Ayrıca bioxcin bioblas gibi para tuzağı ürünleri bir zahmet önermiyelim
Ve en önemlisi birebir kullanmadığınız faydasını görmediğiniz kulaktan dolma bildiğiniz ürünleri tavsiye etmeyin..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Saçların yoğun bir şekilde dökülmesi ve ardından seyrelmesi durumunu genellikle erkekler daha çok yaşıyor. Dolayısıyla dökülen saçların tekrar çıkıp çıkmayacağı, dökülmenin nasıl duracağı çok merak ediliyor. Saç seyrelmenizin sebebi genetik faktörler, aşırı stres, kullanılan bir ilaç olabilir. Sebebi bulursanız, önleme yöntemini de bulmuş olacaksınız aslında.

Saçlar yoğun dökülme sonucunda yanlardan ya da ortalardan seyrelebilir. Bazı bölgelerde açılmalar görülebilir. Bunun birçok sebebi olabilir ancak başlıca sebepleri bu şekilde sıralayabiliriz;

Saçlarınız genetik sebeplerden dolayı dökülüyor ve seyreliyorsa tekrar saç çıkmayacaktır. Ancak üzülmeyin, protez saç saç ekimi gibi kesin yöntemlerle açılmış bölümlerinizi kapatabilir, imajınızı yenileyebilirsiniz :)
B7 vitamini yani Biotin kullanmanı tavsiye ederim. Biotin içerikli şampuanlar vs de var ama hap olarak tüketip vücudu içten beslemek daha yararlı oluyor. Erkekler için ilk altı ay günde 2 mg, sonraki aylarda haftada 3-4 gün günde 2mg şeklinde alınması gerektiğini okudum. Ben saçlarımın beyazlamasını ve dökülmesini engellemek ve geciktirmek adına 1 mg kullanıyorum ve saçlarımı gerçekten gürleştirdi, memnunum. Bahsettiğim bir ilaç değil, bir vitamin. Haliyle herhangi bir endişe duymadan bir eczaneden temin edebilirsin. Onun dışında sarımsak, çörek otu ve argan yağı da doğal olarak faydalanabileceğin şeyler.
teşekkür ederim
Rica ederim.
bepanten ve evigen ampül kullandım ikisini şampuana karıştırıp kullanmştım ve cildiye doktoru yazmıştı. 5er ampül var ikisindede bütün ampüller bittiğinde saç gürleşiyor bende bölgesel dökülme olmadı toplu olarak azalmıştı saçım çok şükür geçti...
Kırmızı et, badem ve ceviz tüketin yalnız fındık tüketmeyin sivilce yapıyor... Faydasını göreceksiniz çinko eksikliği saç döküyormuş doktorum öyle demişti...
teşekkür ederiz bilgilendirdiğin için.
Propecia adlı finasterid içeren bir ilaç var direk alfa 5 enzimini bloke ediyor ve saçların dökülmeye duyarlı folikülleri olan şakaklar var tepe bölgesindeki saçların dökülmesini engelleyerek incelmiş saçları kalınlaştırıyor.
Ayrıca Minoxidil içerikli ilaçlarda sürülen bölgede damar genişlemesi sağlayarak saçların güçlenmesini ve kalınlaşmasını sağlıyor.
Bu iki ilaçta amerikan sağlık standartı kuruluşu tarafından onaylı.
Gelelim yan etkilerine :) Propecia finasterid icerikli olduğu için testesteronun bir türevi olan dht hormonunu bloke ediyor, buda kaslarda zayıflama, dikkat bozukluğu ve cinsel sorunlar getiriyor (kalkmıyor arkadaş :) ) (bu ilaç prostat kanseri hastalar için geliştirilmiş 5 mg olarak kullanılırken hastalarda saç çıktığı farkedilince piyasaya 1 mg olarak saç ilacı olarak sürülmüştür.
Minoxidil bunun fazla bir yan etkisi yok, sadece sersemlik ve cok sürülürse emilimine bağlı baş dönmesi ciltte kızarıklık, kaşıntı yapabiliyor.
Bildiklerim bunlar karar sana kalmış :)
Eyvallah kardeşim. Yaptığım araştırmalar da bu yönde ve en etkili yöntem bu ilaçlar olarak gözüküyor. Eig en iyi adayısın :)
Saçlarını güzel el yapımı zeytin yaği sabunu ile bol bol yıka ılık su ile. Ve bulabilirsen saf zeytinyağı ozonlanmis bir ozon yağı ile geceleri sur kısa sürede saçlarının dökülmesi bitecek ve aynı zamanda bir yıl içinde düzenli kullanımda saçlarının gurlestigini göreceksin. Bunu dikkate alanı tavsiye ederim denenmiş ve ciddi anlamda iyileştirme sağlandığı bizzat görülmüştür.
Eyvallah kardeşim sağol önerin için
Cevap
107Cevap
Seyrelen saça sahip iseniz isterseniz saç bakım yağı kullanabilirsiniz. Saç bakım yağları saçını besler ve uzamasına yardımcı olur. Ya da istersen şampuan kullanabilirsin. Hc care saç bakım yağını kullanabilirsin. Bu saç bakım yağı saçını besler ve uzamasına hızlı bir şekilde yardımcı olur. Ya da istersen bioblas saç bakım şampuanı kullanabilirsin.
Tatlı badem, zeytinyağı, limon ve biraz da balı bir şişeye koyun. İyice çalkalayıp karıştırın. Haftada 1 kere saçınıza uygulayıp bir 7-8 saat beklettikten sonra yıkayın. Şifa olsun. Ben bunu kullanıyorum ve saçlarımı çok gürleştirdi. Babamın da dökülmesini azalttı.
teşekkür ediyorum. Aliyecim.
İyilik yap denize at işte. bir de dişçiylemi uğraşıcan :)
Sanada iyilik yaramıyor şuraya bir 20 tane alice yazayım da ağzında diş kalmasın ;)
bende de aynı problem var defalarca doktora gittim hep fiyatları yüksek içinde ne olduğu belli olmayan şampuanlar önerdi ben doktorların anlaşmaları olduğu markaları önerdiğini düşünüyorum eczanede de şampuan aldım ilk başta fayda gördüm derken yine aynı bilinen marklarında şampuanlarını kullandım yine aynı diyeceğim doktorlara bu konuda güvenmiyorum bence en iyisi alternatif tıp doğum kontrol hapını şampuana atmayı deniyeceğim son çare o bir dönem saçıma zeytinyağı kullanmıştım saf olacak içine bir kaç bir şey katmıştım ancak kokusu ağır ve arıtmsı zor olduğu için kullanamıyorum çünkü zamanınız olmalı zor bir durum ancak genetikde de varsa yapacak bir şey kalmıyor.
Faydalı olabilecek işine yarayabilecek görüşler var bir incele istersen.
tıp okuyan biri olarak yorum yapayım. yanlardan açılması ve üstten dökülmesi jöleden falan değil erkeklik hormonundan dolayı gerçekleşiyor. senin dediğin gibi olsa her strese giren kızın tepeden saçı açılırdı. jöle nedeniyle döküldü de diyemiyorum çünkü saçların tam erkek hormonunun yarattığı açılmayı gösteriyor. peki nedir çaresi? açıkcası bu erkek saç dökülmesi tam olarak ortadan kaldıran bir ürün yok. ancak yavaşlatılabilen teknikler mevcut.
Güzel bir açıklama oldu. Erkekliğimde sorun ama :) elbet kocakarı ilacıda olsa bir çaresi vardır diye düşünüyorum
bahsi geçen saç döken hormon dht, erkek bedeninde çok önemli görevlere sahip. bu dht miktarını kanda azaltan ilaçlar besinler olabilir. ama bunu azaltmak erkekte etkileri iyi olmayabilir
Erkekliğimde sorun yok olucak o :)
Mesela bunu azaltırsak ne gibi bir tehlikele olur? Bağışıklık? Ya da kanser riski?
Bu arada kafana sarımsak, bal, zeytinyağı falan sür diyenleri çok ciddiye alma. Çünkü saç dökülme nedenleri her insanda aynı değildir. İyi akşamlar :)
yarama tuz sürme be :/ bende de erkek tipi saç dökülmesi varmışmış :D emin değilim doktor tüm kan değerlerime baktı herşeyim maşaAllah çok iyi dedi sendeki bu sorun ne acaba sonra birden erkek tipi saç dökülmesi dedi :/ minoxil verdi 6 ay kullan dedi :/ saçlarım eskisi gibi olsun istiyorum ama olur mu bilmiyorum :( şu ceviz yağı diyen arkadaşın dediği hoşuma gitti de ne bileyim yaa :/ her kafadan bir ses bazıları der sarımsakla yıka saçı , bazıları der kadın doğum kontrol haplarını ez şampuana kat :/ valla işe yarayacağını bilsem yapacam da işe yaramazsa bunları düzenli yapmak EZİYET ! :( eğer bir çözüm bulursan bana da söyle olur mu :( ?
