39 yaşındayım. Yıllar önce ruhen bitmiş, sadece kağıt üzerinde ve aynı çatının altında mecburen sürüklenen, sevgisiz bir evliliğin içindeyim. Hayatım zaten koca bir boşluktaydı ama asıl bombayı bu sabah kucağıma bıraktılar. Haftalardır geçmeyen karın ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik şikayetiyle gittiğim hastaneden bugün Evre 4 over (yumurtalık) kanseri olduğumu öğrenerek çıktım.
Doktor odasına girdiğimde yüzündeki o acıyan, ağır ifadeyi gördüğüm an bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım. Karaciğerime ve karın zarıma kadar yayılmış. Doktorum hiçbir şeyi saklamadı, çok net ve maalesef çok umutsuz konuştu. "Ameliyat şansını maalesef çoktan kaybetmişiz, tablo beklediğimizden çok daha ağır. Hemen çok agresif bir kemoterapi protokolüne başlamamız şart, kaybedecek bir günümüz bile yok," dedi. Acil yatışımı verdi. Sadece bu hafta sonu için bana müsaade etti. "Git, sevdiklerini gör, vedalaşman gerekenlerle vedalaş. Bir de saçlarını kendi isteğinle kısacık kestir, çünkü vereceğimiz ilaçlar çok ağır, hepsini hızla dökecek. Pazartesi sabahı eşyalarınla birlikte buradasın," dedi.
Sorun şu ki... Odadan çıktığımdan beri hiçbir şey hissetmiyorum.
Hastanenin kapısından çıktım; güneşe baktım, korna çalan arabalara, simitçiye, telaşla yürüyen insanlara baktım. Benim muhtemelen çok az zamanım kaldı, bedenim içeriden çürümüş ama içimde ne bir korku var, ne hüzün, ne de bir damla hayal kırıklığı. Gözümden tek bir damla yaş akmadı. Eve geldim, kocam olacak adama henüz söylemedim bile, söylesem ne tepki verecek onu bile umursamıyorum.
İçimde sadece devasa bir boşluk, derin bir uyuşma hali var. Sanki doktor o sözleri bana değil de üçüncü bir kişiye söylemiş, ben de bir film sahnesini kenardan izlemişim gibi. Ne öfke duyuyorum, ne de "neden ben" diye isyan ediyorum. Zaten bitik olan hayatımın, fiziksel olarak da bitişini onaylamışlar gibi tuhaf bir kabulleniş içindeyim.
Bu yaşadığım şey tıptaki adıyla şok evresi mi? Beynim gerçeği mi reddediyor? Ölümcül bir hastalıkla yüzleşip de benim gibi tamamen hissizleşen, sadece boş duvara bakarak sessizce oturan oldu mu aranızda? Bu uyuşma hali ne zaman kırılacak ve o beklenen korku dalgası bana ne zaman çarpacak? Acı çekmediğim ve ağlayamadığım için kendimi insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum. Lütfen biri bana delirmediğimi söylesin.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
geçmiş olsun , bazı insanlar hayatı artık umursamadığından kendisine ne olduğu çok umurlarında olmuyor , o bende de var bu konuda aynı şeyi paylaşıyoruz umarım iyi olursun umarım her şey düzelir
İyi temennileriniz için teşekkür ederim.
rica ederim , güçlü kal
Özür dileyerek sormam gerekiyor paragraflar ve noktalama işaretleri neden bu kadar düzenli yazı çok profesyonel yazılmış sanki bir kitaptan ya da pdf ten alınmış gibi eğer ben yanlış anlıyorsam kusuruma bakmayın ama bu psikolojiyi yaşayan bir insan en azından noktalama işaretlerine bu denli dikkat etmiş olması bana kopyala yapıştır bir metin gibi düşündürdü
Ben de öyle hissettim
Aslında soruyu ben yazmadım, yapay zekaya yazdırdım. ilk benim yazdığım versiyon çok karma karışık. Okuması ve anlaşılması zor bir eşeydi, ve geminiye verip okunaklı hale getirmesini istedim bunu yaptı.
Evet o şekilde de olabilir
Allah sabır versin Rabbim El Şafi ismi hürmetine şifalar versin olmazları olduran Rabbimiz var hiçbir şey için geç değil Allah dilerse neler olur gün doğmadan neler doğar derler sabırla duayla tevekkül et
Ama lütfen stresli işler yapma yorumlarda gördüm boşan falan kendini sıkıntı ve stresten uzak tut
Teşekkür ederim duaların biyolojik olarak işe yarayacağını sanmıyorum ama en azından psikolojik olarak iyi geldiğini inkar edemem.
Orada mısın
Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah canım ne diyeceğimi bilemiyorum bu dünyada her şey maalesef insanlar için var çocuğun var mı
Var bir kızım var, 19 yaşında üniversitede.
Allah şifa versin moralini bozma lütfen sana dua edeceğim
Moralim bozuk değil, hissizim sadece. Teşekkür ederim
Anladım canım
Şoktasın resmen ama yeneceksin inşallah
Muhtemelen evet
Kimsen yok mu neden tek yaşıyorsun bunları
Kocam var işte aslında bir de kızım var ama o üniversitede.
Yok ben kimseye söylemedim. Ne kızıma ne kocama. Muhtemelen hastaneye yatana kadarda söylemeyeceğim. Hatta kızıma ölene kadar bir şey söylemek istemem.
Töbe de iyileşeceksin
Of ne diyeceğimi. bilmiyorum off
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun :((
Bitir bu evliliği lütfen
Neye yarar, muhtemelen ölüp gideceğim. Boşanmakla neden vakit kaybedeyim.
Kaç yıldır böylesiniz
5 belki 7 zamanın pek önemi yok benim için.
Geçmiş olsun hayattan bu kadar kendini savunma
Teşekkür ederim, bir şeyi savunduğum zaten yok.
Hayattan salma diyecektim
Benim hayatımdan vazgeçişim daha önce oldu zaten kanserin bununla alakası yok.
Atlatırsın inşallah merak etme
Çok geçmiş olsun