Bir çaresi falan yok mu? Ya da ölüm riski falan var mı 😖
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir çaresi falan yok mu? Ya da ölüm riski falan var mı 😖
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ölüm riski en fazla şöyle araba sürüyorsun bir anda bayılıverdin öyle başka türlü olmaz ya da dışarıda balkondan aşağı böyle bakarken bir anda bayılasın tuttu ben yaklaşık 14 yaşından beri epilepsi hastasıyım şu an 20 yaşındayım ölmedim annem ben doğmadan önce bile epilepsi hastasıydı ölmedi demek ki ölümcül değil
Ayyy Allah yardımcın olsunn🥹💕 korkuyor musun peki
Antidepresan kullandım bitmek üzere bir ay sonra bırakacağım çünkü anksiyete tutuyor çünkü epilepsi olacak meme olmayacak mıyım diye korkuyorum o da annemden kaynaklı Büyük ihtimal annemle gördüm ettim falan ama yani nasıl desem herhalde bir uzun sürüyor nöbet geçirmesem artık korkmam falan geçireceğini düşünüyorum zaten epilepsi Bence geçici bir hastalık çünkü annemden söylüyorum eğer düzenli ilaçlarını kullanırsan ve gerçekten kendine uygun bir ilacı bulabilirse şahit bir insan o zaman Bence hiçbir şey kalmaz Ama tabii epilepsi geçmiş olan bir insanın her türlü dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum ilaç bitse bile çünkü beyin bu yorucu hastalığı deneyimlemiş bir beyin olduğu için beyni çok yormamak lazım bence
Allah hepinizin yardımcısı olsun. O kadar güzel anlattın ki her şeyi çok teşekkür ediyorummm
Bu arada sana şöyle tavsiye zaten internette de videolar falan da var epilepsi olan insana nasıl davranmalıdır bir insan işte bayıldıktan sonra ne yapılmalıdır diye bayıldıktan hemen sonra etrafında eşyalar bir şeyler varsa hepsini çek bir yerlere çarpmasın yan yatarım diye bir tavsiye bulunuyorlar da sen yine araştırırsın işte bayılırsa diye kendini hazırlıklı olman gerekiyor eğer etrafında bir insan varsa Bence her insan bilmeli bunu ben mesela nöbet geçirmeden önce hissediyorum ona göre kendimi yere atıyorum ki hani bir anda ayakta eğer nöbet geçireceksen bir anda kendimi atma ihtimali olabileceği için o şekilde dediğim gibi eğer ayaktaysa nöbet geçireceğini hissediyorsan ya da oturuyorsa direkt yere yatır direkt atmasın kendini de bir yerine zarar gelmesin
Ben değilim bir tanıdığım oluyor ve tek yasıyor. Farkına varmadan oluyormuş
O zaman biriyle beraber yaşaması lazım yoksa zort Allah'tan annen baban falan yanımda benim Ben hiçbir zaman bir yere tek başıma gitmem ne olur ne olmaz
Allah herkesin yardımcısı olsun
Amin amin 🥰🥰
tehlikeli oluşu kendini sıkıp bayılınca yere düşmesi ya kafası bir yere çarparsa tanadıgım biri yataktan düştü omzunun üzerine kırık çıkık vardı kolu bir türlü oturmadı o kadar uğraştılar hastanede
Sonra noldu
en son taburcu edildi eğer omuzda sıkıntı olursa baltalı hastanesine sevk verilecek
Ölüm riski yok ama gider yüksek bir yere çıkarsan ve o anda kriz olursa ölüm gelebilir.. çaresi düzenli ilaç kullanmak
Tehlikelimidir evet.
Stresten uzak durulmalı, araç kullanılmamalı.
Ee ölünüyor mu
Ölümsüz korkma.
Sen misin epilepsi?
Eee hiç geçmiyor mu o zaman bu hastalık
Epilepsi geçmez..
Kontrol altına alinir
Hayır ben değilim tanıdığım biri
Offff ama insan hep tedirgin olur o zaman
Araç kullanabilir 5 sene boyunca nöbet geçirmezse araç kullanabiliyor kendimden biliyorum ben istiyorum
O düşük ihtimal..
Epilepsi bu.
Stres beslenme, yorgunluk, sıcak havalar.
İnan hepsi etkiler.
Kendine bebek gibi bakman lazım.
Ondan sıcak havada ben kendimi kötü kötü hissediyorum Ben de diyorum niye bak bunu bilmiyordum
Geçmiş olsun..
