Bir çocuk veya bebek banyo yaparken çok az bir miktar şampuan yutarsa bir zararı dokunur mu?

Bir çocuk veya bebek banyo yaparken çok az bir miktar şampuan yutarsa bir zararı dokunur mu?

Şampuan yutma özellikle bebeklerde sık yaşanılan bir durumdur, her ne kadar yüzüne köpük gitmesin diye uğraşsak da kontrol altına alamadığımız oluyor. Ki yetişkinler de zaman zaman duş esnasında şampuan yutabiliyor ya da ağızlarına köpük kaçabiliyor. Peki ağza şampuan kaçması zararlı mı?

Uzmanlar şampuan, sabun gibi şeylerin zehirlenmeye sebep olmayacağını söylüyor. Ancak şampuandan zehirlendi diye haber olan birkaç kişi olmuştu. Burada önemli olanın yutulan miktar ve şampuan içeriği olduğunu düşünüyorum.

Eğer şampuan yuttuysak hemen endişeye kapılmayalım. Ağzımızı bol su ile çalkalayalım. Uzmanların söylediklerine inanalım, şampuan yutmanın bir zararı olmayacağı görüşündeler. Yine de normal olmayan bir belirti yaşarsanız hastaneye başvurmanızı öneririm.

Bebekleri kontrol altında tutmak maalesef daha zor. Birçoğu duş alırken ağlıyor ve ağızlarını kapatmıyor. Bu durumda şampuanın, köpüğün ağızlarına gitmesi çok muhtemel. Ancak hem şampuanın zehirlemediğini söylüyorlar hem de zaten bebekler için kullandığımız şampuanlar tamamen doğal, zararsız oluyor. Bu yüzden endişeye kapılmayın derim. Köpük yutarsa ne olur diye merak edenler için de cevabım değişmiyor. İkisi için de tedbiri elden bırakmayalım ancak bir miktar kaçarsa da endişeye kapılmayalım. Ağzını bol su ile yıkayalım.
küçükken bişiye su doldurmuştum içine de buşalık deterjanı sıktım, pipetle baloncuk yapaıyodum birden içime çektim nasıl yaptıysam artık o suyu yuttum ıyyyy aradan en az 14 sene geçmiştir aklıma geldikçe miğdem bulanıyo, kusarsan rahatlarsın ama biraz köpürüyo :D
pırtlarken dikkat etsin ... onyüzbünmilyoncuk balon çıkabilir :))
ne olacak azıcık karnı ağrır su içsin ve küçük çocuklardan uzak tutun böyle temizlik malzemelerini ...
şampuan ve sabun gibi malzemeler bazik karakterdedir.hatta bazı mide ağrılarında doğal sabun yutturulur ki ortami nötrleştirsin.ne olur bişey olmaz ama tadı hiç hoş değildir.su iç üstüne,ama çalkalanma.köpük çıkartırsın sonra :)
Cevap
3Cevap
Bende yutmuştum bişi olmadı sadece arada azına tat geliyor o kadar çok iğrenç bişi olduğunu biliyorum
17 yasinda bir "cocuk" nasil oluyor da sampuan yutuyor? Yanlis yazmadin demi 17 (!) yasinda?
7 yasinda oldugunu farzederek cevab vermek istiyorum birsey olmaz.
Ama Alllah korusun olduysada 6 saat icinde olmustur olan.
Bu gün bebek şampuanı ile yüzümü yıkarken başıma geldi birazcık ağzıma kaçtı ve tadindan mi dolayi bilmiyorum kustum 😫 hala kötü bi tad var ağzimda burnumda kokusu da var igrenc ya napmaliyim
Bencede zararlı değildir. çünkü bende daha dün şampuan yuttum
Köpük köpük sicar başka birşey olmaz 😀
17 yaş, çocuk ve şampuan :) yorum yok...
17 yaşındaki çocuk sen mi oluyorsun?
17 yaşında çocuk mu :S ilginçmiş
Şampuan ı kafama diktim heryer bulanık nspdmalıyım
Ölmezsin korkma :)
İnanmak istiyorum.
onu nasil becermis?
ben mürekkem içtim hala hayattayım
yokyok
Hiç birşey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar