Ben her nefes aldığımda göğsüme bıçak gibi bir ağrı saplanıyor bu her 2 haftada 1 veya 1 haftada bir oluyor ve ben bunu 3-4 senedir çekiyorum ağrı başladığı zaman hiçbir şey durdurmuyor ya da ben doğru tedaviyi bulamadım henüz bilmiyorum ama iki gün boyunca ben bu ağrıyı hep çekiyorum yani kronikleşmiş bir ağrı ve bu benim iş hayatımda çok etkiliyor çünkü iki gün boyunca yataktan çıkamıyorum işe de gidemiyorum halsiz oluyorum bitkin oluyorum bununla alakalı dahiliyeye gittim göğüs doktoruna gittim kardiyolojiye gittim tomografi çekildim EKG çekildim hepsi temiz çıktı mideden kaynaklı bir sorun olabilir diye endoskopi oldum gastrit çıkınca gastroenterolojiye yönlendirdiler doktor 3 ay bu ilaçları kullan gel dedi fakat kullandım geçmedi gerçekten bunu yaşayan var mı ne yapmalıyım özel hastaneye gitmeli miyim sizce özel hastanede çözülür mü? Allah rızası için yardımcı olun
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yıllardır ara sıra gelen, nefes alınca batan veya bıçak saplanır gibi olan göğüs ağrıları çoğu zaman kas-iskelet sistemi kaynaklı veya "prekordiyal yakalanma sendromu" denilen zararsız bir durumla ilişkili olabilir.
Ancak şu nedenler de olabilir:
Kaburga kaslarında gerginlik
Kostokondrit (göğüs duvarı iltihabı)
Akciğer zarı kaynaklı ağrılar
Reflü veya mide sorunları
Daha nadiren kalp ve akciğer hastalıkları
Ağrı yıllardır aynı şekilde gelip geçiyorsa ciddi bir acil durum olma ihtimali daha düşüktür, fakat kesin neden muayene olmadan söylenemez.
⚠️ Ağrıya nefes darlığı, bayılma, çarpıntı, kol veya çeneye yayılan ağrı eşlik ediyorsa acilen değerlendirilmelidir.
Benim bildiğim kadarıyla nefes alırken bıçak saplanır gibi olan ve yıllardır tekrarlayan göğüs ağrısının tek bir nedeni olmayabilir akciğerler kalp mide kaslar veya göğüs kafesiyle ilgili farklı durumlar düşünülebiliyor ve yapılan tetkiklerin temiz çıkması da ağrının gerçek olmadığı anlamına gelmiyor özellikle ağrı nefes almakla belirginleşiyorsa bunu tekrar göğüs hastalıkları doktoruyla detaylı şekilde konuşmanı öneririm daha önce çekilen tomografi ve diğer sonuçlarını da yanında götürüp ağrının ne sıklıkta geldiğini ne kadar sürdüğünü ve iki gün boyunca günlük hayatını bu kadar etkilediğini özellikle anlat bence başka bir doktordan ikinci görüş almak da gayet mantıklı özel hastaneye gitmenin tek başına kesin çözüm sağlayacağını söylemek zor ama deneyimli bir uzmandan ikinci değerlendirme almak faydalı olabilir ağrı yine başladığında nefes darlığı bayılma soğuk terleme çarpıntı kanlı balgam gibi yeni veya şiddetli belirtiler olursa da beklemeden acile başvurman gerekir.
Çok geçmiş olsun, özele gitme para tuzağı onca tahlil derler soyarlar keşke kaliteli bir doktor olup da cozse ozelde ver ama sanmam
Kaburganda kırık falan olmasın?
O ağrı yapar mı ki
Yapar tabiki
Dua okuyalım
Dr git
Geçmiş olsun