20 sa

Başın arka kısmında yanma ve baskı hissi neden olur, uzanınca artan baş ağrısı neden olur?

Merhaba, bir konuda danışmak istiyorum. Yaklaşık 5 gündür başımın arka kısmında ağrı ve baskı hissediyorum. Daha önce ağrı başımın ortasından başlayıp enseye doğru ilerlemişti, bazen sağ tarafa ve zaman zaman alna doğru da yayılmıştı. Sol tarafta da hafif hafif oluyordu veya küçük küçük sızlamalar oluyordu. Şu an özellikle başımın arka kısmında, enseye yakın bölgede ağrı ve yanma hissediyorum; ensenin kendisinde bir ağrı yok. Ağrı ve yanma şu an yaklaşık 4–5/10 seviyesinde. Bugün acile gittim ve serum takıldı, gün içinde biraz rahattım ki az önce kalkıp oturduğumda başım yine rahattı ama uzandığımda başımdaki baskının arttığını fark ettim ve yanma hissi de belirginleşti. Bu yüzden uyumakta zorlanıyorum, sanırım korktuğum veya gerildiğim için uykum olsa da uykuya dalamıyorum. Bir süre çok terledim ve vücudumda, özellikle bacaklarımda titreme oldu. Uzun süre hiçbir şey yememiştim; bir şeyler yedikten sonra bacaklarımdaki titreme geçti. Şu anda titreme yok ama başımın arka kısmındaki ağrı/yanma devam ediyor. Daha önce de baş ağrılarım olmuştu. 5 gündür ağrıya birkaç kez Arveles aldığım halde hiç etkisi olmadı, serumun bile tamamen etkisi olmadı, hafifledi sadece. Işık veya sese karşı belirgin hassasiyetim olmadı. Çok rahat yiyip içebiliyor veya konuşabiliyorum. Ateşim de daha önce 36,5 °C civarındaydı. Bu belirtiler açlık, uykusuzluk, stres veya boyun/baş bölgesindeki kaslarla ilişkili olabilir mi? Başın arka kısmında yatınca artan baskı ve yanma ayrıca değerlendirilmesi gereken bir durum mudur? Çarşamba günü nöroloji randevum var; o zamana kadar nelere dikkat etmeliyim? Bu neden olabilir ne yapmam gerekir?

Başın arka kısmında yanma ve baskı hissi neden olur, uzanınca artan baş ağrısı neden olur?