Dün gece uyumaya hazırlanırken aniden vücudumda kaşıntı başladı. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım. Kaşıntıyla birlikte belirgin bir döküntü, kabarıklık, şişlik veya yaygın kızarıklık olmadı. Sırtımda çok hafif nokta nokta kızarıklık dışında belirgin bir şey göremiyorum. Kaşıntı bir süre geçer gibi oldu ama daha sonra tekrar başladı. Sabah olduğundan beri belirgin şekilde yayılma fark etmedim. Gün içinde genel olarak aynı şekilde devam ediyor. Kaşıntı sadece tek bir bölgede değil bikini bölgesi, popo, koltuk altları, ense, boyun ve yüz, bacak, kol, avuç içi, el, ayak yani her yerimde ara ara oluyor. Bunların hepsi sürekli kaşınmıyor. Sürekli yer değişiyor bir kesilecek gibi oluyor hemen geri başlıyor. Yani hafif, gelip giden ve daha çok “bir şey ısırmış gibi” hissettiren kaşıntılar oluyor. Ve aynı zamanda boğazım da kaşınıyor. Yaklaşık 5 gündür köyde kalıyorum ve dedem ile babaannemle aynı evdeyim. Onlarda benzer bir kaşıntı veya şikâyet yok. Evimden başka bir yerde kalmadım ve daha önce hayatımda böyle bir kaşıntı yaşamadım. Burada örümcek ve çeşitli böcekler görüyorum ancak özellikle yoğun otlu, tozlu veya böceklerle çok temas ettiğim bir yere gitmedim. Kullandığım duş jelini daha önce de kullanıyordum ve yeni bir ürün değil. Kaşıntı dışında ateş, belirgin halsizlik, şişlik, yaygın döküntü veya başka bir belirti yok. Bugün ateşim olmadı; hatta zaman zaman üşüdüm ama kendimi hasta veya halsiz hissetmedim. Şu anda köyde olduğum için sağlık ocağı veya eczaneye kolayca ulaşamıyorum. Zamanla geçer mi bekleyeyim mi? Korkuyorum ne olabilir ki?
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
öncelikle çok korkma anlattıklarına bakınca ciddi bir acil durum gibi görünmüyor ama dikkatli olmakta fayda var büyük ihtimalle köydeki böcek ısırıklarına karşı hafif bir alerjik reaksiyon yaşıyor olabilirsin özellikle gece uyurken farkında olmadan küçük böcekler ısırmış olabilir ve bu ısırıklar senin anlattığın gibi gelip giden kaşıntı hissi yaratıyor boğaz kaşıntısı da alerjik reaksiyonun bir parçası olabilir ama şişlik nefes darlığı gibi belirtiler olmadığı için şimdilik hafif seyrediyor gibi dedemle babaannende aynı şikayet olmaması senin cildinin daha hassas olduğunu veya alerjiye yatkın olduğunu gösterebilir örümceklerden de korkma çünkü türkiyedeki örümceklerin çoğu insan için zararsız ve ciddi ısırık yapmıyor şu an eczaneye ulaşamıyorsan evde şunları deneyebilirsin kaşınan yerlere soğuk kompres yap yani temiz bir bezi soğuk suyla ıslatıp 10-15 dakika tut ılık değil serin suyla duş al varsa yoğurt veya aloe vera jelini kaşınan yerlere sür karbonatlı su hazırlayıp kaşınan bölgelere pamukla uygula mümkünse pamuklu bol kıyafetler giy cildini tahriş etmesin kaşımamaya çalış çünkü kaşıdıkça histamin salınımı artıyor ve daha çok kaşınıyor ne zaman hemen doktora gitmelisin nefes almada zorluk hırıltı veya göğüste sıkışma olursa dilde dudakta boğazda şişme başlarsa baş dönmesi bayılma hissi tansiyon düşüklüğü olursa kaşıntı çok şiddetlenir dayanılmaz hale gelirse ateş çıkarsa veya genel durumun bozulursa kaşıntı 2-3 günden fazla devam edip kötüleşirse şu anki durumun büyük olasılıkla birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir ama yukarıdaki acil belirtilerden herhangi biri çıkarsa en yakın sağlık kuruluşuna gitmekten çekinme köyden döndükten sonra da kaşıntı devam ederse bir cildiye veya dahiliye uzmanına görünmende fayda var geçmiş olsun umarım çabuk rahatlarsın
Allerji de olabilir böcek ısırıkları da olabilir. Allerji ise Allerset alıp eczaneden bir tane içebilirsin.
Kolonya iyi gelir