmış gibi duruyor. İlaçtan olabilir mi acaba? yan etkilerinde de yazmıyor.
Yahu bana da verdiler sabah ac kanina gunde 1 kere olmak sartiyla,1 hafta önce ama hala kullanmaya baslamadim kilo alırım diye. Hergün de duzenli olarak sporumu yaparım ama. Bu halde de hala kilo alır miyim?
iyi misiniz, vücut iyi emsin diye aç karna alınıyor bu hap. tok alınınca emmeden atılıyor çoğu. emilmeyen şey ne fayda sağlayacak vücuda? sağlıklı bir vücutta iştah zaten açık olmalı. açık değilse problemdir. eğer sen kilo alıyosan suçluyu diğer yediğin basit karbonhidratlarda ara.
Bende bugün kullanmaya başladım ilacı. 3 ay boyunca kullanmam gerekiyormuş. 6 ay sonrada kontrole gideceğim. Doktor bana nelerin olacağından bahsettiği. Söylediklerin bu ilacı kullanan birinde olabilecek şeyler. Korkmana gerek yok. İlacın içindeki kağıtta nelerin olması veya olmaması gerekiyor yazıyor. Orayı dikkatli oku. Ekstradan olmadık bir şey olursa veya yaşarsan doktoruna sor. Bende kullanmaya başladım bakalım bendeki etkileri veya yan etkileri neler olacak.
saat fark ediyomu mesela eczanedeki bey bana düznli olarak aynı saatte içmezsen fayda göremezsin dedi ve bnde saate göre içmiyorum bigün 10 bazen 12 arası felan hep böyle gidiyo senin kullanma seklin nası sabahmı ögln mi?
En İyi Cevaplar