Eig seçtiğimin cevabını uygula soruyu takip et. Bir kaç yorumu araştırıcam ve en doğrusunu eig seçicem sanada haber veririm
tamam çok teşekkür ederim , inşaAllah şifa buluruz :)
Sıkıntı etme bir ölümün çaresi yok :)
doğru 👍 :)
Benim saclarim 15 yasinda dokulmeye basladi ve su an bir avuc kadar bile sacim yok ve ben bir kizim ya kiz erkek olsam hadi neyse ama bir kizin saclarindan onemli nesi var her gun agliyorum saclrim yok diye hayatim alt ust oldu kullanmasihim sampuan ilac kalmafi doktora gittim badem yagi ve ampuller verdi o isr yaramadi kuaförüm sarimsak sir dedi surdum ise yaradi bir ara yani dokulme durdu bir de zeytinyagli sabunla yikafim o ara durdu tamamen ssonra sabun saclari sertlestirir dediler biraktim sabunu birakinca tekrar basladi dokulme su an ersag diye bitkisel bir markanin sampuanini ve bakim losyonunu kullaniyorum daha yeni basladim bu da ise yaramazsa sac ektiricem ya da hayatim bitecek yani her seyimi etkilitor ya psikolojim bozuldu su an 17 yasundayim ve sac yok basumda
Üzme kendini bak senin durumun farklı seninki aşırı stres üzüntü ve vucudunla ilgili. Yani senin işin tamamen doktorluk. Bu işi çok iyi bilen bir doktor bulmalısın. Her doktorun harcı değil bu işler ve senin durumun kesinlikle tıbbi müdahale gerektiriyor. O yüzden kesinlikle farklı doktorlara git. Ve en önemlisi üzme kendini.
Mesaj atamiyorum nedense
Ben atayım mı kızlar :D
Bnmde ayni skintim vardi. Cok dokuluyordu uzamiyordu cok kiriliyordu. Gliss sampuan aldm bemix ilacini icine:ekledim. Haftada 3:kez sacimi ykardim ama:1:kez:sampuan kullandim. Ve haftada bir:kez:cam:terebentin badem yagi susam yagi kullaniyorm. 4 ayda:mukemmel sonuc dokulmem azaldi saclarin gurlesti ve artikkk daha uzunlarrrrrf:)
Eczaneden Giyotin satılıyor al faydasını görürsün ha bide katı meyve sıkacağı ndan sarımsağı suyunu ayrı ve diken bölgelerine pamukla sur biraz bekle 5 dk falan snra şampuanları yıka sarımsak kıl çıkartır kasların seyrek onada süre bilirsin bide kansızlık demir eksikliğin varsa onlarada baktırma gerek bide T3 T4 tahlili yaptım tiroid hastası da olabilirsin ve saç döker eğer kansızlık demek troid yoksa yukarda dediklerimi yap bu hastalıklar varsa tedavisi olurken bunları yapabilirsin
İyi güldüm. Tamam teşekkür ederim
20 25 yaş arasında saçlarımı uzattım ve saç incelip dökülmeye başladı.. sonra da senin sebeplerinin aynısından dolayı döküldü.. Şimdi sadece 1 numara traş oluyorum. Bazen evimde ben bile makine ile aldığım olur. Dökülme önceyici serum veya şampuan hikaye, çok denedim.2 seçeneğin var.. ya saç ektitirsin, ya da 1 numara traş edersin. seçenekler bunlar, şimdilik.
Bence o 1 numara olayını kimse yapmasın. Çünkü sonrasında saç kendini toparlayamıyor. Benden sana tavsiye saçlarını normal uzunlukta bırak
sampuanima 7 liralik dogum kontrol hapini ezip karistirdim. her kullanimdan once calkaladim. iki hafta icerisinde hem saclarim hizli uzadi hem dokulme tamamen bitti hem de yerine saclarim cikti. ama erkekler icin uygun mu kadin hormonu sonucta o hap. eczacinla gorusup kullanabilirsin diye dusunuyorum.
Tamam bunu duymuştum bir sorayım eğer doğruysa benim kızlardan birinden alıcaz artık da onu almakda mesele bu seferde hangi rspuyla yatıcaksan git ondan iste diyecekler :D
Sana giren çıkan birşey olmadı ama hadi öyle olsun
Öncelikle demir ve çinko eksikliği var mı diye baktırman gerekli. Cogu dökülme bu sebeplerden oluyor. Daha sonra doktor eczaneden sacın için karısım hazırlatacaktır. Hergün onu kullanman haftada bir de sarımsak zeytinyağı kürü uygulaman , saç diplerine masaj yapman, kafanı yataktan asagı sarkıyıp kan dolasımını hızlandırman ve sacını yalnzca 2-3 günde bir yıkaman gerekli. Bunları uygularsan sacın eski haline dönecektir.
teşekkür ed
Çözümü sarımsakta ama sanırım izne falan ayrılmanız lazım yapabilmek için. Tüm saça rendelenmiş bolca sarımsak sürüp bekletmek gerekiyormuş. Periyodları nasıl bilemiyorum ama yapıp olumlu sonuç alan bir arkadaşım var.
Teşekkür ederim.
