Daha önce aranızdan antidepresan olarak Misol kullanan var mı? Misol nasıl bir ilaç, yan etkileri oldu mu? (uykusuzluk ve kilo alımı gibi) Misol 50 mg kullananlar yorumları neler?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce aranızdan antidepresan olarak Misol kullanan var mı? Misol nasıl bir ilaç, yan etkileri oldu mu? (uykusuzluk ve kilo alımı gibi) Misol 50 mg kullananlar yorumları neler?

Misol 50 mg kullanan biri olarak son derece hafif içimli olan bir ilaç. Başlarda çarpıntı ve uykusuzluk yan etki olarak görülebilir ama 2-3 güne etkileri geçer. Alıştıktan sonra oldukça sizi rahatlatan bir ilaç. Daha sağlıklı düşünmeniz açısından işe yarar.
Doktorun yönlendirmesi ile bir süre kullandım. Herkeste aynı yan etkileri yapmasa da ben yazmak istedim. Düşük dozlu bir antidepresan diyebiliriz.
Ben yeni baslicam kaygı bozukluğu için bana mesaj atar mısınız size bir şey sormak istiyorum
@Gamze_nr_49 mesay atabilirsiniz
Yaygın anksiyete bozukluğu için verildi kendileri, hayat ağzımdan getirdi, birde yanında aperitif olarak depresyon demez mi doktor hanım. Off off double oldu. Tam bir cesur kavimlerin efendisi olan muhterem zaatım, tuvalete gitmekten korkar olmuş, çocukluğumun korku dolabında saklı kalan ayazdaki gül yabanı zamana nispet tekerrür eder olmuştu.
Gece üzerime gergedan oturması ayrı dert, birde defalarca şahadet getirip yüzüme nur gelmesi ayrı bir olay.. Hastalığın korkusundan Hafız olup fetva verecek duruma gelmiştim. Kedimin gözlerimin içine bakıp gözlerimi ona anlamsızca fal taşı gibi bakıp aslında mat olmanın korkusunu sadece o pisiciğin miyav deyip kaçması daha iyi özetlerdi.
Velhasıl başladım bu Misol denilen ilaca, ilk aldığım an middemde sanki bir şeyler patladı, nefes darlığı çekiyorum, baş dönüyor, yüz kızarıyor... Kelimeler jetonla değil paraşütle iniyor. Tam bir ağır çekim kelimeler. Esnemekten detoks metoks kalmadı. Geceleri HD rüyalar ile 1040 P buz devrindeki yaşlı sit in nenesi sanki burnumun ucunda halay çekiyor. Kardeşim uyandırdı abi neden uyurken gülüyorsun dediği an anladım ki bu ilaç benim her şeyim. Babam eleştiriyormuş beni 15 dakikadır, annem uyardı, neden babana tepki vermiyorsun, haklısın de savun kendini falan filan, hişsizleşmenin de bu kadarı olmaz ama. Dünya yıkılsa, gül beyaz filminde ki kamilin bu sefer köşeyi dönüp dönmemesini merak ediyorsun.
Af buyurun cinsel durumda da erkeği kırmızı ışıkta çok bekletir, bir türlü yeşil ışık yanmaz, buda kadını soğutur. 1-2 dklık kırmızı ışık 5-10 dkyı buluyor. Neyse kullanın kardeşim, vallahi mutluluk veriyor, ben 3 sene kullandım. Yan etkileri diğerlerine göre çok az, bildiğin çifte telli oynatıyor adama, bakmayın söylenenlere herkes kendince doktor. Çok zor bir hastalık süreci atlattım, hemde çok şiddetliydi. Hayatta atlatamam demiştim ama gitti bitti.. Birde yan etkiler 1 aydan sonra kayboluyor. Uyku yapıyorsa akşam, uykusuzluk yapıyorsa sabah kullan. Sorun varsa sor yanıtlayayım.
