MAVİLİ = ERKEKLER
PEMBELİ = KIZLAR
Bu kadar mı zor !

aşermek diye bişey var hamilelik yaşamadım ama olaya bilimsel yanıt verecek bilgim var hamilelikte hormon seviyesi alt üst olur saçma sapan şeylere gülerken anlamsız şeylere ağlanır bazı aylar cinsellikten tiksinecek derece de soğuk olurken bazı aylar anne adaylarının düşündüğü tek şey sevişmektir vejeteryan olup et aşeren anne adayları var bu annenin değil vücudun bebeği beslemesi için isteğidir keza tatlı isteği seratonin hormonunun eksikliğini gidermek içindir onun dışında aşermediği halde aşeriyorum diyen anne adayı da yok değildir ama bunun sebebi de hormon düzensizliği ve aşırı ilgi beklentisi olabilir vücudunun içinde başka bir canlının olması kolay bişey değil onunda istekleri var ve annenin vücudunu yönetmek ister bir arabanın 2 şöförü olduğunda sağlıklı bir sürüş beklenemez zaten beylerin anlayışlı olması gerekir
Regl döneminde bile aşerme durumunu yaşıyoruz, hamilelikte aşerme vardır
Onu bunu geçte canı istemiş..
Ben evli olsam ddeseki canım şunu çekti gider alırım bunun tartışmaya girmesi bike abartı..
İnsan eşini kullanmaz yapan varsa bir kaçtane dingildir..
Kimse kimseyi gecenin yarısında boşa göndermez hırlısı hırsızı var adama bişey olsa çocukta zarar görür kendide..
Doğru birşeydir aşerme bence..
Abartılmamalı..
Bebeğin yüzünden, bebek de babanın yüzünden olduğu için, el mahkum gidip alınacak o aşerilen şeyler :)
www.komik1sey.com/.../...9Ferme-seanslar%C4%B1.jpg
Cevap
55Cevap
Evet aşermek gerçek bir olgudur.
Evli değilim çocuğum yok ama okulda anne çocuk sağlığı ve ilk yardım dersi görüyorum.
Hamilelik belirtilerini sayarken aşermeyi de saymıştık. Belki kullananlar da vardır ama aklı başında bir kadın sakız aşerir mi? Teyzem hamileyken deli gibi sakız aşeriyormuş mesela.
Ayrıca hamilelikte tüm hormonların dengesi bozulur ve kadınlar tüm duygularını en üst seviyede hissederler. Yani normalde ne kadar seviniyorlarsa hamilelikte 2 kat sevinir, normalde ne kadar üzülüyorlarsa hamilelikte 2 kat üzülür gibi... Düşünün canınız bir şeyi çok çekiyor. -kadın erkek farketmez herkesin canı bir şeyi fazlasıyla çekmiştir- Bir de onu daha şiddetli yaşadığınızı düşünün? İşte hamile kadın bunu yaşıyor.
Şu an bir erkek gibi mantık yürüterek bu sonuca vardım. Çünkü ben de hiç hamilelik yaşamadım. Bu şekilde empati kurunca hamile hanımlarımıza Allah kolaylık versin diyorum...
Ben insan vucudunun ihtiyaci hangi besindeyse ona ihtiyac duyduguna inaniyorum.
Kisiden kisiye oldukca fark gorsteriyor bazilari seker duskunu bazilari, eski duskunu bence bunlarin hepsinin bir nedeni var.
Zaten nefret etmis oldugum kirmizi eti yemeyi biraktigimda 1 yil yemeyip 1 yilin sonunda aglayarak yedigimi biliyorum cunku artik ihtiyacim vardi.
Veya vucut direncim dustunde sarimsakli gidalar canim cekiyor cunku guclu bir antibiyotik oldugu icin olabilir, bilemem.