Tekrar tşkr ediyorum evitab için :)
Kardeş sirf senin icin hesap actim dediklerimi uygularsan saclarin gurlesir oncelikle tresan isirgan ozlu sampuan ve sac tonigini al saclarini iki gunde bir iki kere yika (yani sampuani sur yika tekrar sur tekrar yika) sonra kurula tresan tonigi sur tonigi sabah aksam sur + solgar biotin 5mglik icinde 50 adet var ilk 20 gun gunde bir tane sonra kutu bitene kadar 2 tane bol suyla ic ayrica yine solgar arginine 1mg al aksam yatmadan once 2 tane ic 3 ay icinde saclarin gurlesir bioxcin felan kullanma hep yalan diger sac ilaclarida erkekligine zararli iktidarsillzlik yapar soylediklerimi ciddiye almalisin sorun varsa yazarsin
Sen denedin ve sonuç aldın yani doğru mu?
kızlar için de bu dediklerin geçerli mi?
Ben tresanlı kismi kjllandim ama bende oyle olaganustu dokulme yok onlem olarak kullaniyorum sen sacim gurlessin diyorsan cok etllkili olucak inan bana hatta yine solgar e vitaminiyle dediklerime takviye yaparsn etkisi dahada artar guven bana derim su yukarida saydikalarim + e vitamini 200 tlye yakin masraf tutar ama sonuc alirsin
Evet kizlar icin gecerli
peki vücuda herhangibir yan etkileri falan var mı bu uygulamanın?
Killarin daha hizli uzar ayni sekilde tirnaklarinda uzun sure kullanimda killanma yapabilir sampuani kullanirken mesela ayna karsisinda surmelisin lavoboda yikamalisin suratina bulasmasin diye cunku tresan gercekten cok iyi alman mali iste saglam oluyor
nasıl yani vücutta tüylenme yapıyor mu Allah korusun yaa :( yapıyorsa aman kalsın seyrek saç daha iyi :(
Yani ayi gibi olmazsin :) ama yapmiyor dersem yalan soylemis olurum yapabiliyor 1 ay deneyin derim ama sac ozellikle bayanlar icin onemli seyrek olmaz yani
Bunu ciddi anlamda araştırıcam çok iddialısın bu konuda eğer dediğin gibiyse kesinlikle faydalı olacak. Peki bunu ayna karşısında yaptıktan sonra kaç dk bekliyorsun?
tüylenme de iyi bir şey değil bayanlar için :/
Hocam normal bitkisell sampuan zaten tresan
Sacina sur iyice yedir 5 dk felan sonra yika tekrar sur 5 dk iyice yedir guzelce durula havluyala kurut tonigi bol bir sekilde eline sik sonra saca sur acik yerlere sur gun icinde sik sik yapabilirsin bu islemi hem kepekte olmuyor rahat sekil aliyor sac ama sadece sampuan ve tonikle olmaz dedigim solgar urunlerinide kullan malisin ben iddaliyim gercekten ise yarar biotin dedigimiz sey sacin yapi tasidir ve cok onemlidir netten bak arginine ise aminoasittir kan dolasimini arttirir ayrica erkekliginede cok onemli faydasi var kas kutlesi arttirir hem netten onada bak e vitamininin zaten biliyorsundur
sarımsagı biraz ez ve sac diplerini kaşıyaak köklerini tariş et elinle snra sarısagı tahriş ettigin yerlere sür ilk basta biraz yanacak ama 2 dk snra geçiyor 5 10 dk bekledikten sonra ılık suyla yıka bu işlemi hafta da 3 defa tekrarla bak yararını göreceksın
Deneriz
Genetik dokulme bu acikcasi caresi sac ekimi o yuzden yapacak bir sey yok fnasterid ve hairforte sprey falan var ama erkeklik hormonunu bastirdigi icin tehlikelo. acikcasi onlarda
Evet bunlar üzerinde araştırmadayım. Riski biliyorum ama kullanıcam galiba. Prostat kanseri ğçinde etkili ilaçlardan biri fakat bazı tehlikeleri var bir kaç doktor ile görüştükten sonra bununla ilgili kararımı vericem.
Xpecia kullan istersen ben onu kullaniyorum finasterid etkisi yapmiyor bitkisel oldugu icin yine de bir doktor gorun bu arada caresini bulursun bana da yaz 20 yasindayim saclari dokuliyor her gun ebeme kufrediyorum sirf bu yuzden cocuk yapmak istemiyorum benim yasimda saclari dokulup arkadaslarina gipta ilr bakmasin genetigimi s*keyim *
Ailede kel yok diye kel kalmicaksin diye bir sey yok dedemin saclaeo varmis ama babam kel kalmis 4 dayim kel degil amcam kel degil iki dedem kel degil ama benim saclarim dokuluyor hangi soktugumun atasindan geldiyse bu gen babama onunla obur dunyada gorusucez *
Valla bizde bilinen bir kel yok. Ama varsa mezarına :))
11 tane erkek torun. Var saci dokulen bir tek benim boyle sansinda boyle hayatinda amina koyayim
Tresan diye bir şampuan var ısırgan otlu. Migrostan almıştım. Istersen bir arastir yine. Ben memnun kaldım. Saç dokulmesine karşı olanlar hikaye. Takma kafaya teknoloji gelişti artık ilerde ektiririz gider. 60 senelik ömrümüz var saçma sapan şeyleri kafaya takıyoruz.
