Arkadaşlar sinir hapı (antidepresan) kullananınız var mı? Ne gibi zararları var, bağımlılık yapıyor mu?

Prozac, Laroxyl, Cipralex gibi ilaçlar aldım ama bağımlı olmaktan çekindiğim için ayda yılda bir alıyorum ki etkisini 2 hafta sonra gösteriyormuş. Kullanıp tecrübelerini paylaşabilecek kimseler var mıdır?
Güncellemeler
+1 yıl
Herkese merhabalar eğer bu güncellemeyi okuyorsanız son 12 saatimi kısaca özetleyeyim. İlaç gün boyu etki yaptı, genel olarak çok mutlu ve rahat hissettim. Bir takım kimyasalların yardımıyla tabii ama bunu sürekli kullansam daha da muhtaç hissedeceğim demek ki. Sürekli bir çakırkeyiflilik hali vardı. Şimdilik aktaracaklarım bunlar
Güncellemeler
+1 yıl
Aradan geçen 1 günün ardından tekrar ilaç almamak için kendimle cebelleşiyorum. Şu an hiçbir sinir sorunum yok sadece yarattığı çakır keyif hissini özledim. Bir de şöyle bir veriye rastladım; en stresli ülkeler sıralamasında dünyada 32.'yiz www.zerohedge.com/.../prozac-world-these-are-most-stressed-out-countries
Arkadaşlar sinir hapı (antidepresan) kullananınız var mı? Ne gibi zararları var, bağımlılık yapıyor mu?