Kronik ağız kokusu var. 12 yaşında annem fark etti. O zamandan beri çok utanıyorum. KBB doktorları ilgilenmiyor ya da gargara veriyor. Gargara geçirmiyor kötü kokuyu. Boğazımdan ya da midemden geldiğini düşünüyorum.
Kötü kokuyu hissediyorum, bazen çok fazla kötü kokuyor. İnsanlarla konuşamıyorum. Endoskopi sonucumda gastrit çıkmıştı, gastrit ağız kokusu yaparmış. Ama nedeni bu mu emin değilim.
Dişimde çürük yok. Dişlerimi düzenli fırçalarım. Temizlik konusunda problem yok yani. Benim gibi olup, buna çözüm bulmuş olan var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Geçmiş olsun Dişlerin temizse sorun büyük ihtimalle mide ya da boğaz kaynaklı. Gastrit dışında mide mikrobu veya reflü bu tarz kokulara yol açar, bu yüzden bir gastroenteroloji uzmanına görünüp mikrop testi yaptırmanı öneririm. Ayrıca KBB doktoruna gittiğinde özellikle bademcik taşı ve geniz akıntısına baktırmalısın, çünkü bademcik gözeneklerinde biriken gizli birikintiler yoğun koku yapabilir. Son olarak eczaneden bir dil kazıyıcı edinip dilinin arkasını temizleyebilir, alkolsüz gargaralar ve sindirim düzenleyici probiyotikler deneyebilirsin. Kaynağı bulduğunda bu sorundan tamamen kurtulacaksın, hiç moralini bozma
Teşekkür ederim, uygulayacağım
Rica ederim umarım daha iyi olursun
Bu arada bademcik taşı oluşuyordu bende. 2020 yılında bademcik ameliyatı oldum, bademcikler alındı. Ama hâlâ devam ediyor sorun
Anladım, o zaman bademcik seçeneği kesin olarak elendi. Bu durumda geriye en güçlü ihtimal olarak mide (gastrit, reflü veya mide mikrobu) ve kronik geniz akıntısı kalıyor. Mideden gelen asit ve gazlar ya da fark etmediğin bir geniz akıntısı bu kokuyu yapmaya devam eder. En kısa zamanda bir gastroenteroloji uzmanına görünüp mide mikrobu testi ve reflü kontrolü yaptırmanı öneririm, asıl kaynağı orası gibi duruyor
Sadece dişini değil dilini de fırçala ve dil aparatı kullan. Özel dil macunları, fırçaları vs var. Ayrıca bademcik taşı var mı kontrol ettir varsa temizlettir. Bunlar da çözüm değilse mide kaynaklıdır. Ve bunun tam kesin tedavisi yok diye biliyorum.
Bende vardı diş eti problemi olduğundan dolayı
Bir çözüm bulabildiniz mi
Evet şu an yok
Ne yaptınız
Diş eti sorunlarımı tedavi ettirdim dilimi de fırçaladım
Mide koruyucu kullanıyor musun
Hayır
Gastrit benim kuzende de var
Diş eti problemi olabilir