Ektirme falan değil doğal hali ve gür olması önemli benim için kafa derisini kapatacak birşey istemiyorum benim saçlarıma tarak girmezdi :) aynı sıklığı yakalayabilirmiyim onu merak ediyorum
Seni anlıyorum erkek olarak hepimiz bu sıkıntıdan muzdaripiz ama bildiğim kadarıyla yok
Bulucaz İnşallah :)) şu bioxin falan denedim zamanında onlar bir işe yaramıyo
Kafa derine hint yağı sür ve bütün gece beklet 1 haftada farkı görceksin saçların seyreliyosa sert kimyasallardan ve sıcak saç şekillendirme yöntemlerinden bir süre uzak dur kalıcı ve geçici saç boyalarını bırak ve alkollü saç ürünleri yerine alkolsüzleri kullan saçlarını fön makinesiyle asla kurutma çünkü saçı seyreltir ve kırar ısıyla birleşince o yüzden düz havluyla kurulamayı tercih et
en başta saç analizi yaptırman gerek vücuttaki toksinlerin fazlalığı ile de streslede genlerlede vsvs bağlı yaşam şeklini yeme alışkanlığını hareket ile yaşamını devam etttirmeli kan grubuna göre saç analizine göre ilaçlar alıp toksinleri attırdıktan sonra bitkisel tedavide uyguladınmı tamamdır ;) genetiğe çok takılma dediğim gibi yaşam şeklin çok önemliii
dostum onun sebebi testosteronun saç köklerinde dhtye dönüşmesinden kaynaklı. şu sıralar aynı sorun bende de var gibi tepeden seyrelme mevcut. bunun için minoxil veriyor doktorlar dhtyi kafadan uzaklaştırıp saçların tekrar güçlenmesini yeniden çıkmasını sağlıyorlar. ama bu yöntem de bildiğim kadarıyla geçici bir yöntem. ömür boyu dhtyi uzaklaştıramazsın ki sürekli ilaç kullanamazsın yani.
O dökülme olayı bende de oluyor. Fakat stres altında olduğum zaman. Bu durumu yağlar ile engelleyebiliyorum. Badem yağı ve sarımsak yağı kullanıyorum. Haftada 2 kere uyguluyorum. Dökülmeler kesildiğinde bırakıyorum. Ve başladığında geri dönüyorum aynı uygulamaya. Denemelisin. İşine yarar umarım. Iyi geceler.
kesin olarak çözüm aslında kimse bilmiyor herkes bir şey diyor denenebilir ısırganla saçını yıka taze toplanmış kan akışını hızlandırıyor zeytinyağlı sabunla yıka saçını bunuda bana saç eken biri söyledi dökülmeyi azaltır dedi araştırınca aslında ölmeyen saçlarıda çıkardığını fark ettim bepanthen sürebilirsin yanlara sürekli kullanımda tüylendiriyor bioxin ve saçma sapan ilaçlara inanma boşa para minoxil düzenli kullanımda çıkarıyor ama bırakınca gene gidiyor denemeye değmez
Saçlarına limon sür ya da boş olan yerlere sarımsak sür
Saçkıranda olur o bebeğim :)
Şimdi senin için internette araştırım öğle diyor ama
Sevdim seni sağol ama o sadece bir bakımdır.
Olabilir bir internette araştır istersen
Yoğun araştırma üzerindeyim bebem sağol
Önemli değil bide eig versen 😊
Başka bir sorumda söz. Sen belliki eskisin :)
Aşk olsun şimdi versen ne olacak sanki ben nasıl bulcam seni 😞😞
Ben seni bulurum :)
Aşk olsun 😞
Aşık olursan olmaz fazla gelir hem bu oran ne yüzde 56 maşallah böyle böyle rekor kırıcan :)
O anlamda demedim sen bilirsin neyse
en iyisi zeytinyağı ve sarımsak kürü saçlarımın dökülmesini bir anda durdurdu, bende çok işe yaradı. birde saç dökülmesini önlemek için cok sık şampuan değiştirmemeye özen göster kendine bir şampuan sec ve 1 yıl falan onu kullan sampuan değişikliğide mevsim değişikliğindeki gibi saçları döküyor.
Evet şampuanın etkisi çok fazla. Sağol düşüncelerin için.
rica ederim. birde karanfilli su var onu bir arkadasımdan duymustum dökülmeleri önlüyor geri cıkartır mı bilmiyorum ama dökülmelerinin baya azaldıgını söylemişti onuda bir araştır derim.
