Obsesif kompulsif bozukluk yaşadığımı öğrendim ve bunu araştırarak fark ettim bunu nasıl engelleyebilirim ve bu neden oluyor ya tamamen saçmalık
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Obsesif kompulsif bozukluk yaşadığımı öğrendim ve bunu araştırarak fark ettim bunu nasıl engelleyebilirim ve bu neden oluyor ya tamamen saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Cocu cocuklu anneler kaygi bozuklugu yasar gunumuz sartlarinda cocuk buyutmek onun gelecegi icin kaygilanmak normal bunu opsesiflikle karistiran cok oluyor prof bir yardim almadikca tesisi koymak yanlis biraz daha rahat davranin
Varsa öyle bir durumun engelleyemezsin. O internet sitelerindeki testleri çözerekte kendine bu tanıyı koyma. Düzgünce devlet hastanesinin psikiyatri uzmanına gir danış. Varsa da o koysun teşhisi. Ona göre hareket edersin sende.
Ama okuduklarım tamamen eşleşiyor ve davranışlarım alışkanlık haline geldi bunu kendim engellemek istiyorum
Bende öyle düşündüm. Hatta bir ara şüphelendim araştırdım. Seni. Yaptıklarını yaptım. Kendi kendime kurdum falan filan. Psikiyatriste gitmek saçma geldi. Ya dedim tanı koyarsa. Bekarım eşim olacak kişi kabul etmez falan filan. Neyse sonra aradan zaman geçti. Düşünmeyi bıraktım onu başka şeylerle ilgilendim. Artık hiç aklıma bile gelmiyor. Hala da var takıntılarım. Ellerim temiz olmalı. Kokmamali. Sayılar dikkatimi çekiyor. Gibi gibi şeyler.
Benim temizlik vs takıntım yok. Mesela mutfaktaki pembe bir tepsiyi en arkaya koyuyorum surekli ve onde görürsem düzeltme ihtiyacı hissediyorum, wcden çıkarken aynada uzunca bakıyorum, aklıma gelen düşünceleri bazen engelleyemiyorum sacma olduğunu biliyorum ve bunu sonra tekrar düşünüyorum gibi
Düzen takıntısı olabilir. Onlar zaten çeşit çeşitmis. Benim odam da da mesela annem hiçbir şeyin yerini değiştirmez. Çünkü rahatsız oluyorum. Ya ben değiştireceğim ya da kalacak o o şekilde. Aslında benim de gitmem lazım da. Ama gitmiyorum işte. Temasta sevmiyorum ben. Hayatım boyunca bir kişi ile çok temas ettim o kadar. O da eski nisanlimdi
Hiç ilaca başlama bu üzerinde durulması atlatilabilir birsey
Nasil yapacağım ki
Soylerimde yapmassin
Bu sitede normal birisi asla yok zaten hepsi aynı senin gibi
Sen de mi oylesin
Ben gayet normalim
Sen de bu sitedesin maleseffff
Tamam da ben bunu analiz etmiş birisiyim onlarin bu iğrenç yönünü görecek durumdayım böyle birisi olsam bunun farkında olmam
Ne gibi bişey farkettin napıyosun mesela
Bazı tekrardigim gun ici sacma rutin hareketler iste
yardımcı olurum gerçeksen
Evet
yaz sorununu
Takıntı işte yani aldırış etmemek en iyisi
Konu ne