Cefaks isimli antibiyotiği yutamıyorum. Daha doğrusu hiçbir ilacı yutamıyorum ama doktor içmek zorunda olduğumu söyledi, suda eritebilir miyiz ki?
14 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cefaks isimli antibiyotiği yutamıyorum. Daha doğrusu hiçbir ilacı yutamıyorum ama doktor içmek zorunda olduğumu söyledi, suda eritebilir miyiz ki?
Eğer bir ilacın hapının ortasında çentik varsa o bölünebilir. Çentik yoksa ve kapsül ise bölmemek gerekir. Çünkü böldüğünüz zaman etrafındaki koruyucu bandı yırtarsınız, yemek borusunda ya da midede açılmaması gereken barsakta açılması gereken ilaç erken açılır. Ya mide asitinde erir ve işe yarayamaz hale gelir ya da yemek borusu gibi açılmaması gereken yerde açılıp orayı tahriş eder. Cefaks, tahriş edici bir ilaç değil, eğer ortasında çentik varsa bölübilirsiniz yoksa bölmeyin. Eğer ilaçları yutamıyorsanız kendisi de cefaks gibi bir sefalosporin grubu olan ve suda eriyen bir antibiyotik önerebilirim size. Önereceğim antibiyotiğin etken maddesinin adı sefaklor dur. Ticari adını burada açıktan yazamıyorum ama eczaneye ya da doktorunuza sorarsanız ticari adını söylerler. Bu ilacın 1000 mg lık suda eriyen tableti var. Bu ilacın tek kötü yanı tadının biraz kötü olmasıdır.
Teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Yarıya bölüp yutmaya çalış bende ilaçları yutamıyodum böyle böyle alıştım
abi cocuk degilsiniz yutun ya ikiye bolmeyin eritmeyin ilac iyi gelmes size
Sorun olmaz bence
Olurr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?