Yani bu aserme olayi da bence bununla ilgili. Insan metabolizmasinin egilimi var ihtiyac icerisine girdigi belli gidalara.
merhaba bende iki ay önce falan tüm belirtiler vardı midemden sürekli her yemekten sonra özellikle çay ve su icitikten sonra acı su geliyor birde yatarken çok oluyorilk ay lekelenme de vardı ama hasta olmuştum sonraki ay gecikmem oldu fakat test yaptığımda negatif çıkmıştı bu ayda erken oldu ve hayatımda ilk defa ağrısız sanki adet değilde farklı bir şey su gibi normal adet gibi değil farklı bir şekilde hasta oldum acaba hamile olabilir miyim en son test negatif çıktığından beri test yapmadım değilimdir diye kilo almaya başladım bir buçuk ayda falan üç kiloya yakın aldım karnım sanki büyüyor gibi ama eşim sen diyor gobeklisin yemekte yiyorum ama göbeğim hamile göbeği gibi sanki hem âdet olup hamile olanda varmış böyle durum yaşadinizmi yardımcı olursaniz şimdiden teşekkürler 🙏
Bende bazı hamile bayanların hamileliği hastalık olarak gördüğünü düşünüyorum. Resmen yamuluyolar aşırı ilgi bekliyolar. Aşermek içinde aşeren oldu. Ben öyle bişey yapmadım çok şükür şımarıklığım olmadı. Ama sigara içmeyen BEN sigara kutusunu görünce içim gidiyodu resmen. İçmedim tabi :) ekşi elma gördüm bikere rüyamda kalktığım gibi gidip aldım:) ikinci hamileliğimdeyse hep uhu sulu yapıştırıcı koklamakla geçmişti. Marketten sırf koklamak için uhu alıyodum 😳 yani kardeşim aşermek var. Ama bazıları aşermezken bazıları çok aşeriyor :)
Aşerip yemediğinde bebeklerde doğum lekesi oluşuyormuş bunu doktor arkadaşım demişti..
Bebeğin gelişimiyle doğru orantılı bir şey olduğunu, inat etmeyip özenle yenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve evet, bence aşermek diye bir şey var. Zaten olmaması garip olurdu asıl. İçinde bir canlı yetişiyor ve vücudun her ikisini birden besliyor, çok normal. :)
Bence aşermek denilen şey şudur hani normal zamanlarda kadın erkek farketmez birşey gördü mu canı ister ya mesela kışın karpuz gorduğunde canın ister ya hamile insanlar bu canının istediklerini direk soyluyolar buna da toplum arasında aşermek deniyo işte :D bence böyle ayrıca erkeklerin de yapmasının sebebi hem kadını kırmamak hemde toplumumuzda aşeren kadının istediği alınmazsa çocuk sakat olur felan derler hastalıklı doğar felan :D böyle bişi olması lazım :D
Ben bir anne olarak yazıyorum gercektende insan aseriyoo ben sabah 6 da uyanirdim canim tatli seyler isterdi helede kis mevsimindeyken canım seftali kiraz isterdi :/ yazi iple cektim valaaa gayet dogru bu sizi kullanmak gibi bir amacimiz neden olsunki sonucta ayni kandan bir yavru tasiyoruzzz ;)
Asermenin gercek oldugunu arkadasimda bizzat gordum esi icin uc saat yurek kebabi aradik lac kebabci gezdik pazar gunu bilmem nereyr gitsek yok diyorlar. birde :)
aslında bağzıları aşermek diye birşey olmadığını vicudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri içinde barındıran yiyecekleri canımızın istediğini savunuyor ben hamileliğimde bir kere aşerdim oda kış ayının sonlarına doğru karpuzdu canım deli gibi istiyordu rüyama bile girdi fdjhfjdhsf kayın pederim naptı etti buldu hayatımda yediğim en güzel şey gibi gelmişti o an
Hamilekik geçirmedim belki kısmen doğrudur amao dizilerde filmlerde oldupu gibi gece yarısı şunu aşerdim getir felan abartıdır :D yani belli şeyleri çok yiyor insan baxıları hamilelik boyu turşubyedim çok canım çekti der bazıları hiç tatlı yemezdim hep tatlı yedim der hormınal olabilir. Regl dönemlerinde nasıl şeker çikolata tüketmek istiyorsak hamileykende aşerebiliriz olabilir
evet aşermek diye birşey var lakin şöyle olmaktadır mesela kadın makarna börek vb şeyler aşeriyosa bu vucudunun karbonhidrata ihtiyacını olduğunu gösterir ve bu yüzden alınmalıdır örnekleri çoğaltabiliriz tabi aşerdiği şeyin hangi besin yönünden ağır bastığını biliyorsak onu verdiğimizde aşermesi geçecektir
Kendime bilerek neden eziyet edeyim. 4 ay gece gündüz istifra edince abartmış hatta kullanmış olmuyorum da canım deliler gibi erik çekince mi oluyorum? Rüyamda görüyordum resmen. Erik diye diye gözümde tütüyordu. Bilerek neden yapayım böyle bir şeyi? Ya da canım antep fıstığı çekiyordu. Deli miyim ben? Uyduracak olsam başka birşey uydururum. Bunca hamile topluca abartıyor ya da yalan söylüyor olamaz değil mi?