Merhaba bende misol kullaniyorum üç aydır. Dr um 1 yıllık rapor çıkardı. Ilaç bnde uyku falan yapmiyor aksine cin gibi ayaktayim... Ilk zamanlar biraz zor gecti... Sonra ilaca alisiiyosun... sizin yorumunuz dikkatimi cekti o yuzden size yazdim... Ilacla alakali bazilari kafami bulandiriyor... iste ilac icme ilaci birak gibi... Benim ilaca baslama nedenim de... kendimi cok mutsuz hissetmemdi.. En ufak birseye öfkelenebiliyordum... Ona benzer seyler.. he bide ilaclarin organlarimiza zarar verecegini soyluyorlar... Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda... Zaten yorumdada bahsetmissiniz ama yinede sormak istedim.🤗
Nefes açlığı çekiyormuydun bende nefes alamama hissi sürekli derin nefes alma hissi var 3 gündür kullanıyorum ama hala etkisini görmedim hala nefes açlığı çekiyorum
Piyanist217 kardeşim bende bugün doktora gittim bi trnva sonrası bi mutsuzluk günlük hayattan tad his zevk almama gibi panik atak şikayeti ile gittim bu ilacı verdi benim sorum şu. Ben zaten panik atak geçirirken çarpıntın oluyor korktuğum şeyde çarpıntı bu kaç gün sürer
Herkes saçma sapan yorumlar yapmış, bilen de bilmeyen de konuşmuş, Misol diğer antidepresanlara göre yan etkisi en az olanlardandır, Lustral var bir de. Şu an Lustral'in fabrikası taşındığı için geçici bir süre üretim durmuş olduğundan piyasada yok, Misol'u kullanıyorum, herhangi bir sorun olmadı. İlk iki üç gün uykusuzluk, iştahsızlık vs olur ama sonra geçer merak etme. Senin yapmış olduğun "kilo aldırır mı?" takıntına bakılırsa obsesif hastasısın benim gibi, ilaca başla, bu takıntın da geçer merak etme, ne uyursun ne kilo alırsın, kesinlikle başla ;)
@Emınkarabacak nefes açlığı çekiyorum sürekli nefes alma hissim oluyor misol ilacına başladım bende 3 gündür kullanıyorum ama etki hala görmedim hala o his var
Banada bugün yazdı doktor yan etkiler kaç gün sonra geçiyor tamamen bitiyormj
@EnesDerici şu an nasılsın ilaç iyi geldi mi?
@Emınkarabacak ilaç hakkındaki düşünceleriniz neler kullandınız mı?
Siz şu an kullanıyor musunuz nasılsınız
Merhaba ben bu ilacı doktorum tavsiyesi ile 6 ay kullandim depresyon anksiyete bozukluğu tanısı ile başladım ilk günler yan etkisi olarak hafif bulanti iştah kaybı oldu yanında verdiği uyku ilacı ile iştahım yerine geldigi için dengeliyordu birbirini hayatimda ilk kez bu tarz ilaç kullan biri olarak ilk günden itibaren kendimi çok iyi hissetmeye başladım gün geçtikçe daha iyi hissedip hayattan keyif almaya baslamistim 6. Ayın sonunda tam anlamıyla ilacın etkisini görüp yeniden doğmuş gibi hissettim kendimi normale döndüm etrafımdaki insanlar da bunu farketti aslında sınırın stresin gizli depresyonun ve kafamıza taktığımız bir çok şey sağlığımıza çok büyük zarar veriyor duygusal yaralar alıp başka bi insan haline dönüşebiliyoruz bu sebeple bu ilaç sihirli bir değnek gibi size destek verip kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor ilacı azaltarak biraktiginiz takdirde hiç birsey olmuyor tamdan yarima daha sonra iki günde bir 3 günde bir ya da hafta bir gibi azaltilirsa hiç bir yan etkisi olmuyor bende yapmadı bünyeye göre değişebilir tabi herkese sağlıklı günler diliyorum..
Nefes açlığı cekiyormuydunuz sürekli derin nefes alma hissi felan bende bu sorunlar var 3 gündür kullanıyorum bende misol ilacını ama hala o his var ilaç etki etmesi kaç gün oluyor
@EnesDerici hocam geçtimi
Güncel olarak nasıl geldi
Okudum yorumunuzu bende de şu an yataktan kalkarken bile korku var çok korkuyorum sebepsiz her şeyden bana doktor da misol verdi kalp panik atak krizleri tekrarlayan düşünceler nasıl çıkacağım bu işin içinden hep düşünüyorum Allahım diyorum eski neşemi geri ver. Ben eskiden nasıl yaşıyormuşum. Doktora ağlayarak nasıl geçecek bu diye sordum gerçekten iyi geliyor mu yoksa ben hep böyle mi olacağım
6 ayın sonunda bıraktınız mi internette 2 sene yazıyor korkudan baslayamadim bende
takıntılara iyi geliyor mu
Ben Misol ilacını bir iki gündür kullanıyorum. Uyku hali yapıyor, gün içinde sürekli esnetiyor beni. Sabahları uyanmam zor oluyor bir de. Bunun dışında bir yan etkisi yok. Henüz etkilerini de görmedim. İlk başlarda çok yan etkisi olabilir, bırakma sakın, vücut alışınca hepsi geçiyor.
Bende yeni baslicam yan etkiler kaç günde geçer
Ne için kullandınız acaba birde 2-3 ay yeterli geldi mi internette 2 sene kullanılmalı yazıyor
takıntıya iyi geliyormu
Ben Misol yerine Duxet kullandım, doktorum bırak dedi ama ben kullandım, neyse. Doktorum gitmiş diye ben de başka bir doktora gittim, o da Misol verdi ama daha dün Suxet kullanıyordum bugün farklı bir ilaç verdi. İki ilaç da birbirine benziyor olmalı ki bunu verdi doktor.
Cevap
18Cevap
1 sene boyunca selectra kullanıyordum ilk başlarda 50 mg den başlattı yarım yarım aldım ilk hafta sonra duruma göre 100 mg ye çıkarttı sonrasında selectrayla eşdeğer olan misole geçtim ama herhangi önemli nedeni yoktu ortasında çentik yokmuş diye öyle şeyyaptı ama vardı unutmuş insanlık hali, sonra 100 mg misolden bir buçuk tane kullanmaya başladım 6 aydır falan misol kullanıyorum sanırım ay nasıl uykum geliyo durduk yere uykumu almış olsam da uyuyabilirim her an tabi kişiden kişiye değişir bu bende çok uyku yapıyo ama bazen de hiç uyuyamıyorum uykum çok olsa bile uyuyamıyorum yani bende uyku problemi oluşturdu diyebilirim , eskiden alarm sesine hemen kalkardım ilacı kullandığımdan beri okula geç kalmışlığın da var alarmı duymadığım için, kilo olarak bende bir etki etmedi benim kilo problemim var zaten alamıyorum kilo bu da pek etki etmedi kilo için ondan korkmana gerek yok bence ama tabi yine diyorum kişiden kişiye değişir bende olan etkileri bu, enerji olarak bazen enerjim çook yüksek oluyo hiç olmadık yerlerde sakin kalmayı gülmeyi başarıyorum ama tabi bazen bu sorun olabiliyo ruhsuz gibi görünüyorum ama bazen de çok duygu seline kapılıp aşırı hissediyorum o duyguyu ama eskiye oranla yani kullanmaya başlamadan önceyle kıyaslarsak ruhsal olarak biraz daha iyiyim, her şeyi kafaya takıyor muyum evet ama eskiden boşver diye bir şey yoktu bende kafam doluydu ama artık boşverebiliyorum bazı şeyleri. şu an aklıma gelenler bunlaarr umarım bir faydası olmuştur zaman geçmiş üstünden ama olsun görünce dayanamadım ehehehe
Öncelikle herkese geçmiş olsun... Ben bu ilaca pandemi zamanında başladım 1 hafta sonra kendine geldim iyi olduğumu anladım ilaca devam ettim bir ara ben iyiyim diyerek bıraktım... Ama maalesef ki hayat stresle dolu tekrar kötü oldum tansiyonum tavan yaptı hayat kalitem çok düştü.. şimdi tekrar kullanıyorum umarım eski günlerime dönerim ve dönersiniz arkadaşlar ALLAH CC ŞAFİ İSMİNİN TECELLİSİYLE ŞİFA VERSİN TÜM HASTALARA AMİN... Sağlıcakla kalalın inş. insan dertleştikçe böyle ansiyetesi olan birinle konuştumu rahatlıyor bu hastalığı yaşamayanlar... Bilmiyorlar sadece sıkıntı yapma diyorlar buna en yakınlarınız dahil..
Nefes açlığı çekiyormuydun bende nefes açlığı var sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum gerçekten çok zor 3 gündür kullanıyorum bende misol ilacını ama hala o his var etkisini ne zaman gösteriyor ilac
Bana doktorum mışıl 100 mg verdi. Çarpıntım panik atağim seğirmelerim var ve depresyondayım. Ama korku esnasında elektik çarpması gibi bir his yaşıyorum. Ve çarpıntım olunca da aynı hiss geliyor. Nedeni nedir o hissin parmaklarıma kadar hissediyorum. Ama sadece çarpıntı gelirken ve korkarken oluyor. Daha önce yoktu bu durum
Aynısı bende de var ve 2 aydır böyleyim hastanede gitmediğim bölüm kalmadı hiçbişey bulamadılar aynı sizin gibi olduğunda korkuyorum yeni psikoloka gittim oda mi sol yazdı ama 4 gündür kullanıyorum pek bır faydası olmadı daha
Bi süre kullandım doktorum yazmıştı ve yan etki görmedim ya da farkına varmadım vücudumu aşırı rahatlattı elimi kolumu zor kaldırıyordum sürekli esneme bi rhatlık konuşmaya üşeniyordum ama keyif alıyorum herkese sakin cevap veriyordum sonra sıkıldım kullanmaktan ve bıraktım şimdi gene başlicam tektar eden deprosyana girdim giricem sayılır benim düşüncem iyi kafa yapıyor
ARKADAŞLAR meraba ben bu ilacı 3 yıldır kullanıyorum 2 ay içmedim günden güne kötü oldum en son ben oluyorum heralde diye icime ağır bir korku geldi elim ayağım bosaldi çarpıntı korku soguk terlrme yaptim ilacı birden kesmistim allah kimseye vermesin diyorum şu an devam ediyorum kulandgim sürece iyiyim uzun sureli kullandinizmi haftada 1 2 tane alsan yetiyor
merhaba bıraktıgınızda ne kadar süre sonra etkisi geçti
Nefes açlığı çekiyormuydun bende nefes açlığı var sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum sabahtan akşama kadar oluyor bu gece yatmakda zorluk çekiyorum nefes yüzünden 3 gündür kullanıyorum bende misol ilacını ama hala o his var içimde ne zaman etki ediyor ilaç
yaa kullanma ben baska bi antidepresan kullanıyodum bir süre aldım sonra bıraktım sürekli bi uyku hali icerisindesin kendi doktorunda ilacında kendin ol derim ;)
Kisiden kisiye degisir ilk basladigimda 3 kilo verdirdi diyette yapiyodum simdi 56 dan 61 kilo oldum istah aciyo diyet yapamaz hale geldim
kulaktan dolma bılgılere bakma ben yasayan bırı olarak antıdepresan ınsanı manyak yapıyor baskada bır ıse yaramıyor bence ılac ıcma
ne gibi manyak yapıyor
aylarca yarı uykulu gezdım uyustum daha kotu oldum
kilo falan aldın mı peki
off hemde nasıl aldım kıyafetler olmuyor
Bende cok kilo kaybı oldu
MİSOL kullanan bi arkadaşım vardı. İlk başlarda uyku yapmış sonra geçmişti anlattıgına göre.
İki ay sonra baya bi fark vardı ıyı anlamda tabi :)
kilo falan almış mıydı peki
ben kullandım fakat sürekli uyuduğun için uykusuz musun bilemiyorsun :D zayıfladım ayrıca çünkü uyumaktan yemek yemeye fırsat bulamıyordum :D :D
Misol ağır bir hap değil.. Depresyon hastası mısın ?
evet
kilo aldırıyor mu peki
hadi ya sevindim aldırmamasına herkes aldırır diyorda:)
kilo mu verdiriyor gerçekten?
Selamlar ben Erol. Ben bu ilacı ortalama 15 gündür kullanmaya başladım fakat bugün cinsel ilişkide çok özür dileyerek söylüyorum bir problem yaşadım bu ilaç cinsel ilişkide herhangi bir sıkıntı yaşatıyor mu örneğin geç boşalma gibi çok özür dilerim
Merhaba arkadaşlar dün gittiğim psikiyatri verdi bu ilaçtan bugün başlamadım nedenine gelince günlük alkol aldığım için korkuyorum şimdi bunu içip duramayıp bide akşam alkol alırsam amel defterim kapanır diye
bilmiyorum artık allah yardım etsin? kullananlar var oda benim dikkat et ve içme sebebin ne?
ağır depresyon senin?
ağır deprasyon tuba
Atlatiniz mı
Benimde psikiyatri doktorum misol yazdı nefes alamama nefes alamama hissi göğsümde derin nefes alırken ağrı oluyor onun yanı sıra baskı var sanki iyi gelir mi yeni başladm 1 gün felan oldu
Bende de var aynı ilacı yazdı faydasını gördünüz mü benim ikinci günüm?
2senedir misol100mg kullanıyorum artık bırakmak istiyorum kullanıp ta bırakan var mı nasıl azaltmaliyim
bende 3 ay kadar kullandım fakat almamama rağmen 4 aydır devam ediyor bırakan var mı ne kadar sürüyor bitmesi bu meretin
peki günde iki defa alındığında bir yan etkisi olurmu? Google da bir kaç yere baktım sağlıklı bir cevap alamadım.
ben ilk kullanmaya basladigim gun 2 adet içtim ve 3 4 gün boyunca mide bulantisi sirt bel bas agrisi halsizlik vb oldu
Ben 4 aydır kullanıyorum Başlarda uyku yaptı ama artık yapmıyor faydalı bence devam et zaten Hücre yenilemesi 6 aydan sonra başlıyor
Hangi yenilme hücresinden basediyorsun eger beyin hücresiyse beyin kendini yenilemez göz hücreleri kendini yenilemez ama onun dişindaki bütün vücüt hücreleri kendini yeniler ama depresyon hastaliktir genelikle 6 ile 9 aydan sonra iyileşme başlar 1 yildan sonras ise % 85 iyileşir kalan % 15 ise 24 ayda iyileşir. Depresyon kendiliğinden iyileşir antpareslar sadece atakalrı engeler. İyileşemeyi 4 ile 5 aya düşür bu kadar
ilacı doktor mu verdi ki yoksa kendi kafana göre mi içicen
doktor verdi
kilo aldın mı peki hiç
Misol ilacını bende kullanmaya başladım yarım içiyorum uyku hali yapıyor sürekli esniyorum
merhaba misol 50 mg yine baslicam kullanan var mi acaba
Evet ben
@mustafademirhddguydh basladiniz mi
İlaca başladınız mı acaba
Bende mısol kullanıyorum cinsel gücü yok ediyo kuş kalkmaz oldu valla 😆😆
Ben üç aydır misol kullanıyorum, hastalığım nedir acaba
daha çok uyursun ve muhakkak kilo alırsın...
dr lar ıac fırmaları aczacılar para kazanıyor
kilo aldırır antidepresanlar
Elbette olur o ilaçların yan etkisi.
7 aydır kullanıyorum çok iyi geldi
ne tarz bi etkisi var tam olarak
sonuç ne kullandınmı sende bir yorum yapsarsmın.
ben kullandım durmadan uyudum ama iyi geldi :)
benimde uykum var şu an :) kilo falan aldın mı peki
yok almadım ama iyi geldi, yarım yarım içiyordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?