2 gü

Köydeyim, her yerimde gelip giden kaşıntı var ama döküntü yok; alerji mi yoksa böcek ısırığı gibi bir şey mi?

Dün gece uyumaya hazırlanırken aniden vücudumda kaşıntı başladı. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım. Kaşıntıyla birlikte belirgin bir döküntü, kabarıklık, şişlik veya yaygın kızarıklık olmadı. Sırtımda çok hafif nokta nokta kızarıklık dışında belirgin bir şey göremiyorum. Kaşıntı bir süre geçer gibi oldu ama daha sonra tekrar başladı. Sabah olduğundan beri belirgin şekilde yayılma fark etmedim. Gün içinde genel olarak aynı şekilde devam ediyor. Kaşıntı sadece tek bir bölgede değil bikini bölgesi, popo, koltuk altları, ense, boyun ve yüz, bacak, kol, avuç içi, el, ayak yani her yerimde ara ara oluyor. Bunların hepsi sürekli kaşınmıyor. Sürekli yer değişiyor bir kesilecek gibi oluyor hemen geri başlıyor. Yani hafif, gelip giden ve daha çok “bir şey ısırmış gibi” hissettiren kaşıntılar oluyor. Ve aynı zamanda boğazım da kaşınıyor. Yaklaşık 5 gündür köyde kalıyorum ve dedem ile babaannemle aynı evdeyim. Onlarda benzer bir kaşıntı veya şikâyet yok. Evimden başka bir yerde kalmadım ve daha önce hayatımda böyle bir kaşıntı yaşamadım. Burada örümcek ve çeşitli böcekler görüyorum ancak özellikle yoğun otlu, tozlu veya böceklerle çok temas ettiğim bir yere gitmedim. Kullandığım duş jelini daha önce de kullanıyordum ve yeni bir ürün değil. Kaşıntı dışında ateş, belirgin halsizlik, şişlik, yaygın döküntü veya başka bir belirti yok. Bugün ateşim olmadı; hatta zaman zaman üşüdüm ama kendimi hasta veya halsiz hissetmedim. Şu anda köyde olduğum için sağlık ocağı veya eczaneye kolayca ulaşamıyorum. Zamanla geçer mi bekleyeyim mi? Korkuyorum ne olabilir ki?

Köydeyim, her yerimde gelip giden kaşıntı var ama döküntü yok; alerji mi yoksa böcek ısırığı gibi bir şey mi?