Evet onu duydum ama denemedim. Aktarcıların çıkardığı dedikodu diyolar onun için :) kesin birşey yok
yakın bir arkadasım kestiğini söyledi. belkide psikolojik bilemiyorum tabi
Sağol bende biraz araştırdım ama elle tutulur birşey yok
Abicim geçmiş olsun öncelikle. Simdi ayni sorun bende de vardi bir zamanlar üstelik daha yasim cok KüÇük olmasina ragmen. Para tuzagi olmasin demissin ama ben minoxil kullandim. Cok faydasini gordum biraktim dokulme tekrarlamadi. Bide sampuanin parfumsuz olsun.
Sağol kardeşim. Ama bendeki sorun seyrelmeye yönelik. Bioxcin kullandım ama minoxcil kullanmadım. onun hakkında iyi yorumlar var. Olmadı onu da denicem.
Valla bnim babam kel yas 18 saclar 16 dan beri doluluyo cok sukur bitmedi :-)
Bioblas, bioxin forte, sarimsak şampuani ,
Birkaç tane sabun (ismi aklima gelmiyo)
Çam yaği badem yaği kullandim
Ha bide minoxil var doktor onerdi 1 ay kullandim o yuzden yorum yapamicam onun hakkinda hiç biri işe yaramadi
Şuanda bioxin kullaniyorum şampuan olarak çünkü en cok onu begendim
§u siralar durdu gibi dokulme hdi bakalim
Hadi inş.
Kafa derine hint yağı sür ve bütün gece beklet 1 haftada farkı görceksin saçların seyreliyosa sert kimyasallardan ve sıcak saç şekillendirme yöntemlerinden bir süre uzak dur kalıcı ve geçici saç boyalarını bırak ve alkollü saç ürünleri yerine alkolsüzleri kullan saçlarını fön makinesiyle asla kurutma çünkü saçı seyreltir ve kırar ısıyla birleşince o yüzden düz havluyla kurulamayı tercih et
Bence saç dökülmesi genetik ise eğer bunu yapılacak hiçbirşey olmadığı düşüncesindeyim. Ama vitamin, kan değerleri, psikolojik vs etkenlerden ötürü ise saç dökülmesi önlenebilir, doktora gitmeni tavsiye ederim.
Genetik olsa zaten peşinden koşmam bu kadar. Sülalede kel yok. Saçı seyrek bile yok
O zaman senin yapacağın çözüm iyi bir doktor - dermatoloji uzmanı bulmak ve en iyi şekilde araştırılmasını talep etmek. Geçmiş olsun umarım sorunun çözümlenir.
Saolasın.
Valla benimkide askerden geldiğimden beri dökülüyordu kel kalmadım ama m Şeklinde açılma oldu sevmedim gittim m olan yerleri ektirdim şu an çıkış evresinde sıkıntı yok ektirirsin ;) kafa komple açık olmadığı için ekim olduğu anlaşılmıyorda arkadaşlar ektirdi güzelde oldu. Dökülmeyi durdurmak istiyorsanda biotinli şampuan ve yanında 5 mg lik kapsül günde 1 kez kullanıp saçını biotinli şampuanla yıkayacaksın. Ben son anda buldum o sistemi ama iş işten çoktan geçmişti. :)
ben eczaci tavsiyesiyle zigavus şampuan ve sprey kullandım büyük bir fayda görmedim ama işyerimde 40 küsür yaşında bir abimin minoxil ile ciddi sac kazandıgını kendı gozumle gördüm ona baslamayi düşünüyorum ama onla ılgılı de cok fazla ddedıkodu var dokuluyor vs
kardeş ırsiyse tapılcak bişey yok yok ırsi değil diyorsan kılcal damar tedavisi uyguluyorlar saç derisinin altına bir araştır derim
Saolasın
sende saol
Hacı ektir benim saçın on kısımları ekim ektirdikten sonra el yapimi bıttım sabunu kullanmaya başladım diğer zayıf saçlarımda kendine geldi yani benim kafamda yok denilebilecek kadar az saç vardı diğer halimle bunu karsilastiracak olursak bayagi fark var arada kalan sağlar bizim:)
lavanta demleyip saçına sür , yıkamana gerek yok. Hem mis gibi kokar hemde çok kısa zamanda saçların çoğalır.
A vitamini saç derisinin kanlanmasına saçın beslenmesine yardımcı olur. Eczaneden ampul şeklinde alıp badem yağıyla karıştırabilirsin. Belirli aralıklarla saçına maske uygulayıp 15 20 dakika sonra durulaman gerekir.
Ceviz yagi olmemis sac koklerini cikariyor. Yalniz sabirli olup haftada 3 kez yapmak gerekiyor. Ve 1 saat bekletmelisin. 😌😌😌 kesin cozum
Ve sacini sampuansiz yikamalisin karbonat ve sirkeyle bunun formulu googleda var.