Ben hamile olmadan aşeriyorum asds
Hamilelerin de aşerdiğini düşünüyorum :)
olay şu vücudumuzun C vitaminine ihityacı varsa içinde C vitamini olan besinler istiyor canımız hamileyken bu durum daha da yoğunlaşıyor e hem sizin vücudunuzun ihtiyaçları hem bebeğin buna da aşerme demişler bilimsel açıklama bu ama canınız bir şey istediğinde yiyin vücudunuzun ona ihtiyacı var ki istiyor
Discovery ya da National da izlediğim bir programa göre aş ermek gerçek. Fakat esas ilginç yanı neydi biliyor musunuz? Bu gün hala nerden baksan üstünden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen aklımda kalmasına sebep olan bilgi. O da Erkeklerin Kadınlardan daha çok aş erdiği bilgisi idi. Hala aklıma geldikçe hadi l*n derim :)
Evli değilim dolayısıyla hamile kalmadım. Ama Regl günlerimizde tatlı krizimiz tutabiliyor.. insanın canı deli gibi tatlı istiyor.. Oda bir nevi aş ermektir.. Bunu yaşamış biri olarak.. Evet aş ermenin doğru olduğuna inanıyorum..
Bana göre bir cevap yok ama A dedim.. Rica ederim..
Aşerme sadece canımızın bıseyler cekmesi değildir mide bulantılarıda asermeue dahildir ama canımızın bİşeyler cekme durumusu ise gercektir rüyamızda bile bazen yemek yeriz uyandıgımızda da yemek istersiz kilo aldıgımız için obur oluyoruz ve canımız bıseyler cekıyor regl ikrn bile aşerme mevcuttr
Teyzem hamileyken bir tatlı aşerdiğini söylemişti ama yeter daha yemeyeyim düşüncesiyle tatlıyı yememişti. Daha sonrasında dili damağına yapıştı ve tatlıyı yiyene kadar konuşması yamuldu. Gerçek olduğuna inanıyorum. Kadınlar isterse yalan söylemeden de erkeğe istediğini yaptırabilir sonuçta
hamileyken canın bişey isterse ye derler. abartılma burdan geliyor.
ama aşermek tamamen farklı bişey. ben hiç sevmediğim kaymaklı ekmek kadayıfı aşermiştim. tadını dahi bilmem görüntüsünden haz etmediğim için hep tiksinç gelmiştir. ama aşerdiğimde onu yiyene kadar insanlıktan çıkmıştım. bir saat sonra yiyebildim ve o bir saatte neler çektiğimi bir ben biliyorum. balkondan atlamayı bile düşünmüştüm 😂
hamile iken aşermedim ama
Ablam aşermişti hatırlıyorum öyle bir şey var ama illa yiyeceksin diye değil
Mesela bende tam ters etki yapmıştı
Zeytin yoğurt peynir asla yiyemiyordum yediğim zaman direk kusardım portakal patlıcan bunları görmek bile istemiyordum 9 ay boyunca buda bir aşerme sayılıyormuş baZılarının canı ister bazısıda istemezmiiş annem öyle söylerdi yani :/
Annem den duydum abimde balık ablamda çilek bende mercimek çorbası asermis inanirmisin kimde neyi aserdi ise onu daha çok seviyoruz ;) :)
Ve sadece ve sadece 1 kere asermis her hamile kaldığı sürede ;) :)
Hiçbiri. Hocalarımdan duyduğum kadarıyla o filmlerde gördüğün aş ermek, sürekli bulantı kusma olayları her kadında olmuyor. Kimisinde tam öyle oluyor, kimisinde çok az, kimisinde hiç olmuyor.
Bir baba olarak aş ermek gerçektir. Bunu baba olunca çok iyi anlayacaksın
iki hamilelik yaşadım, ikisinde de aşerdim. ilkinde eşim zamanında istediğim şeyi alamadı, çocuğumun birkaç yerinde lekesi çıktı. ikincisinde istediğim tatlıyı çanakkaleden getirtti :)))
aşermek doğru.. hatta deterjan aşermek yeme isteği gelmesi de oluyor..
ama bazı kadınlar bunu bir güzel kullanıp aklına geleni aşermek sanıyor istiyor..
1 kere güllaç aserip bu siteyi birbirine katmisligim var. Onun dışında kimseyi şunu bunu al diye ugrastirmadim. Ama aserme olayı var cidden
Evet 6buçuk aylık oldu bile :) teşekkürler.
Bazıları biraz abartıyor ama Gerçek tabi hemde nasıl bir gerçek dondurma yiye yiye en son bayılmıstım 😩😫
merhab arkadaşlar benm size bir sorum olcak erkek arkdşmla ilişki yaşadk prezervatf yırtıldı içime bolaşıp boşalmadndan emin degilim ama yinede 1 saat içinde ella kullandım ama adetim 4 gün gecikti ve akıntım var gögüslerimde şiş hamilelik testi yaptım pozitif çıktı hamile olma şansım varmı?
Bebek doğdumu çok merak ettim şu an?
Maviler adlı yere bir oy attım cunku hamile degilim sende adam gibi baslık ac kardesim sonra bize kızarsın tabi -.-
Cok dogru cok farkli bir sey toprak aserdim sacma ama evet boyle yerdeki topraklari gordukce agzimin suyu akiyodu resmen hic sevmedigim seyleride aserdim :(
Gittim ne kansizlik cikti nede demir eksikligi :)
Evet :) insanin elinde olan bisey deilmis asermek onu ogrendim
hiç bişey aşermedim. hatta aşermek için çok yokladım kendimi acaba canım bişey istiyor mu diye. yok olmadı :)
Ben aşermedim, zaman zaman canimin cektigi yiyecekler oldu tabi ama esimi market market dolastiracak kadar degildi. Psikolojik ve kulturel etkenler agir basiyor sanki bu konuda..
Kardeşim ne yalanı ya gerçek valla sen yengeye aşerdiği şeyi almazsan memesi şişer hem sütüde çeker ya saçmalamayın
Peki :)
Tabiki var ama tatli yiyince hakki eksi yiyince ayşe olayi yokturr :) birde şunu sorsaydin o gün caninin istediği şeyi yemezsen nlur bebegin kolunda falan annenin caninin çektiği şeyin izi kalır derler bilmiyorum
Ilk olarak o aşerme degil aşyerme. kelimenin dogrusu bu. adı üstünde kadın biçok şeyi yiyemez. sürekli yeme istegi ise vücudun ihtıyacı olan şeylerı ıstemek. kadın ihtıyacı olanı ister protein, karbonhıdrat gibi
Aşerme Türkçe dil kurallarına uygun ve doğru bir sözcüktür.
Sürekli olarak kullanılan kelimelerde bu tür değişimler dil hatası kabul edilmez. Mesela Hastane dediğimiz kavram Hasta + Hane sözcüklerinin birleşimidir. Yani hastahane olması gerekir. Ancak, sürekli kullanım olduğunda hastane yazılması hata değildir. Dil kurallarına uygundur. Aşermek kelimesi de bunun gibi.
Bizzat edebiyat hocam açıklama yaptı
hormanlarla alakalı herkes öyle asermez ama. hamileliği bırak bayanlarda adet dönemlerinde bile bu durum yasanıyor
Stresten sıkıntıdan dugusallıktan ve depresyona girdikleri için yemek istediklerini sanıyorum. bunun isminede aşerme demişler. Sonra yok efendim hamile kalmak kilo aldırıyor :/ :/ bak bak ulan o kadar yemeği hamile kalmayan kadın yese yine alır.
aş erme olayının varlığına ınanıyorum yeme isteği var ama benım hamılelık yenı oldugu için bulantılardan cok anlayamıyorum malesef :)
As ermek hamilelige sart bisey degilki. Mesala cikolata uzun bir sure yeme normal insan da istiyor. :-)
Aşermiştim lakin, illa onu yiyeceğim diye tutturmadım.
Sanırım ısrarcı ve sabırsız olmak karşı tarafı kullanmak diye geçiyor
Aşermek bir gerçek. Kendim ekşi şeylere ilgi duydum ayrica sadece salata türlü yiyebilirdim. Ilk dönem sanırım vucüdü adaptasyon sağlamaya çalışıyor, tatları zevkleri değişiyor v. s.
4. aydan donra yola geldim ve eski gastronomi hslime döndüm.
Asermenin nedeni aslinda bir eksikmis tabi 9 ay boyu iki canliyim yok aseriyorum nedenle yiyenler icin gecerli degil bu...
aşermek olabilir, regl olmadan önce çikolata aşerir çoğu kadın. aynı şey hamileyken de olabilir :)
Bence aşermek diye kast edilen şey hamilelikte anne aynı zamanda fötus için de besin sağlamak zorunda bu yüzden de bazı besinlere ihtiyaç duyuyor...
Yenmeyecek şeyleri aşeren bile var.
Sünger çivi ve kömür gibi.
Öyle bir caminin isyedgi oluyor ama filmlerde abartildigi gibi değil. Ve çoğu kadin birazda kocasina nazlaniyor.
O değilde ankette maviler aşermekte gerçektiri işaretleyen pembe ne alaka bilemedim ;)
ben gerçek olduğuna inaniyorum abimin eşi bizim komşumuzun bahcesındekı elmayı günlerce aşırdı elma alıyorduk ama sadece o bahcedekını istiyordu garibim
kesip vereydiniz günah.
bize ait değil nasıl kesip verelim bahçeyede giremiyorsun sonra yengem çok isteyınce gidip rica ettık verdıler :)
ben hamile kalmadan canım sürekli bir şeyler istiyorsa aşerme mevzusu da gerçekte vardır elbet.
Ben hamileyken hep ruyamda bisiler yediriyorlardi. Uyaninca sanki gercekten yemis gibi hissediyordum hic canim cekmiyordu
hahaha, her erkeğin isteyeceği bir hamilelik ,:D
Aşermek gerçektir erkeklere eziyet olsun diye yapılan birşey değildir yani :) İnanmayan baksın şöyle bir yazı buldum
canım ne çekti biliyomucunnn . yer çekimsiz ortamda çilek yiyim ama muz gibi gelsin :)
Aserme gercekte Vücutta eksik olan seyı istiyoruz aslinda
Evet hamile değilim ama gecenin bir yarisi uyanip nefret ettiğim midyeyi deli gibi ariyorum. bu asermekse evet kesinlikle doğru :D
Vuvvvvvv yilin itirafi
Bunu eklemeden gidemezdim :D
benim 1 kez burnuma karpuz kokusu gelmişti o da mevsimi olduğu için yedim. bir daha da olmadı.
gerçektir ve eger aşerdigi şeyi anneye temin etmez isen bu bebekte dogum lekesi denen lekere yol açabiliyor
bence bazı aşermeler gerçek değil ilgi çekmek şımarıklık mevsimi gelmeden bulamayacağı meyvayı aşerme isteği vs.
C seç 18% (9) 4 5 Maviler, Hamilelikte aşerme gerçektir.
Telefondan ctrl+v biraz zor oluyor. C dedim
Ben de asermeye inaniyorum. Hatta annemin canı bana hamileyken cigkofte lahmacun falan cekmis inatla yememis. Popomun bir yarisinda sutlu kahve renginde devasa bir leke var :/
Hahaha yok ya bir sorun teskil etmiyor 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar