Fissür için posalı beslenme önerdi doktor. Neleri yiyip neleri yemem lazım? Bir de dışkılamadan sonra gaz sancısı çekiyorum. Ne yapmam lazım?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fissür için posalı beslenme önerdi doktor. Neleri yiyip neleri yemem lazım? Bir de dışkılamadan sonra gaz sancısı çekiyorum. Ne yapmam lazım?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yulaf ezmesi en başta olmak üzere kepekli ekmek bulgur kivi armut erik şeftali havç brokoli ıspaak bnları rahatça tüketebiklirsin gaz sancısı yapıyorsa nohut kur faslye mercimek yememek daha iyi.. fissür boyutu çokmu
Boyutuyla alakalı da bir şey demedi iki kere gittim bir kere kontrol etti bir de dün gittim sadece konuştu tekrar kontrol yapmadı. Bakliyat hiç tüketmiyorum beyaz ekmek paketli gıda yine de gaz sıkışması oluyor
tvaletini yaparken gaz sıkışması haricinde acı oluyormu
Tuvalete gitmeye bile korkar oldum fissür var diye tuvalette gaz sıkışması olmuyor fissür olduğu için dışkım hacimli olursa ağrı ve kanama yapabiliyor ağrı olursa eğer bu sefer akşama kadar gaz sancısı başlıyor
bu kötü bir durum ama dermansız dert değil düzenli kontrollerine git mutlaka bize gelen hastalarada kontrollerini düzgün yapınca iyileşme oranı çok artıyor
Günlük sıcak oturma yapıyorum sabah akşam krem var kullanıyorum ama dışkılama sorun çünkü ben hacimli dışkı yapıyorum ilk dışkılama yaparken sert değil ama hacimli olması oraya zarar veriyor sanırım
evet onun için bazı yiyeceklerden kaçınmak lazım belli bir süre o bölge iyi olana kadar... gerekirse arada kontrol edersin kendin ya da anlayamazsan bende yardımcı olurm... kontrollü ilerlemek şart.
Ne yememem lazım mesela çok teşekkür ederim bu arada. Siz Dr doktor musunuz
beyaz ekmek hamur işleri piriç pilavı işlenmiş et abır cubur bunlardan uzak dursan iyi olur belli bir süre... ben hemşireyim ama tecrübelerim var.
Anladım teşekkür ederim ❤️Güncel olarak hepsinden uzağım paketli gıda tüketmiyorum şeker un bunları da tüketmiyorum çok nadir tüketirsem o da haftada bir kere tek öğünde. Ben zaten güncel olarak da diyet yapıyorum diyetisyenim var ama iki hafta önce bıraktım ağrılarım başladığında. İki yıldır düzenli besleniyorum 61 kilo verdim düzenli yürüyüş spor da yapıyordum. Ama bu durumda olmam hayat kalitemi düşürdü hareket bile edemiyorum ağrı olunca dışkılama sırasında akşam bazen sekizi bile buluyor ağrının geçmesi. Bir de ishal olmak da sıkıntılı olur mu bu durumda. ben en son pazartesi tuvalete çıkmıştım bugün sabah cikabildim bir de ama sanki bağırsaklarım ishal olacak gibi ses çıkarıp duruyor
gaz çıkarmda zorluk çekğyorsan pozisyonlar var bunlarda bulun ürüün için bende doktorun yazdıklarını ye kiyazmıştır yazmadı se lifli gıdalara yönel gaz muhakkak çıkart
Doktorum ilaç bile yazmadı sağlık ocağına gitmiştim ilk onun yazdıklarını kullan posalı beslen dedi. Tuvalet sonrası gaz sıkışması yaşıyorum bazen beş saat sürüyor bazen sekiz on saat diyorum doktora posalı beslen diyor yine
posa bir yere kadar life yönel derim ben katı dışkı çıkarma diye bu çaba
Posa ve lif aynı değil mi
tam oalrak değil
Paketli gıda tüketmiyorum gazlı içecek sigara alkol de yok çok şükür. Ben 61 kilo verdim yeme alışkanlığım da şükür bozuk değil elimden geldiğince sebze meyve yoğurt protein de almaya dikkat ediyorum ama yine de sorun oluyor
gaz elbet olucak sen çıakrmaya yol bul
Teşekkür ederim hocam
rica ederim umarım ağzıların olmaz azalır
Amin Allah razı olsun
Çokmu
Dışkılama sonrası oluyor genelde ve uzun süre düzelme olmuyor