22 gü

%44 görme engelli raporum varken ehliyet ve 50 cc motor için sağlık raporu alabilir miyim?

24 yaşındayım ehliyet almak istiyorum. Şimdiye kadar gözlerimdeki problemlerden dolayı cesaret edemedim almak için ve alabileceğimi düşünmediğim için de muayene olmadım veya kursa yazılmadım. Ama şimdi 50 cc motor sürmek için heveslendim ama bu yıl EKPSS'ye girmek için engelli raporu almıştım. %44 oranında raporum var. İki gözümün görme derecesi toplamı 10 etmiyor. Ben zaten trafiğe çıkıp hızlı bir şekilde sürmek istemiyorum. Acil durumlarda babamı hastaneye götürebilmek için araba sürerim sadece. Bir de motor sürmeye heveslenmiştim 40-50 hızla giderim diye düşündüm. Öyle hava atmak hızlı gitmek gibi dertlerim yok, sadece ulaşım sağlayabilmek istiyorum. Ama ehliyet alamaz raporu çıkar diye korkuyorum. Alabileceğim bir yer var mı, ne yapmam gerekiyor lütfen yol gösterin. Almazsam çok üzüleceğim. Dünyanın sonu değil ama insan üzülüyor.

%44 görme engelli raporum varken ehliyet ve 50 cc motor için sağlık raporu alabilir miyim?