Merhaba, öncelikle PKOS'um ve prolaktinim yüksek olduğu için doktor Glifor 1000 verdi. 1 hapı yarıya bölerek sabah akşam. Hedefim zayıflamak ve kıllanmam da var, nasıl olacak yardımcı olun bilen varsa bıktım artık :(((
9 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Glifor 1000 (metformin) özellikle PKOS'ta insülin direnci olan kişilerde sık kullanılan bir ilaçtır. Bazı kişilerde kilo vermeyi kolaylaştırabilir, adet düzenine katkı sağlayabilir ve zamanla androjen (erkeklik hormonu) düzeylerinin azalmasına bağlı olarak kıllanma şikayetlerinde dolaylı iyileşme görülebilir. Ancak etkisi kişiden kişiye değişir.
Şunu bilmek önemli:
Zayıflama ilacı değildir. Diyet ve hareketle birlikte daha etkili olur.
Kıllanmayı kısa sürede geçirmez. Vücut kıllarında düzelme varsa genellikle aylar içinde fark edilir.
Prolaktin yüksekliğini doğrudan tedavi etmez. Prolaktin yüksekliğinin nedenine göre ayrı tedavi gerekebilir.
Sık görülen yan etkiler:
Mide bulantısı
Karın ağrısı
İshal
İştah değişiklikleri
Kısacası, PKOS ve insülin direnci olan bazı kişiler Glifor kullanırken kilo verme ve hormon dengesi açısından fayda gördüğünü belirtse de, tek başına mucize bir çözüm değildir. En doğru değerlendirme düzenli doktor takibi ve kan tahlilleriyle yapılır.
Teşekkür ederim yorumunuz için
Cevap
2Cevap
Kilo verdirmez ben yıllardır kullanıyorum. Tuvalete çıkarıyor beni sadece
Yan etkileri nedir birde insülin direnciniz düzelmedi mi hiç faydasını görmediniz mi ya da zararını kullanmaktan korkuyorum ama başka çarem yok pkos insülin direnci mecbur kullancam : (
Hayır hiç bir zararı yok. Ben diyet yapınca kabızlık sıkıntısı yaşıyordum diyetisyen kullan dedi yarım daha sonra tam kullandım yıllar oldu alışkanlık oldu bende onu içmeden tuvalete çıkamıyorum ondan içiyorum
Sağol canım benim 3 ay kadar kullan gel dedi doktor banada bağımlılık yapmasın korkuyorum bu arada Allah şifa versin sanada en kısa zamanda bu sağlık problemlerinden kurtulalım inşallah
Sağol canım amin
Mide bulantısı yapabilir
Ne kadar süre mide bulantısı olur acaba yoksa her kullanımda olcak mı
Hocam muc8zevi fayda beklemeyin
Tabiki canım yan etkisi var mı ya da kullanan var mı merak ettim :(
Biraz mide agrisi yapiyor. Ama ulasiyorsunuz. Velhasil kilo fazlaliginiz ne kadar ozelden yazin konusalim istiyosaniz
Zayıflamaya iyi gelir kıllanma ile alakası yok hapın
Keşke hormon içinde bi hap verin deseydim zaten zoraki verdi bunuda
Bu metabolizma düzenleyici hap genelde diyabetler kullanır ama zatıflamak için birebir
Siz mi kullandınız yan etkileri var mı tabiki direkt zayıflama mucizesi beklemiyorum diyet ve spor ile desteklersem ancak daha iyi kilo verebilirim ama bazı yorumlar can sıkıcı geldi akciğer karaciğer sorunu yapıyor vs diye
İlk hafta yarım iç ondan sonra tüm hapa başlarsan sıkıntı olmaz bi auda gözle görülür zayıflarsın spor yapmasanda
Doktor 1 hapı yarıya bölüp sabah akşam kullan dedi ama sonrasında arttır vs demedi nasıl içmeliyim ki
Gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?