Yaklaşık 2 yıldır kendimi hayattan tamamen soğumuş gibi hissediyorum. Bu süreçte yaşadığım parasızlık, çevremden gördüğüm zorbalıklar, yalnızlık ve üst üste gelen sorunlar psikolojimi ciddi şekilde etkiledi. Moralimin bozulması artık çok kolay oluyor; en küçük bir şey bile kafamda büyüyebiliyor ve uzun süre etkisinden çıkamıyorum.
Eskiden yaptığım veya yapmaktan hoşlandığım şeylere karşı da ilgimi kaybetmiş gibiyim. Gün geçtikçe içimdeki enerji ve motivasyon azalıyor. Bazen hiçbir şey yapmak istemiyorum, gelecekle ilgili düşününce de eskisi gibi umutlu hissedemiyorum. Kendimi sürekli yorgun, sıkılmış, bunalmış ve çıkış yolu bulamıyormuş gibi hissediyorum.
Son zamanlarda yaşama isteğimin de ciddi şekilde azaldığını fark ediyorum. Bunu söylemek benim için kolay değil ama artık hayatı taşımakta zorlanıyormuşum gibi geliyor. Sürekli kafamın içinde düşünceler dönüyor. Sanki içimde başka bir ses varmış ve bana “Sen bu hayatı çekiyorsun, daha ne kadar böyle devam edecek?” diyormuş gibi hissediyorum. Bu düşünceler beni daha da yoruyor ve bazen kendi zihnimden bile kaçmak istiyormuşum gibi oluyorum.
İnsanların normal şekilde hayatlarına devam ettiğini gördüğümde kendimi daha kötü hissedebiliyorum. Özellikle yalnız kaldığım zaman düşüncelerim daha fazla yoğunlaşıyor. Kendimi başkalarıyla kıyaslıyor, neden benim hayatımın böyle olduğunu düşünüyor ve zaman zaman kendimi değersiz hissediyorum.
Bütün bunların yaklaşık 2 yıldır devam etmesi beni gerçekten endişelendiriyor. Artık tek başıma bunun üstesinden gelmekte zorlandığımı düşünüyorum. Ne yaşadığımı, neden bu kadar uzun sürdüğünü ve nasıl düzelebileceğimi anlamak istiyorum. Bu yüzden profesyonel bir destek almak ve biriyle açıkça konuşmak istiyorum.
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hersey senin etrafında dönmüyor kardeşim bunlar herkesin başına gelen seyler.. bu sıkıntıları aşıp gelişebilirsin ancak.. büyümek ve gelişmek zorluklarla oluyor.. öğreneceksin, ders çıkaracaksın, kendini geliştirceksin ve strateji edineceksin sonra hayatına daha iyi şekilde devam edeceksin.. çünkü büyük sıkıntılardan sonra büyük rahatlıklar gelir
Bunu tek başıma yenebileceğimi sanmıyom
Stoa felsefesini oku ve arastır zihnin dinginleşir
Reis benim psikolejim aşiri derecede kolay bozuluyo yemek yiyomiyom daha bunun bana faydasi olmaz bence
Bozuluyor çünkü kendini diğer insanlarla kıyasladığın bir yarış içindesin.. sana düşen görevleri yapamadığını, hayallerini gerçekleştiremediğini yani kendini tamamlayamadığın için özgüven eksikliği yaşıyorsun.. Ayrıca başkalarının söylediklerini takıp onların senin hakkında defiklerini içselleştirip kendini yaralıyorsun.. Stoa felsefesi bunların cevabını veriyor
Psikiyatri daha iyi bence reis
Kıyaslayan ben değilim 2 yila yakin calisiyorum emeğimizin karşiliğini alamadik aileden
Ben 12 yıl antidepresan kullandım bir işe yaramadı o ilaçlar beyni bozuyor ve yan etki yapıyor hormonları değiştşriyor çünkü.. Senin meselen kafada bitiyor
Ben ilaç kullanmam asla
Kardeşim en güzeli doktora gitmen bence hiç gittin mi bilmiyorum ama...
Gitmedim hiç
Eğer bu yazdıklarını ciddi anlamda hissediyorsan, düşünüyorsan hemen bir psikiyatri den randevu almalısın bence. Hatta al.
Ciddi anlamda hissediyorum
Hiç durma hemen randevu al tavsiyem sana. Geçmiş olsun.
Sağol reis şimdi ben psikiyatriye giderim ama şu konu var ilaç kullanmak istemiyom psikiyatriye neleri anlatim
Tamam bunları anlat aynen. İlaç kullanmak da istemiyorum de psikolog faydalı olur mu de veya sizin düşünceniz nedir hocam diye sorabilirsin. Bunların hepsine bir şey diyecektir doktor seni de anlar.
teşekkür reis
olmaz olee
detaylandır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!