Yaklaşık 2-3 aydyır dik duruyorum, dik yürüyorum. Son 1 aydır ise dik oturuyorum. Bildiğin tabureye oturarak bilgisayar kullanıyorum. Hiç bir dayancak, destek alınacak yeri yok. Araştırınca çok ciddi sıkıntılar yaratıyor aslında dik durmamak, ölüme kadar yolu var. Kimse iplemiyor ama aranızda vardır mutlaka.
Eğer dik durmuyor ve oturmuyorsanız, Ya kifoz ya skolyoz, ya da forward head vardır. 6 aydan uzunca bir süre kaldıysanız vucudda sizin duruşunuza göre şekiileniyor. seneler sonra bir bakıyorsunuz, ben yamuk duruyorum, (kastettiğim şey PARANTEZ ŞEKLİNDE OMURGA olması) Ameliyat harici düzelme şansınız çok düşük,
dik durmak çoğumuz tam anlamıyla yapamayız zaten bana göre hep dik durmaktan yanlış bazıları korse kullanır sıkar iyice durabilmek için olay basit kendini alıştırmak pc karşısındasın örneğin karnını içeriye çeker sıkarsan dik oturursun
Kasları zayıflatıyor. Hastalık harici kullanmak zararlı. Dik duruş uyarıcı var, titresimle ve sesle dik durmadığın zaman uyarıyor seni ama daha pahalıdır.
En İyi Cevaplar