Merhabalar. Fiziksel engelli olduğum için sol ayağıma daha fazla yük bindiriyorum. Ayağıma çok fazla yük bindiği için zamanla çatlama, nasırlaşma gibi bazı sorunlar oluştu. Fotoğraflarda da iki topuk arasındaki büyük farkı görebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek ve daha sağlıklı, bakımlı bir topuk görünümüne sahip olmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer bir problem yaşayan kişiler deneyimlerini ve önerilerini paylaşırsa çok sevinirim. 20 yaşındayım.
düzenli ayak törpüsü kullanıp banyo sonrası yoğun nemlendirici krem sürmen bayağı fark eder, ayrıca pamuklu çorap giymeye özen gösterirsen yük binen o bölge zamanla yumuşar
Ortopedik ayakkabı kullanmayı düşünüyorum çünkü ortopedik ayakkabı kullanırken böyle değildi normal ayakkabı kullandıktan sonra böyle olmaya başladı yaklaşık 10 senedir normal kullanıyorum
Evet işte çok zor kimse anlamıyor çok hafif bir türüne sahibim ama işte bu tarz sıkıntıları da oluyor Bir de abdest alırken ayağını yıkarken çok zorlanıyorum ondan da kaynaklı olabilir denge problemi var ya bize mesela banyoda oturmak için bir yer olması lazım illa rahat yıkayabilmek için şu an kendi evimde değilim o yüzden