Yaklaşık 2 haftadır çenemin her iki arka tarafında, tam 20’lik dişlerimin bulunduğu bölgede rahatsız edici bir baskı hissi yaşıyorum. Ağzımı tamamen açabiliyorum, konuşurken herhangi bir zorlanma veya kısıtlılık yok. Bölgede ağrı, sızlama, şişlik, kötü tat/koku ya da diş eti kanaması da bulunmuyor. 20’lik dişlerim yıllardır hafif şekilde çıkmış durumda ve görünüş olarak uzun zamandır aynı. Ancak dişlerin üzerine doğru diş etinin bir kısmı ilerlemiş durumda. Bu baskının iki taraflı olması nedeniyle bunun 20’lik dişlerin mekanik olarak sıkışmasından/bulunduğu bölgeden kaynaklanıp kaynaklanamayacağını merak ediyorum. Yoksa çiğneme kaslarında gerginlik, farkında olmadan diş sıkma veya çene eklemi (TME) kaynaklı bir durum olabilir mi? Nörolojik bir şeyden şüphelendiğim için daha önce beyin MR'ı ve tomografisi de çekildi ve sonuçlar temiz çıktı.
Sizce bu daha çok 20’lik dişlerle mi, yoksa çiğneme kasları/çene eklemiyle mi ilişkili olabilir? Dişçiye gitmeli miyim?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Geçmiş olsun, nedendir bilmiyorum ama ben de benzer bir sorundan muzdaribim.
Yıllar önce benim de sağ alt 20'lik dişim ağrıyordu; geceleri uyku uyutmaz, uyursam da uykudan uyandırırdı, su içsem geçici bir rahatlık verirdi, o sıralar çalıştığım ve izin vermedikleri işten kovulmama bile sebep olmuştu, dişim acayip sallanıyordu ve dişçiye gittiğimde çekilmesi gerektiğini söylüyordu.
İlk önce antibiyotik ilaç yazdı kullandım, apse temizlenmiş oldu, ağrı gitti ve bir dahaki randevuya geldiğimde, sağ olsun bir kadın diş hekimi kanal tedavisi ile dolgu yaparak bu dişi kurtarmıştı, tedaviden önce çenemin sağ tarafı sağa sola oynadığında tıkırtı sesi geliyordu, diş hekimi bunun zamanla geçeceğini söylemişti, bu diş yıllar sonra kökten olmasa da kırıldı ve özel diş polikliniğine gittiğimde bunun yerine biyoseramik diş yapılmıştı.
Hâlâ da orada aynı tıkırtı sesi geliyor ve baskı da hissediyorum maalesef.
Çok geçmiş olsun teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz içinde benden bir tıkırtı sesi gelmiyor sadece diş diplerim kaşınıyor ve baskı hissi var bu süreçte biraz işlerim var daha sonra dişçiye gideceğim sizin durumunuzda zor anlayabilirim çünkü katlanilacak çile değil bide hala devam ediyor diyorsunuz tekrar doktora gorunseniz bir çaresini bulmazlar mı acaba ya
Rica ederim ben de teşekkür ederim bakalım bir senedir büyük bir şehirde işe girdim burada yaşıyorum yorucu da bir iş maalesef ama en yakında zamanda komple bakılacağım kısmet olursa
İnşallah çok iyi olursunuz tekrardan çok gecmiş olsun
İnşallah çok sağ olun siz de 🌺
apse vardır
Apse ne tam olarak zararlı bir şey mi sizce yine de dişçiye goruneyim mi
antibiyotık iç geer
Doktora danışmadan kullanmak istemiyorum aslında ya
danıs ozaman
Teşekkür ederimmmm 🤍
rica ederim