Arkadaşlar sivilcelerim artmaya başladı. Belki işe yarar diye gül suyu aldım. Gül suyu tonik nasıl uygulanır, ne işe yarar, ne sıklıkla kullanılır bilen var mı ? Gülsuyu tonik olarak cilde nasıl uygulanır?gül suyu tonik
Gül suyu tonik nedir, nasıl uygulanır, ne işe yarar?
Selam :) Düzenli cilt bakımı benim için çok önemli. Farklı cilt bakımı ürünleri kullanmayı da çok seviyorum. Cilt bakımında genelde temizleme jeli veya köpüğü, peeling, maske ve nemlendirici kullanılır. Ama benim rutinimde tonikte var.
Tonik cilde çok iyi geliyor. Cildi ferahlatıyor, temizliyor, kalıntıları gideriyor, gözenekleri temizliyor ve küçültüyor. Bunlar toniklerin ortak özellikleri ancak toniklerin farklı işlevleri de var. Ben tonik olarak en çok gül suyu kullanmayı seviyorum. Ama gül suyu içerek tonik değil. Diğer olarak doğal gül suyunu tonik olarak kullanmayı tercih ediyorum.
Gül Suyu tonik nedir? Nasıl Uygulanır? Ne işe Yarar?
Gül suyu tonik nedir?
gül suyu tonik
Gül suyu, gülü damıtarak elde edilen bir üründür. Tatlılarda ve cilt bakımında kullanılır. Cilt bakımında tonik olarak kullanılır. Çok eski yıllardan beri birçok kadının güzellik sırrıdır desem abartmış olmam. Eğer gül suyu alacaksanız en doğal ve saf olanını, en katkısız olanını tercih etmelisiniz. Bu yüzden güvendiğiniz markalardan almaya dikkat edin. Katkı maddesi içerek bir gül suyunun cilde faydası değil zararı olur. Gül suyunun mis gibi bir kokusu vardır. Kimi insan bu kokudan hoşlanmayabilir ama ben çok seviyorum. Şimdi gül suyunun faydalarından bahsedeceğim. Faydalarını öğrendikten sonra kullanmaya başlayacağınıza eminim.
Diğer asitik tonikler gibi cildi germez ve kurutmaz. Cildi yatıştırır.
Gül suyu tonik nasıl uygulanır?
Gül suyu tonik nasıl uygulanır?
Gül suyu tonik, cilt bakımı rutinin bir parçasıdır. Günlük cilt bakımında yüz temizleme jeli kullandıktan sonra pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Kurumasını bekledikten sonra da nemlendirici sürülür.
Haftalık cilt bakımında yüz temizleme jeli, peeling ve maske uyguladıktan sonra tonik kullanılır. Elinizle ya da pamukla uygulayabilirsiniz. Ben pamuk kullanmanızı tavsiye ederim. Gül suyunu uyguladıktan sonra bir süre bekleyin ki cildiniz ürünü güzelce emsin. Sonrasında ise kullanıyorsanız serum ve ardından da nemlendirici sürebilirsiniz.
Makyaj kalıntılarını temizlemek için gül suyu çok işe yarar. Makyaj temizleme suyu kullandıktan sonra gül suyu kullanılırsa kalıntılar temizlenir. Pamuğa gül suyu döktükten sonra nazikçe tüm yüzünüzü bununla silebilirsiniz.
Gül suyu gözenekleri kapatır mı?
Gül suyu gözenekleri kapatır mı?
Gül suyunun gözenekleri küçültme etkisi vardır. Düzenli kullanımda gözeneklerin görünümünü en aza indirir. Cildi derinlemesine temizleme etkisi sayesinde gözeneklerin içi boşalır. Cilt yağdan ve kirden arınır. Bu sayede temizlenen gözeneklerin görünümü azalır ve küçülmeye başlar. Yani gül suyunun gözenek tıkama değil, gözenek temizleme ve küçültme etkisi vardır.
sivilceler artmaya başladıysa bence bir cildiyeye git. daha kötü olmadan önlem almış olursun. cildiyeciler genelde dermokozmetik ürünler de tavsiye ederler. cilt analizi de yaptırmalısın. alacağın ürünlerden temizleme jeliyle her sabah akşam yüzünü temizlemelisin. ki bu herkese önerilir. temizleme işleminin ardından gül suyunu tonik olarak sürebilirsin. tonik uygulamaları genelde pamukla yapılsa da eline biraz döküp tampon haraketlerle yüzüne sürersen daha etkili olur. tabii nemlendirici
, güneş koruyucu kullanmak ve haftada bir peeling ve de maske yapmak da ihmal edilmemelidir.
