Yemek yedikten sonra tuvalete çıkmak zayıflatır mı?

İnsanlar zayıflama isteğine girdiği zaman her yolu deniyor, en çok merak edilen konulardan biri de çok fazla tuvalete gitmek kilo verdirir mi oluyor. Ben size hemen bildiklerimi aktarmak istiyorum.
İnsanlar zayıflama sürecine girdiği andan itibaren çeşitli yollarla metabolizmasını hızlandırmaya ve böylece kolay yağ yakımını başlatmaya çalışmak ister. Kimi zaman bunu diyetlerle, kimi zaman ise zayıflatıcı kürler veya detoks çayları ile dener. Bunun sonucunda ise en gözle görülür etki bireyin tuvalete çıkma sıklığının artmasıdır. Eğer çok sık ve abartılı değilse, tuvalete çıkmak kişinin uyguladığı diyetin işe yaradığını ve metabolizmasının hızlandığını gösterir. Sık tuvalete çıkma durumu aynı zamanda metabolizmanızın hızlı çalışıyor olması ile doğru orantılıdır ve böylelikle vücudunuz rahatlama eğilimi gösterir. Üstelik söylemekte gerekir ki, her gün vücuda alınması gereken su miktarı 2-2.5 litredir ve bu miktarı aldığınızı idrar renginize bakarak anlayabilirsiniz. Eğer beyaza doğru ise doğru yoldasınız demektir.
İlk başta söylemek gerekir ki idrar için tuvalete gitmek ile dışkı için tuvalete gitmek arasında oldukça fazla fark vardır. Vücuda alınan gıdalar ve sıvılar, metabolizmayı etkilediği gibi gün içinde özellikle idrar kısmında da oldukça sık tuvalete çıkarabilir lakin dışkı için tuvalete gitme sıklığı sağlıklı bireylerde günde 1 defadır. Lif bakımından zengin olan kayısı, karpuz, elma gibi gıdaların tüketilmesi de bağırsakların nemlenmesine yardımcı olur ve böylece daha kolay tuvalete çıkarsınız.
Gerek kilo verirken gerek ise normal hayatta en önem verilmesi gereken konulardan biri yeterli miktarda su tüketimidir. Metabolizma hızınızla doğru orantılı ilerleyen su tüketiminde ne kadar çok su içme ihtiyacı hissederseniz vücudunuzu kilo vermeye o kadar çok hazır hale getirirsiniz. Üstelik sık sık idrara çıkıyorsanız vücudunuz hem içinde ki kötü mineralleri atıyordur, hem de böbrekleriniz sağlıklı çalışıyordur. 1 haftalık bir süreçte sağlıklı beslenir ve her gün yeterli miktarda su tüketirseniz 3 kiloyu idrar yoluyla vücudunuzdan atma şansınız da mevcuttur.
Bu mantık nerden geldi bilmiyorum ama halk ağzında kullanılan şu terim
Yemiş yemiş sıçmam.. gibisinden bu terim yanlış bir kullanımdır. Çünkü insan dışkıyı mideyi boşaltmak yeni sindirim sağlayabilmek ve kana besin makroları ulaştırmak için yapılır. Kilo vermek için ise vücudun termojenik hale gelmesi gelir. Tabi tuvaletten sonra tartıda daha az kilo gelirsin çünkü midenden sindirilen şeyleri vücut atar. Ama sık sık tuvalete çıkıyorsan metabolizman hızlıdır. Yüksek ihtimal pek yağlanmazsın. ya da normalde öyle değilse bir doktora gözük o daha iyi bilir...
Kilo ile alakası yok mininmum sindirim süresi 1 saat, 20 dk ise midenizde veya bağırsaklarınızda sindirip problemi olabilir, kilo kaybedersiniz ama sağlıksızca, belki de merabolizmanız bir sorundan aşırı hızlanmıştır;
doktora görünmenizde fayda var, beslenemiyor olabilirsiniz
Meyve çok tüketiyorsun sanırım. İlaç kullanıyorsa zayıflarsın ama sağlıklı değil. Böbrekleri zorluyorsun, haberin olsun.
Evet 3 gundur meyve manyagi oldum ve form yiyorum habire :/
Yemis yemiste hic s icmamis dediklerine gore.. evet zayiflatir
Hahahah 😂😂
Görüş
21Görüş
Yediklerinizi çıkartıyorsunuzdur o yuzden hayır yani ne kadar yerseniz o kadar cikartirsiniz sürekli tuvalete gitmek çok iyi bir durum değil bir doktora görünün isterseniz
Eğer aldığın sıvılardan çok idrar ve dışkı kaybedersen hipotansiyon sorunuyla karşılaşırsın ve bu da kalp krizini tetikler. Dikkat et.
Kusarsan zayiflarsin.. zayiflamak icin kusan insanlar var
Ne yediğine bağlı aslında yağlı şekerli şeylersezaten atılmadan kana karışır zayıflamazsn
bende az yiyorum ve kakam hiç gelmiyo ya 2 haftadır kaka yapmıyorum :|
yediğin besinlerin posası atılır yağlar depolanırsa bir alası yok
Hergun 2 damla zayıflamaa vardı şimdi :)) tobe tobe dilim var mıyor
Senin mesane küçüktür o yüzden sık gidiyorsundur 😊 Zayıflama ile alakası yok
saçma bir soru. sen sindirim sistemini bir göster , az yeyip çok pislemen içindeki hayra alamet olamayan bir sıkıntın olduğunu gösterir...
Cok degil sık zaten
Sık gidip az yapiyorm :) yedigim kadari
hayır zayıflamazsın bir besin ağzına girdiği anda kanına karışmaya başlar
Cis yaparak zayiflanmaz ki
Kaka :))
Sen kaka mi yapiyorsunnn:D
Ben zayifliyorum nedense
Çisden de
Hayır basur yapar ne saçma sorular bunlar ya
Şişman kızlardan hoşlanıyorum.
Peki 😂
Zayıflasan bile yağdan mı gidiyor yok kasdan mı?
diyetin adı ne zıçarak zayıflamamı?
Kesinlikle zayiflatr. Bol muz ye
Alakası yok
Zayıflarsın çünkü yediklerin çıkıyor sonuçta.
Sanmıyorum
Asla olmaz
En İyi Görüşler