Bazı bölümler için bulunamıyor gerçekten. O zaman uzmanlık sınavlarında şu an zaten yeterli sayıda genç doktor olan bölümlere daha fazla doktor alınmamalı bence. Kontenjanları azaltılmalı. Doktor bulmak zor olan endokrinoloji, gastroenteroloji vs bölümlerin kontenjanları artırılmalı.
Bir de artık Marmara Bölgesi'nde zaten nüfus yüksek olduğu için daha fazla yeni insan yerleştirilmemeli yani. Belediye oturum izni vermesin, öyle bir sistem olsun. 😂 İstanbul'un %8,2'si işsizmiş mesela.. tabii ki doğma büyüme İstanbullu olanları falan kastetmiyorum, onlar yaşamaya devam etsin.. ama başka yerden gelip de iş bulamayan varsa memlekete dönsün yani. Bu şehir daha fazla insan kaldıramıyor, hastane yok okul yok vs.. Ya da yeni hastane ve kaliteli devlet okulları yapılacak.. her yer özel okul patladı.. öğretmenlerimiz çok zaten devlette eğitim verecek.. siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Özellikle coğrafi olarak büyük şehirlerde sanayileşmeyi arttırıp istihdam kurulursa Anadolu’dan İstanbul’a göç akınını durdurulabilir ya da dengelenebilir sonuçta kimse İstanbul’un trafiği , curcunasından memnun değil
Kaldı ki tek bir şehir ülkenin kalbi olursa yarın o beklenen deprem olduğunda ülkeyi ayakta tutamayız
Katılıyorum. Burada tabi limanlar var bir şekilde uluslararası ticaret için buraya kurulmak zorunda kalıyorlar.. o zaman çalışanların da sorumluluğunu alsınlar lojman yapsın barınma sorunu, işyerine yakın yere olsun, hastane yapsın sadece çalışanı için. Di mi?
Aslında evet lojman yapsınlar barınma ihtiyacını karşılasınlar vs ama bunları yapan kuruluşlar var mesela hastane çalışanı olarak o çok bilinen dev hastanelerin çoğunun lojman imkanı var ama duyup gördüğüm kadarıyla bir odada 3-4 kişi kalıyor ortamları çok kötü ve maaş ve yan hak olarakta sırf lojman verdikleri için piyasa şartlarının çok altında çalıştırıyorlar
Göstermelik o zaman o. Otellerin yaptığı gibi... Sağlık turizminin yan ürünü sanırım ve o sayılmaz. Devlet asıl fabrikalara zorunlu tutmalı bunları. Sen o kadar insanın göç etmesine sebep oluyorsan SGK yapmak yetmez. Devletin kalkınmasına katkı sağlaması gerekiyor. Ama herkes kendini kalkindiriyor ancak. İstanbul'un Marmara'nın yerel halkının zorlanmasına mani olmalı. Hastaneye gidemiyor insanlar randevu yok. Yola çıksan çok aşırı kalabalık trafik var.. kiralar yüksek çünkü şehir çok kalabalık..
Türkiye’nin kalbi tek şehirde attığı için bunların hepsi, toprağı sıksan bereket fışkıran bir memlekette istihdam sağlamaz üretimi arttıramazsan ihracat açığınıda kapatamaz halkın refah seviyesinide yerlere indirirsin bugün İstanbul’da insanlar 8-9 da gideceği işe saat 6 da yola çıkıyor metropol bir kent Bangladeş’e dönüşüyor
Çok ilmi ve sosyolojik ve derin mevzularda sorular soruyorsun.😃
Senin meslek neeee? 🤩🤩
Her bokolog 😂
🤣🤣🤣👍👍 Başka meslek olmazdı zaten.. Kim ugraşacak yoksa memleket meseleleriyle... Cumhurbaşkani olursam seni Herbokolog bakanı yapacam.👍👍👍
Maaşın da bimilyon olacak.🤩😃
Ahahsh
Bana CV ni yolla. İşim hazır. Hangi şehirde çalışmak istersin? Evini de hazırlayayım.🙂
Paran yoksa canından bir parça vermek zorunda olduğun bir sağlık sistemi ne yazık ki
aile hekimlerinden destek al
Aynen sorcam ona da randevu var mı diye. Ama öyle bölümler için veremiyoruz demişti diye hatırlıyorum. Kbb dahiliye falan verebiliyor..
onlar alıyor
Aile hekimi misiniz siz de
değilim ben öyle bula bildim
Endokrinoloji gastroenteroloji gibi uzmanlık bölümlerine veremiyorlar çünkü. Kbb dahiliye falan verebildiklerini söyledi bana..
endorolojiye dahiliye gönderir sanırım geçmiş olsun şeker mi var
Hayır teşekkürler