Gül suyu cildi güzelleştirir ve gerdirir. Pamuk al ve gül suyunu onun üzerine dök. Hafif,hafif yüzüne sür. Ama hatırlıyorum lise yıllarında bende de vardı sivilce gül suyunu sürdükçe sivilcelerim daha da artmıştı. O yüzden sen cildine salatalık kabuğu koy ardından yüzünü yıka sonra güzelce tonikle ferahlat cildini bende işe yaramıştı olmazsa salatalığı püre haline getirip peeling yap . Ve en önemlisi de yağlı yiyorsan yemeyi kes kuruyemiş,tatlı vs.
gül suyu gözenekleri kapatır tonik görevi görür cildini tenizledikten sonra yüzüne sürmen gerek... temizleyici değildir cilt temizliği için hassas cildin varsa temizleme sütleri işine yaramıyorsa johnsons baby yeni doğan şampuanı kullanabilirsin (şeffaf renkte ve üzerin de karton kapta satılıyor)
sivilceler le sorunun varsa yağlı yiyecekler den çekirdekten kızartmalardan uzak dur
Gül suyunun ciltteki lekelerin giderilmesinde kullanıldığını ve lekeleri yok ettiğini biliyor musunuz ? yüzünüzde leke oluşmasını istemiyorsanız yüzünüzü hergün gül suyu ile silmeniz gerekiyor.bunun yanı sıra kayısı yağı ile gül yağını karıştırarak cildinize sürdüğünüzde, cildiniz korunuyor ve leke oluşumu engelleniyor.
Gözaltlarınızda morluk ve şişlik varsa yine gözaltlarınıza gül suyu ile kompres yaptığınızda morluklar gideriliyor, cildiniz daha genç ve berrak görünüyor. burada dikkat etmeniz gereken nokta saf gül suyu kullanmamanız.
Gül suyuna pamuğu batırın yüze ve boyuna gün boyu ara ara sürerek uygulayın cildin yumuşamasını temizlenmesini canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlar cildin yağlanmasını engeller sebum üretimini dengeler sivilce ve akne oluşumunu önler siyah nokta görünümünü azaltır cildi derinlemesine temizler gözenek görünümünü azaltır ciltte oluşan bakteri ve mikropları giderir cildi gençleştirir hücreleri yeniler ciltteki lekeleri giderir cilt tonunu eşitler cildi ferahlatır ve doğal bir ışıltı verir ciltte kalan makyaj kalıntılarını temizler
Gül suyuna pamuğu batırın yüze ve boyuna gün boyu ara ara sürerek uygulayın cildin yumuşamasını temizlenmesini canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlar cildin yağlanmasını engeller sebum üretimini dengeler sivilce ve akne oluşumunu önler siyah nokta görünümünü azaltır cildi derinlemesine temizler gözenek görünümünü azaltır ciltte oluşan bakteri ve mikropları giderir cildi gençleştirir hücreleri yeniler ciltteki lekeleri giderir cilt tonunu eşitler cildi ferahlatır ve doğal bir ışıltı verir ciltte kalan makyaj kalıntılarını temizler
Ergenlikten sonra çıkan sivilceler normal değildir. Öncelikle bir dermatoloğa görün. Yumurtalıklarını kontrol ettir. Stres, yanlış kozmetik gibi etkenlerde olabilir.
Not: Gül suyu doğal bir toniktir. Gözenekleri sıkılaştırır ve cildi iyi bir şekilde matlaştırır.
bence yüzüne sürme sivilcelern varsa sadece ilaç sür diğer şeyler cilde daha kötü zarar veriypr benimde yüzümde bir ara çok vardı epilasyon sonrası alerji olmuştu doktora gittim ilaçalrımı düzgün kullandım çok temiz baktım cildime 1 sene felan gittim hiçbişey kalmadı çok şükür şimdi kaymak gibi
her sabah uyandıgında ve her gece yatmadan once yuzunu temizleme jeliyle kirlerinden arındırdıkan sonra gulsuyunu pamuk yardımıyla yuzune sur. tonik gorevi gorur cilt gozeneklerini sıkılastırır boyle sivilce ve siyah nokta olusumunu azaltır
gül suyunu maden suyuyla karıştırıp pamukla yüzüne sürersen sivilcelerini komple geçirir ama tek başına gül suyu sadece cildine iyi gelir, temizler ama sivilcelerine bi etkisi olmaz
tonik gibi, pamugu batırıp yuzune suruyorsun ozelikle siyah noktaya iyi geliyor. ancak duzenli kullanmalısın en az 7 gun boyunca da fondoten pudra surmezsen daha etkili olacaktır.