Teşekkür ediyorum denicem.
Yalniz bu onerdigim seyler sac kokleri olmememisse ise yariyor. Erkenden basla
Yok bendeki hiçbirşey kolay kolay ölmüyor ölmüşse de artık yapıcak birşey yok napalım :)
Bu dediklerimi yap mutlaka bak bosuna yazmis olmayayim 😁
Deniycem kesinlikle şüphem olmasın bebetom aklımın bir köşesinde :)
Ya ceviz yagi yerine baska yaglar da kullanabilirsin ama sampuanla yikadigin zaman hicbirinin etkisi kalmiyor. Karbonat ve elma sirkesi mucize gibi. Hem saclarin da kisa cok kolay bir sekilde yaparsin.
Aynen zaten ne b*k varsa şu şampuanlarda çok şampuan değiştim onun etkisi çok büyük ama bu dediklerini kesinlikle denicem.
Dene 😌😌 iyi aksamlar
Öpüyorum seni
Saçları çıkaracak bir ürün bilmiyorum ama şampuanına ekleyeceğin bir miktar çam terebentin dökülmeyi dururabilir. Nasıl kullanacağını internetten araştırabilirsin
teşekkür ediyorum
Geçici çözüm istiyorsanız toppik diye bir ürün kullanıyor arkadaşım. Kendi söyleyene kadar anlamamıştık herhangi bir şey kullanıdğını.
Evet ve o bir toz haberim var ondan. O daha çok yerleri süpürüp tozları halı altına saklamak gibi.
Saç dökülmelerinin çoğu psikolojik olduğu için bence kullandıktan sonra daha az düşünülür.
Dilerim çözüm bulursunuz.
Sağol iyi dileklerin için.
Ben her ay boyuyordum saçımı kimyasalda ötürü aşırı dökülüyordu... ne yaptıysam olmadı bende kazıdım şu an memnunum ve asla boyamayı düşünmüyorum.. orjinal saçlarım çok hoş oldu
kuaför de bir yağ gördüm en az 20 bitkinin yağlarıyla oluşmuş bir karışım.. saç dökülmesini önlüyor ve çoğaltıyormuş herhalde o işinize yarayabilir...
O gördüğün yağın adını da yazamazsın ama di mi :)
Onu kullanan bir arkadaşım var. Saç besleyici bir ürün sadece ekstra bir faydası yok diye biliyorum
Saç dökülmesi insan oğlunun çözümünü bulamadığı bir hastalıktır...
Saçların dokuluyorsa zevk almaya bak stres yapma yani :)
Sen maşallah bu konuda dört köşe olmuşsun :)
Başımıza gelen bazı durumları kabul etmek gerekiyor kendin ile barışık olursan dörtköşeolursun sıkıntı yapma rahat ol
Sıkıntı yapmıyorum sadece çözüm arıyorum olduğu kadar. Konuyu takip et dicem ama sana gerek kalmamış be abi bir önerin olsa zaten bunları kpnuşuyo olmazdık
Onu diyorum çözüm yok kardesim.. cevremde kimler neler yaptı... ama nafile bütün bilim dünyası bununla uğraşıyor bulan olsa köşeyi dönecek zaten... takma kafana dediğim bu taktığında kalacaksın emin ol benhic takmadım... takdiri ilahi de gec
Kerastase'in dökülme önleyici serumu var şampuanı ile kombinleyip kullanabilirsin.
Bu arada ben şahsen saç ektirmeyi düşünüyorum benimde seyreliyor teknoloji ilerledi artık ektirirm saçı tamamdır :)
Bioksinle ev yapımı zeytinyağlı sabun kullan. . Abimin böyle saç dökülmesi durdu.
Ben de sadece sadece sabunu kullanıyorum benimkide daha az dökülüyor
Şampuanlardan dolayı da olabilir son 3 yıldır sayısız şampuan değiştirdim
sabun kullan diyenlere inanma mk kurutup daha çok döküyor banyo yaparken özellikle. clear mentollüye geri döndüm sabundan bin kat iyidir
niye eksiledin bilader?
Ben eksilemedim bilader al bak artılıyorum
tamam. eksileyen de sabuncu fukaradır kesin.
şöyle bir şey var belki daha önce görmüşsündür ama aklında bulunsun
içinde SLS olmayan şampuan kullan
ve
Biberiye yağı kat her duşta şampuanına
ggözenekleri açıp hava almasını sağlar derinin
Saçın a. Koycam kardeş bu gidişle herkez herkes birşey sür diyo dur bakalım :)
Biberiye yağı yazdım bunu bir köşeye karılar peşimde zaten :D
Tamamdır sağol. Parası sorun değil.
