Arkadaşlar dahiliye doktorum değerlerimin çok düşük olduğunu ve bunun için de magnezyum oksit, D3 ve B12 verdi, B12’yi kendim özel aldım çünkü devlettekileri yıllarca kullandım etki etmedi. Şu an magnezyum kullanıyorum ama tam 1 aydır bacaklarım hâlâ kasılıyor, çok acıyor, normal dedi ama bence magnezyum etki etmedi, ben de araştırdım Magnezyum Glisinat; uyku ve stres için en iyisiymiş. Ben şu dönemde panik atak geçirdim ve stres yüklüyüm biraz ve geceleri 2-3 gibi uyanıp uyuyamıyorum, parça parça uyuyorum toplasan 4 saati geçmez. Yorumlarınız nelerdir, alasam mı? Biraz pahalılar malumunuz, değsin istiyorum aslında B12’den memnunum yani
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Magnezyum glisinat uyku ve stres için gerçekten faydalı olabilir; özellikle zihinsel yoğunluğu azaltma ve uykuya geçişi kolaylaştırma konusunda klinik araştırmalarda küçük ama anlamlı etkiler gösterilmiştir. Ancak bu etki genellikle destekleyici düzeydedir, tek başına güçlü bir tedavi değildir.
Evet bende bir kaç doktorun videosunu izledim tam da bu şekilde anlatılıyordu onun için magmezyum glisinat düşündüm ama galiba ben Complex 60 Tablet 125 Mg - Bisiglinat - Taurat - Malat - Sitrat - B6 olan var tek bir formda eczacı arkadaşıma şikayetleri söyledim bunu öneridi. Ayırıca bence beslenme düzeni ve kilo vermeyi de beraberinde götürmem lazım onlarda uykuyu tetikliyor
Evet canım bak çok iyi geliyor
Uykundan zevk alıp yorgun uyanmıyorsun
Enerjiksin
İsteklisin
Ve yorgunluk yok aktifsin
Gece uyku bölünmesini engelliyor mudur 6 da uyanmayada razıyım eksiden 6 da kalkardım diye üzülürdüm şimdi gece 3 te kaldıyorum şükürsüzlük mü ettim
Yavrum gece uyansanda zerre yorgunluk bitkinlik yok
Uykunu dizene sokar
Çok detay bar bak çıktım
Yaa zaten vitanim aldığım için evet bende de yorgunluk eskiye göre iyi ama beni etkileyen kısım dikkat dağınıklığna sebep olması.
Bekliyorum ama
Neyi?
Seni burada mı devam edecek konuşma
Ne yapalım? Özel bir sohbet mi ediyoruz bilgi için siz sorum yaptınız bende merak ettiğim sadece konu ile soru soruyorum.
Tamam sen bilirsin. Hepsinin cevabı mevcut bende 8 ay kullandım onu ama sen bilirsin üzerine düşmicem
Teşekkürler bilgi için
İyi geliyor kullanabilirsin
İnşallah hocam mesai başlasın çıkacağım yok böyle olmaz kafayıyı yiyeceğim
Neden kafayi yiyeceksin ki
Dediğim gibi uykum çok bölünüyor bu da beni sinir ve odak sıfır hale getiriyor
Hemen etki gostermez ama zamanla alisacaksin yani
1 hafta diye okudum. Zaten 1 aydır kullanıyorum aslında devleten aldığımda başta fena değildi garip garip rüyalar görüyordum ajajsjs ama şu an rüya değil gergin bir vüccudum var ve ne kadar uykum olsada pat diye gece 2-3 gibi gözüm açılıyor, aslında araştırdım ve baktığımda karaciğer ve magnezyum ile ikili ilişkisi varmış. Yani hem mag. eksiliği hemde galiba karaciğerim beni uyarıyor bunu anladım. 9 olsun marketten o tatsız ekmeklerden alma vakti geldi :/
Kac kilosun ki? Kiloyla alakali sorunun var mı ? Migrenin flan var mı surekli agri kesici kullaniyormusun?
60+ varımdır çünkü aylardır tartılmıyorum. Migeren bence var çünkü özellikle ıslak saçtan sonra baş ağrım illaki oluyor ve genelde tek gözüme vuruyor , ışık çok rahatsız ediyor ayrıca en ufak seste, ör; çekirdek çıtlayılması veya sakoz çiğenemesi bile beni deli ediyor. Bir dönem yani galiba 2023'ün sonları çok arveles kullanmıştım artık midem ağıracak seviyede kullanma nedenim diş ve kafamı ambiyane tabiri ile duvarlara vurucak kadar ağırmaıydı, sonrasında her ay karın ağrısından 1 tane kullanırım. Bu ay kullanmamak için zorladım.
Arveles bende cok kullaniyorum ama karacigerlerime cok zarar veriyor arveles seni o hale getirmistir. hayatinda stresliyse dedigim gibi dikkat etmen lazim cocugun varsa mutsuz bir evliligin varda isinde mutsuzdan hepsi etken hastalimlarin ana nedeni hep stres
60+ kilon varsa boyun kac?
160, maalesef ki stres var bunun en temel nedeni vitamin ve mineral etkisiliği ve sonraki en büyük nedeni işsilik ve sınav
Allah kolaylik versin stres yapma kendini mutlu edecek mesguliyetler bul kendine deger var issizlik sinav bunlar gelip gecici seyler zaten bu dunyada bir sinav degilmi :)
Evet kesinlikle öyle ama emin olun bende gamsız olmalı isterdim
*olmayı
Gamsiz olamayiz biz gerkes olur ama biz asla :)
Evlimisin? Bekarmisin?
İyi mi kötü mü, bilemedim. Hayırlısı ne diyim.
Tövbekarım sjsjsjs
İyiler birgun mutlaka kazanacak :)
Evlisin gibime geldi o zaman :)
😂😂😂😂😂
Allah mutlu etsin umarim hayatinda guzel pencereler acilir :)
Çokta önemli bir konu değil
Herkesin derdi var emin olabilirsin umarim senin acindan hersey guzel olur
Önemli değil değerken yorumları okuyanlar yanlış anlamasın tövbe estağfurullah bekarım ama özel konu olduğu için burada bu tarz soruların sorulması garip geldiği için dedim. Kendimi kötü hissettim
Derdin varsa dokebilirsin tanimadigin birine daha rahat acilirsin cunku ister ozelden yaz ister burdan devam et sen nasil
İstersen 🙏🏽
Teşekkürler anlayışın için, yanlış kurducuğun cümle farklı algılanılabilirdi açıklama gereği hissettim. Her şey için sağ ol🙏🏻
Kurducugum cumle hangisiymis anlamadim
"Çokta önemli bir konu değil dedim " Sanki evlilik bekarlık çokta önemli değil gibi olmuş
Anladim hanimefendi
Magnezyum gerçekten çok iyi geliyor tavsiye ederim
Peki hangisi magnezyum oksit mi diğer çeşitleri mi
Ben içinde magnezyum glisinat malat ve taurat olan birini kullanıyorum iyi geliyor
Doğal vitamin içeren gıdalar tüketin
B12 ette var tüketiyorum da ama mide rahatsızlığım olduğu için etki etmiyor. Emin olun bol bol magnezyumlu soda içerim, badem de var ve ben badem çok sever yerim (kendim toplamıştım ağaçtan) , bitter çikolatada var onu da çok severim, veya diğer sebze meyve ama sağlıklı mideniz olmadığında olumuyor bence:(
Geçmiş olsun ne rahatsızlığınız var mide ile alakalı?
Reflü ve gastrit. Gece yemek yemesem bile ağrıyor yaniyor ve o acı tat, ben kendi elimde mukozayı bozdum hep koruyucu kullandım bu da çok zararlıydı ama o an ağrıyı durdurmak için yapıyordum:((( 2 defa ağrıda hastaneye kaldırıldım, bir defasında ilaç veriler IV yani damardan ilaç yan etki yaptı beyaz ışığı gördüm ve döndüm 🥹😅
Acı biber yiyince rahatsız oluyor musun?
Kullanabilirsin
Kullanırım kullanmasınsa beni bu deli eden gece uyanmalarım geçer mi
Dene? Nerden bileyim
Bilginisi olan varsa yorum yapsın demişim ya ondan
Iyi gelir muhtemelen
Bence iyidir