Arkadaşlar MR'ımda, kanımda falan bir şey çıkmadı, CRP'de bir şey çıkmadı, doktor zaten bir şey yok deyip gönderdi ama benim sakro eklemlerimde ağrı var ya, zaman zaman oluyor ama bende tutukluk şeklinde değil, hiç öyle tutukluk yaşamadım hayatımda, 26 yaşındayım çok normal yani hayatım ama orada niye ağrı var bilmiyorum. Doktor olabilir dedi, duruş bozukluğunun sebebi olabilir dedi, ödem var çünkü sakroilit çıktı MR'ımda ama romatoloji profesörü önemsemedi yani. Başlangıç evresinde belli olmuyor olabilir mi acaba, yani koskoca profesör bir şey bilse söylerdi ama bazen de teşhis çok zormuş başlangıçtaysa. Bilmiyorum, ödem niye oluşmuş olabilir ki, her duruş bozukluğu olan kişide ödem mi oluyor onu da bilmiyorum, duruşum çok bozuk çünkü
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bişe olmaz
Neden
İltihap olması lazım, ödem ankilozan yapmaz. İltihaplanma varsa riskli
İşte yok dediler ama ödem de bunun sonucu değil midir yani şöyle ödem neden var ki o zaman çünkü babamda bu rahatsızlık var benim ama bana geçeceği anlamına gelmiyor tabii
Ödem zorlanmadan olur, su gibi bişey. İltihaplanma orada kemikleşir ve sakroiliak eklemin eklem özelliğini kaybetmesine neden olup omura baskı yapar. Kifoza neden olur ve ilerletir
Nasıl geçer bu ya
Bu rahatsızlıktan sonra kalça kısmını kütlemeye başladı zaten sağa sola dönerken yatarken kütleme oluyor hiç asla böyle bir şey olmazdı oradan anladım bir sorun olduğunu çünkü boyun rahatsızlığı olan insanların da boynu kütliyor sürekli
Onu doktora sorcan
Yani o ödem iltihap değil diyorsun öyle mi olsa görülürdü MR'larını
Mrda ilaç verildi mi damarından
Sordum yok dedi ben de sen böyle bilince bu rahatsızlık sende var ya da doktorsun falan sandım😂
Sağlıkçıyım
Yok mR'da bir şey çıkmadı ki Sakroilit yazmışlar sadece kalça eklemi ödemi yani
Mr çekimi sırasında ilaç verilmesi lazımdı. Verildi mi damaryolundan
Anladım yani başlangıç seviyesi olabilir mi diye düşünüyorum çünkü hiç önemsemiyor zaten teşhisi çok zor bir hastalıkmış ben de erken yaşta eğer bir sorun varsa başlamak isterim yani çünkü babam da nasıl seyrettiğini biliyorum hastalığın o duruma düşmek istemiyorum
Yok işte verilmedi cihaza girdim sadece 5 dakikada çekildi bitti
Saçma ve yanlış olmuş. İlaç verilmesi gerekirdi ciddi böbrek hastalığın yoksa ve o çekim 5 dakika süremez
Yaa tekrar mı gireyim sence?
Başka doktora git derim. 5 dakika fazla kısaltılmış.
Yok hicbir rahatsızligim yok ortopedi doktoruna ankilozan spondilit olabilme ihtimalinden dolayı MR istedim şikayetlerimden bahsettim o da Emaar istemi yaptı ilaçlı mı yazması gerekiyordu
İlaçla daha iyi olurdu. İltihaplanma daha iyi gözükür varsa. Şikayetlerin geçmezse başka doktora git
Şikayetleri geçmesi için bir şey demedi ki pilates falan yap dedi duruş bozukluğum var zaten benim ı boyun düzleşmem var
Benim belimde hiper lordoz çıktı da buna bağlı olabilir ağrıların dedi