Anlayamadım düzelmiştim ama şimdi tekrar geldi hiçbir şey beni yeterince mutlu edemiyor, endişelerim tekrar geldi sanki ve hep yorgun hissediyorum. Haşimato tiroidim var, o yapar mı acaba
15 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anlayamadım düzelmiştim ama şimdi tekrar geldi hiçbir şey beni yeterince mutlu edemiyor, endişelerim tekrar geldi sanki ve hep yorgun hissediyorum. Haşimato tiroidim var, o yapar mı acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hashimoto hipotiroidi bu tarz yorgunluk ve ruh hali değişikliklerine sebep olabilir ama geri gelen kaygı ve keyifsizliğin gerçekten tiroidden olup olmadığını ancak güncel tsh değerlerine bakarak yorumlayabiliriz. O yüzden keskinlikle tahlil yaptır
Ekim de yaptıracağım sebebi muhtemelen Haşimato tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorumm
Rica ederim, sağlıkla kal
Kesinlikle yapar üzerine epikriz de çölyak veya Gluten sorunları varsa bağırsak iç lümeni emilime karşı koyar ve vitaminsizlik üretimde aksama , ek olarak t4-->t3 dönüşümü sekteye uğrar ve tüm bunlar seni ruhsuz yapar
:( Keşke tedavisi olmayan hastalık olmasa bezdim artık demir eksikliğim de var o da katkı yapıyordur
Alttaki eleman çıkmışlari çözerek doktor olmuş sanırım
Ben ikna oldum demir eksikliği dediğin için büyük ihtimalle çölyak veya Gluten hassasiyeti vardır
Bekletme bunu dahiliye git test ver doku transglutaminaz a testiyle her şey çözülür. Hayatında bu sorun bitmez ama yönetilir hale gelir
Test verdim Iga düşüklüğü çıktı yapay zekaya attığımda tekrar test yapılması gerekiyor ıga düşüklüğü çölyak hastalığını gizler dedi ama 2 doktor gezdim dahiliye olarak ve genetik Iga düşüklüğü var diyerek gönderdiler endokrine yönlendirmediler ne yazık ki
Uğraşmak istememisler biyopsi de yapılması gerekiyor yalancı negatif pozitiflik olabiliyor. Özele git derim şahsen ben
Bana da öyle geliyor sınavlarım bitsin gideceğim az kaldı :(
Yani evet bence de sınavların geçsin Allah güç kuvvet versin geçmiş olsun 😊
Teşekkür ediyorumm :))
Evet tetikleyebilir
vitaminlerimi aksattım bu aralar antikorlarım yükselmiş olabilir sanırım
Vitaminlerle ilgisi yok. Hashimato hastalığı otoimmün bir hastalıktır. Hastalık remisyonda olabilir ama birkere tanı kondu mu ömür boyu devam eder
Troid ilacım yok antikorlarım sınırda ilaç veremediler bir tek omega3 işe yaradı 500 den 22 ye çekti antikorlarımı bence işe yarıyor ki zaten hem sedef hastasıyım hem de genetik ıga düşüklüğü var
omega3 den başka tutunabileceğim bir şey yok ve işe yarayan da o oldu
Tahlilleri yenilemek gerekiyor
Sınavım bitince baktıracağım ertelemek zorunda kaldım bu yıl normalde 3 ayda bir kan veriyorum
Geçmiş olsun. İhmal etme kendini
Teşekkür ederimm daha dikkatli olacağım