Badem yağına saçına sürmeden önce sarımsak karıştırıyormuşsun uygulayıp 1 saat snra yıkıyor muşsun saatten tam emin değilim 1 saat olmayabilir ama bir akrabam işe yaradı dedi bende en yakın zamdna deneyeceğim.
sarmısak kürü uygula kardeşim mutlaka gürleştirecektir ahmet maranki ve saraçoğulu hocaların sitelerini incele mutlaka gürleşecektir
lavanta suyunu kaynatıp iç ya da yağını sür çok yarıyomuş :)
Lavanta suyu içilir mi l*n benim bildiğim o saça sürülür bir yanlışın olmasın? :)
sarimsak sampuani var cok faydaliymis her eczanede satiliyor.
Faydalıymış. Kulaktan dolma bilgiler istemiyorum diye yazmıştım.
Haftada bir şampuan kullan hergün duş alsanda saçına şampuan sürme. Şampuan saçları mahvediyor.
Haklısın bende bunu gözlemledim
Yumurtanın sarısı ile beyazını birlikte yersin dengeli beslenme adına.
Ama soruna çözümü bilmiyorum maalesef :)
daha çok seyrelince ektireceksin. ya da şimdilik dökülme dursun diye çinko takviyesi.
Hikaye kimi çinko öneriyo kimi demir takviyesi diyor makine sanayi mi işletiyoz mk
boş beleş konuşma yorum yazdığımıza pişman etme.. al seyret bunu neyin ne olduğunu uzman doktor anlatıyor.. www.uzmantv.com/saclarim-cok-dokuluyor-nedeni-demir-eksikligi-olabilir-mi
Abi yeniden saç çıkması olası değil anca cerrahi yöntemler benim de saçlarım çok dökülüyor postis alicam 😊
Sen yine avantajlısın çıtçıt kaynak götürürsün işi bizim kafada yarın öbürgün kavanoz kapağı gibi açılırsa gitti bütün karizma. Bu arada o abi lafını duymamış olayım :)
Aklıma bir söz geldi ama söylemicem :) kariZmatik olmak için şart değil tabi ben kel kalmam bak o da var sadece seyrelme ve açılma oldu yanlardan biraz ondan muzdaribim :)
Yok baby o bana göre değil. Öyle de karizma olurum ama o zamanda sadece sen beğenirsin olmaz :)
Geniş bir kitlem var benim hayranlarımı üzemem sen beni böyle de seversin :) böyle kabul edebilirsen bak bu kız beni olduğum gibi kabul ediyor der hayır duamı eksik etmem diğerlerinden kayırırım seni el üstünde tutarım seni dizimde uyuturum seni :) ne kadar şanslı olacağını sen düşün cümle alemi çatlatırsın al sana fırsat ayağına geldi :D
Saç kurutma makinası kullanma, saçlarını havlu ile kurut. Zeytinyağlı yeşil sabun kullan. Şampuan kullanma. Fon makinesi kullanma. Vax ve jöle kullanma
Peki. Anneler günün kutlu olsun bu arada.
Ne alaka?
bende 23 yaşındayım yanlardan açıldı saç analizi yaptırdım eczane de hala saç kökleri duruyor ve serumla tekrar canlanacağını söylediler bende serum alcam bakalım nolcak
Hadi hayırlısı
Risk almayı seviyorsan finasterid ve biotin'i bir dene
Peki riski nedir?
Finasterid prostat ilacı olmasının yanında saç büyümesi sağladığı gözlemlenmiş, fakat bazı yan etkileri var, araştırabilirsin
Tamam sağOl Bunu araştırıcam.
bırazda ırsı oluyr babanın faln nasıl? ben hıc jole surmedım sadece bıraz streslı haımle 22 yasımdayım baya baya gerılemeye basladı :D babamda aynıymıss :(
Seyrelen saçlara.
– Yarım çay bardağı zeytinyağı,
– Yarım çay bardağı susam yağı,
– 4 dövülmüş asprin,
– 4 damla kekik yağı,
– 4 damla lavanta yağı,
– 1 tatlı kaşığı bira mayası,
Kullandın mı bunu? Ya da birebir yapıp sonuç alan var mı?
Googleden attım.
Sarimsagin faydasi oldugunu duymustum. Kulaktan duyma bilgiler ile tavsiye vermeyin yazmissin, ama google'e sarimsak yagi veya sampuani faydalari yazarsan bircok sey cikiyor. Bir göz at derim :)
Doğru bilgi. en azından dikkat etmişsin. Sarmısak konusunda hem fikiriz. Ama sadece sarmısakla olacak iş değil bence. İlaç yoluyla da bir çözümü olmalı.
Kızlar içinde iyi olur :)
Direkt sıfıra vur top sakal uzat kas yap senden karizmatigi olmaz 👍
Baktım ki olacağı yok en son onu yapıcam zaten :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar