Annem şizofreni hastası?

hastalığı tanıyan bilir, bu hastalığa sahip olan insanlar özel-seçilmiş olduklarına, insanların onu bu yüzden izeyip-gözlediklerini, takip edildiğine inanır; bunu destekleyen sanrılar görür, sesler duyar. En ufak bir hareketten onlarca anlam çıkarabilir. Annemin hastalığı 2-3 yılda bir şiddetlenir, onun haricinde nispeten sağlıklı olduğu zamanlarda günlük hayatında sesler duyduğundan bahseder. İçeriğine girmeyeceğim. Yaşım küçükken kurguladığı şeylere bende inanırdım, bu yüzden kendim içinde çok sağlıklı diyemem... ama günümüzde neyin ne olduğunu biliyorum. Bu güne kadar hastalığının şiddetlendiği dönemlerde ben daha küçüktüm, olayı idrak edemiyordum. En son 4 sene önce olmuştu ve o zamanlar daha 13-14 yaşlarındaydım. O zaman etkisinden çıkabildim bana anlattıklarının. Bugünlerde ise annem camlara koşup dışarıya bakıyor, sonrada insanların evimizi izlediğini, dışarıda oyun oynayan çocukların ona küfrettiğini söylüyor. Bu arada kimse onu tanımaz. Hastalığı yüzünden kendini eve kapattı, banka gibi ufak işler için bile olsa dışarıya çıkmak onun için eziyet. Ona nasıl davranacığımı bilmiyorum.. gerçekten benim içinde eziyet, yani onun varlığı değil eziyet olan; konuşmaları, hareketleri. Kendimi o kadar huzursuz hissediyorum ki... sinirlerim bu durumlara çok gerildiğinden ister istemez kavga ediyorum onunla. Üzülüyorum.. böyle olunca daha çok yaralanıyor ama bende fazlasıyla yaralandım onun hastalığından. Bu durumun içinden nasıl çıkarım hiç bilmiyorum.
Annem şizofreni hastası?