Kendini riske atacak şeyler yapma.
Araç olayını düşün iyice.
Ya şu Şimdi ben epilepsi nöbeti geçiriyorum zaten cuma günü epilepsi polikliniği'ne gideceğim uyku filmi çekildi falan bakalım ne denecek bilmiyorum Ben de eğer engelden anlarsanız fiziksel engelim de var ondan kaynaklı olduğu düşünülüyor ama böyle bir 5-10 sene epilepsi nöbeti geçirmezsen Büyük ihtimal araç almayı düşünüyorum o zamana zaten aracın parasını da denkleştirmiş olurum öyle
Ben de epilepsi hastasiyim hastanın durumuna gore değişir kriz sıklığı nasıl
Bilemem ama çok kişide var korkma be
Epilepsi den bir akrabam öldü
Evet 5 yıl boyunca ilaç iceceksin ölümcül değil
5 yıl geçtikten sonra peki
İyilesiyorsun kardeşimde var ondan biliyorum yaşı 14
Ama yaşı küçük olduğu için iyileşmiş olabilir mi
Fark etmiyor zaten teşhis konulduysa ilaç yazılıyor yilda bir defa falan mr çekiliyor max 2 yil sonra ilaç kesiliyor zaten
Benim niye öyle olmadı ya of ben hala bayılıyorum hatta uykulu film çekildim bunun için bakalım cuma günü doktora gideceğim epilepsi polikliniğine İnşallah iyileşirim dua edin lütfen
Ama epilepsi hiçbir zaman bitmez deniliyor
@melike7831 sisin adınıza üzüldüm melike Hanım kardesiminde ekimde uykulu filmi var inşallah iyilesirsiniz çünkü ilaçlar gerçekten ağır bence
Biter kim gitmez diyor ki
Ya bak şöyle benim annem yaklaşık 8 yıldır epilepsi nöbeti geçirmiyor düzenli ilaçlarını içmesi gerekiyor kişinin ve yaklaşık 5 sene epilepsi nöbeti geçirmemesi gerekiyor o şekilde ilaç azaltılıp ilaç üretilebiliyor ama her zaman Bence epilepsi için tetikte olmak önemlidir yani şöyle düzenli uyku stresten uzak durma fazla telefon tablet ya da herhangi bir cihazdan uzak durma gibi gibi yani çok fazla bakmama bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor onun dışında bir şey olacağını sanmıyorum hayatım boyunca devam edersin bir de işte duyduğum kadarıyla bitki çayları falan da kötü etkiliyormuş ama yalanlıdır doğru mudur bilmiyorum
@melike7831 sizin için dua edeceğim, inşAllahhh her şey güzel olur sizin için 🥹💕
İlacı bırakabilir hastalık da bitebilir ama yine de hayatını düzenli yaşamak zorunda çünkü hayatında illa bir hastalık geçiren bir insan sonuçta onun etkilerini taşır yani şöyle sen grip oldum gripte neye dikkat etmen lazım üşütmemeye ya da işte hasta olmamaya dikkat etmen lazım bunun gibi yani tekrar epilepsi olmamak için dikkat etmek gerekiyor böyle bir şey
Ben de sizin için dua edeceğim inşallah hayırlısıyla sağlık sıhhatine kavuşur epilepsi gerçekten çok zor Ben hem annemden dolayı biliyorum hem kendimde yaşadım hem ben engelli bir biriyim yani her türlü epilepsi türüne şahit olmuş bir insanım neredeyse ne kadar zor biraz soğuk olduğunu biliyorum ama çok normal artık çünkü çok yaygın bir hastalık
@melike7831 işte insan yine de korkuyor ama haklısınız dediklerinizdeee
Ona bakarsan ben de korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok yapacak bir şey yok yani hayat devam ediyor o sırada 2 sene boyunca aralıksız depresyona giren ve derslerin içine sıçıp ne yapacağını bilemeyen iki sene önceki ben düşüneyim depresyondan yeni ayrıldım ve bu şekilde rahat konuşabiliyorum daha bunun epilepsi'den dolayı travmalar olacak Bir sürü bir şeyler olacak İnşallah olmaz ama epilepsi psikolojisi çok kötü bayılıyorsun kendine geldikten sonra resmen üstünden bir tır geçmiş gibi çok yorgun oluyorsun ya da tipine göre değişir o günü hiç hatırlamıyorsun hatta bir hafta boyunca hayatı sana zindan ediyor çok kötü bir hastalık bu açıdan
Rabbim. her hastaya şifa versin insaallah