Aranızda daha önce baş dönmesi (vertigo) sorunu yaşayan varsa sebebini bulabildiniz mi? Nasıl çözdünüz? Ne yaptınız?
17 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bende de olmuştu bir ara, kulak burun boğaz uzmanına gidip iç kulak kristallerine baktırmak gerekiyor genelde asıl sebep orada çıkıyor
Bende de oluyor demir eksikliğinden kaynaklı herhalde
PART1:Kadınlarda baş dönmesinin genelde en sık sebebi demir eksikliği anemisidir. Eğer bir kadın adetle ayda 80-100 ml den fazla kan kaybederse ki bu miktar küçük meyvesuları kutularının yarısı ediyor o zaman o kadında demir eksikliği anemisi görülür. İlk başta ferritin depoları düşmeye başlar, sonra hemoglobin (HGB) düşmeye başlar ve kadında önce halsizlik, yorgunluk, değişik noktalarda ağrılar, dalgınlık, unutkanlık, donukluk gibi semptomlar başlar. Daha sonra da baş dönmesi, çarpıntı, nefes darlığı, huzursuzluk, depresif ruh hali gibi durumlar başlar. İlerleyen aşamada çarpıntı, hatta eklem şekillerinde değişiklik, kaşık tırnak gibi durumlar da görülebilir. Bu baş dönmesinin sebeplerinden sadece biridir. Bundan başka eğer yeterince su içmiyorsa tansiyonu da düşer. Normalde tansiyonun 100/60 dan ya da 110/60 110/70 den düşük olmaması gerekir. Az su içen birinde tansiyon 90/60, 90/50, 80/60 gibi bir seviyede olursa bu da başdönmesine ve çarpıntıya sebep olur. İdrar atılımı azalacağı için bu kişilerde böbrek taşı, kum gibi şeylerin görülme ihtimali de artar. Eğer bu kişi bir kadınsa anatomik olarak üretra mesafesi kısa olduğundan ve vajenle ile anüsle komşuluğu yakın olduğundan kadınlarda alttan yukarı doğru olmak üzere idrar yolu enfeksiyonu riski daha fazladır ki bu da başdönmesine yol açar. Diyelim ki bütün bu değerler normal. Kan değerleri, tansiyon normal, beyün, beyincik normal. Ancak kişide şiddetli baş dönmesi var, o zaman da iç kulaktaki kristallere bakmak gerekir. Ama diyelim ki kişide baş dönmesine yol açacak hiçbir durum çıkmadı.
Cevap
3Cevap
Benim bir arkadaşım da bu durumu yaşıyor fakat sebebi hala bulunmuş değil
Tahlillerini görmüş olsaydım bir kaç fikir beyan edebilirdim. Bu soruya cevap veren bir kaç yorumun altına yazdığım açıklamaları okursanız büyük ihtimalle size faydalı olurlar. Cevaplarım yetersiz gelirse de eksiklerimi yazarsanız ya da arkadaşınızın tahlillerini iletirseniz o konuda elimden geleni yaparım. Geçmiş olsun.
Dönüyo gibi oluyo vertigo mu bilmiyorum iki senedir var
PART 2:Ama diyelim ki kişide baş dönmesine yol açacak hiçbir durum çıkmadı. Beyin, beyincik, kulak kristalleri, tansiyon, nabız, kan değerleri, bütün vitaminler tiroid dahil her şey normal, insülin direnci, şeker vs yok ama yine de kişinin başı dönüyorsa o zaman şunlara da dikkat etmeniz gerekir:1-Kişi düzenli uyuyor mu? Kaçta yatıyor, kaçta kalkıyor? 2-Kişide astigmat var mı? 3-Kişi herhangi bir ilaç ya da bitki çayı kullanıyor mu? Kas gevşeticiler, bazı antidepresanlar, uyku ilaçları, anksiyolitikler, epilepsi ilaçları, tansiyon ilaçları, allerji ilaçları, grip ilaçları (basit bir aferin bile), bazı ağrı kesiciler uyku yapabilir. Uyku yapan her ilacın da baş dönmesi yapma ihtimali yüksektir.
betasercle çözüm hallolur ama doktora görün yine de
Mecburen doktora gittim
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin
Rica ederim ☺️
Betaserch kullanarak çare buldum
PART 3:Vertigo nun kelime anlamı baş dönmesidir. Vertigo kelimesi bunun sadece latince ismidir. Toplumda insanların, "bende vertigo var" dediklerinde kastettikleri hastalık ise "Paroksismal Pozisyonel Vertigo" dur. Anlamı ise şudur, iç kulaktaki dengeyi sağlayan kulak kristalleri yerinden oynamıştır. Böyle bir durumda doktor onları yerine yerleştirmek için önce hastaya Apley Manevrası denilen bir manevra yaptırır. Daha sonra da bahsetmiş olduğunuz ilaç gibi bir ilacı ve yanına eşlik eden başka bir ilacı verir ve atakların önünü keser.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar