Yani evdeki ilaçlara bi bakıyorum, yirmi tane ilaç varsa sadece 3-4 tanesinin üzerinde ne ilacı, ne vitamini olduğu yazıyor, kutuyu açıp iki saat o kağıdı okumaya üşeniyor insan
21 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her ilacın kullanım amacı tek değil ki üzerine yazılsın!
Örneğin Majezik ağrı kesici ama neden diş ağrısı için verilmiyor sonuçta ağrı çekiyorsun?
ya da böbreklerinde kum var diyelim kumu dökebilmeni hızlandırması için kum ilacı verilmiyor tansiyon ilacı veriliyor!
Normalde başın ağrıyor diye parol, apranax gibi ağrı kesici kullanırsın ama baş ağrısı için doğru ilaç değildir bunlar ağrı kesici olsada baş ağrısı için advil, dolorex, arveles gibi içeriğinde parasetamol ve ibuprofen içeren ağrı kesiciler kullanılır
Yani ilaçların üzerinde ne için kullanıldığı yazılmış olsa kutusunda yer kalmaz
Harbi haklısın skskdkdkdklg olsa iyi olurdu da bu ilaçların nereye iyi geleceğini nasıl çözüp ona göre üretim yapıyorlar bu da aklımda kalmış bir sorudur. Madem bellidir yazıverin işte mide dalak böbrek için diye. Belli olsun diye ismin sonuna x mi eklemeniz lazımdır
Çok gereksiz bir fikir bir ilacın tek bir kullanım amacı yok en basitinden şeker gibi yutulan ağrı kesiciler bile ağrının nedenine göre hangisinin kullanılabileceği değişiyor ki kaldı ki ilacın nasıl ne sıklıkta aç mı yok mu kullanılması gerektiği kimlerin kullanmaması gerektiği yan etkileri hakkında da bilgi sahibi olmak gerek bunun için de prospektüsün okunması gerekiyor. Kağıdı açıp okumak zor geliyosa bu siteye de bakabilirsin https://www.ilacabak.com/
Cevap
10Cevap
Bazi eczaneler etiket olarak yapistiriyor denk geldin mi
Eczaneler zaten barkod çıkartıyor ve ne için verildiği orada yazıyor.
Bir ilacın birsürü endikasyonu var. Sadece tek etkisi yok
Hatta cins cins ad vermek yerine ne ilacıysa adı o olsa😀
Sende bu yaşta 20 ilaçsa ohoo. Google görsel var ordan bak
Bazı ilaçlar birkaç tedavide kullanılıyor ama
Okumaya teşvik ediyor işte..
Biz etiket yapıştırıyoruz üstünde herşeyi yazıyor
Hayattaki bıklınlıgım😂
Yspay zekaya sor
Mukemmel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?