22 gü

Morel Ve Psikoleji Bozukluğu Kıyaslamak?

Yaklaşık 2 yıldır kendimi hayattan tamamen soğumuş gibi hissediyorum. Bu süreçte yaşadığım parasızlık, çevremden gördüğüm zorbalıklar, yalnızlık ve üst üste gelen sorunlar psikolojimi ciddi şekilde etkiledi. Moralimin bozulması artık çok kolay oluyor; en küçük bir şey bile kafamda büyüyebiliyor ve uzun süre etkisinden çıkamıyorum.

Eskiden yaptığım veya yapmaktan hoşlandığım şeylere karşı da ilgimi kaybetmiş gibiyim. Gün geçtikçe içimdeki enerji ve motivasyon azalıyor. Bazen hiçbir şey yapmak istemiyorum, gelecekle ilgili düşününce de eskisi gibi umutlu hissedemiyorum. Kendimi sürekli yorgun, sıkılmış, bunalmış ve çıkış yolu bulamıyormuş gibi hissediyorum.

Son zamanlarda yaşama isteğimin de ciddi şekilde azaldığını fark ediyorum. Bunu söylemek benim için kolay değil ama artık hayatı taşımakta zorlanıyormuşum gibi geliyor. Sürekli kafamın içinde düşünceler dönüyor. Sanki içimde başka bir ses varmış ve bana “Sen bu hayatı çekiyorsun, daha ne kadar böyle devam edecek?” diyormuş gibi hissediyorum. Bu düşünceler beni daha da yoruyor ve bazen kendi zihnimden bile kaçmak istiyormuşum gibi oluyorum.

İnsanların normal şekilde hayatlarına devam ettiğini gördüğümde kendimi daha kötü hissedebiliyorum. Özellikle yalnız kaldığım zaman düşüncelerim daha fazla yoğunlaşıyor. Kendimi başkalarıyla kıyaslıyor, neden benim hayatımın böyle olduğunu düşünüyor ve zaman zaman kendimi değersiz hissediyorum.

Bütün bunların yaklaşık 2 yıldır devam etmesi beni gerçekten endişelendiriyor. Artık tek başıma bunun üstesinden gelmekte zorlandığımı düşünüyorum. Ne yaşadığımı, neden bu kadar uzun sürdüğünü ve nasıl düzelebileceğimi anlamak istiyorum. Bu yüzden profesyonel bir destek almak ve biriyle açıkça konuşmak istiyorum.

Morel Ve Psikoleji Bozukluğu Kıyaslamak?