Arkadaşlar saçlarım aşırı sık ve kalın telli bir türlü yumuşamıyor taramak için illa yıkamam gerek. Yıkadıktan sonrada kabarıyor. Ne yapmalıyım ya bir türlü saçıma şekil veremiyorum fön çekmeyi istemiyorum. Yumuşacık olsun kendi ellerimle tarayabilmek istiyorum ne önerirsiniz? Şu anda saçım kepeklendi yağlı kalın kuru sert. Aşırı sert, kuru, kalın telli saçlar için hangi şampuanı kullanmalı?kalın telli ve sert saçlar için şampuan
Aşırı sert, kuru, kalın telli saçlar için hangi şampuanı kullanmalı?
Sert ve kuru saçlar maalesef kolay şekil almıyor ve kolayca taranmıyor. Taramak için üstün performans göstermek gerekiyor çünkü kırılmaya da çok meyilli oluyorlar. Eğer bakım yapılmaya başlanmazsa sert ve kuru saçlar çok fazla yıpranabilir, onarmak güç hale gelebilir.
Kalın telli ve sert saçlar için şampuan tercihi ne olmalı?
Saçlarınızı yumuşatacak, nem kazandıracak şampuanları tercih etmelisiniz. Bu sayede saçlarınız sağlıklı hale gelecektir.
1. Elidor Anında Onarıcı Bakım Şampuan
Kalın telli saçlar için şampuan önerileri
Kalın telli saçlar için şampuan önerileri listemde ilk sırada yer verdim. Çünkü saçlarınızdaki yumuşaklığı ilk yıkamadan itibaren fark edebilirsiniz. Kalsiyum ve keratin içeren formülüyle saçları derinlemesine besler, saç tellerini onarır. Aynı zamanda saçların ihtiyacı olan nem dengesini sağlayarak sertleşmenin önüne geçer.
2. Elidor İpeksi Yumuşaklık Şampuan
Sert saçlar için şampuan erkek
Sert saçlar için şampuan erkek de kadın da rahatlıkla kullanabilir. Argan ve Babassu yağları içeren formülü sayesinde sert saçları yumuşacık yapar ve kolay tarama sağlar. İki şampuanı da saç kremleriyle birlikte kullanmanızı öneririm. Serum bakım kremleri yapıları itibariyle saçlara kolayca yediriliyor ve kolayca durulanıyor. Saçta kalıntı bırakmıyor.
3. Syoss Keratin Şampuan
Sert saçlar için şampuan
Kuru ve cansız saçlar için uygun şampuandır. İçeriğindeki keratin sayesinde saçları onarır ve güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saçlara nem kazandırarak yumuşacık olmasını, kolayca taranmasını sağlar.
4. Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan
sert saçlar için şampuan
İçerisinde sıvılaştırılmış keratin ve farklı doğal yağ çeşitleri bulunuyor. Bu sayede yıpranmış saç tellerini onarıyor, kuru saçları yumuşatıyor.
Kabarık saçlar için hangi şampuan kullanılmalı?
Saçlar genel olarak ihtiyacı olan nemi alamadığı için kabarır. Bunun için kabarık saçlar için de nemlendirici ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Yukarıdaki şampuanlar saçları yatıştırmak, sağlığını korumak için idealdir :)
Öncelikle yıkadıktan sonra kabaran saçların sebebi; beslenme bozukluğu, düzleştirici kullanımı ve nemsizliğe bağlı kuruluk olabilir. Bunun için birkaç çözüm var. Isıtılmış zeytinyağını saçlarına sürüp 10 dakika bekle ve iyice durula. Bunu haftada bir yapabilirsin. Saçın böylece doğal bir nem ve yağ kazanır. Sirkeli suyla saçını durulamak da iyi gelir. Mümkün olduğunca düzleştirici kullanma. Fırça olarak doğal fırçalar tercih et, naylon olmasın.
Saçlarının onarılıp kolay taranması için de tavsiyem var. Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi kullanmalısın. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Diğer kremlerden çok farklı olduğunu anlatmak istiyorum. Saçtan kolayca durulanıyor, asla saça ağırlık yapmıyor. Saçı onarıyor, besliyor ve bakım yapıyor. Böylece saçlar daha kolay şekil alıyor.
İçeriğinde bulunan keratin, saçın temel yapı taşı ve ilk yıkamadan itibaren her yıkamada saçları onarıyor. Tatlı badem yağı sayesinde de saça yoğun nem veriyor. Bu da saçların pürüzsüz bir görünüm almasını sağlıyor. Üstelik hepsini sadece 30 saniyede yapıyor. Her yıkamada kullan ve farkı gör. Bu ürünü seri olarak kullanmanı da tavsiye ederim 🤞
Kalın telli ve gür saçlar kabarmaya meyilli saçlardır. Saçları sürekli yıkamak saç kurumasına ve yıpranmasına sebep olabilir. Saçlarını 2 gün aralıklarla yıkamalısın. Kullandığın şampuanı saç tipine uygun seçmelisin. Şampuan kadar, saç kremi de kullanmak oldukça önemli. Kuru, sert ve kabarık saçlarına yeni Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi çok iyi gelecek. İçerisinde bulunan tatlı badem saçlarını yumuşacık ve parlak yaparken, keratin ile saçların güçlü ve canlı görünecek. Elidor'un yeni serum kremleri tam sana göre. :)
Kullandığın saç ürünleri kadar doğru tarak seçimi de oldukça önemli. Plastik taraklar kullanmamalısın. Her saç yıkama sonrası Elidor Saç Bakım Serum Krem'i kullanırsan, saç sorunlarının biteceğine eminim. :)
Ya ben kendi kullandığım şampuanı önereyim , çünkü bütün şampuanların içeriği aynı Sen Dalin kullan 1 kere şampuanla ardından duruladıktan sonra saç kremi yap sonra tara durula pamuk gibi oluyor saçlar (Dalinde asit olmadığından saftır krem yapmazsan saçların sertleşir)
head and shoulders (erkekler için hem daha kabarık olur sana yakışır kabarık saç diye düşünüyorum sevgilim kullanıyor ayy ona çok yakışıyor aşkıma eminim sanada yakışır :DD
En İyi Cevaplar