Merhaba 8 yaşında bir kızım var dhb'si var şu an Medikinet kullanıyor dr'umuz Setinox önerdi bugün ona başlayacağız bu ilacı kullananlardan bilgi rica edebilir miyim?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çevremden duyduğum kadarıyla Setinox kullanan çocuklar da var ve doktor kontrolünde kullanıldığında DEHB tedavisinde sık tercih edilen ilaçlardan biri oluyor Setinoxun etken maddesi atomoksetin ve 6 yaş üzerindeki çocuklarda DEHB tedavisi için onaylı bir ilaç yani 8 yaşındaki bir çocukta doktor uygun gördüyse kullanılabiliyor Medikinetten farklı olarak etkisi ilk günden hemen başlamayabiliyor bazı çocuklarda tam etkinin görülmesi birkaç hafta sürebiliyor bu yüzden ilk günlerde çok fayda görmemek normal kabul ediliyor en sık duyulan yan etkiler iştahsızlık mide bulantısı karın ağrısı uyku hali ya da tam tersi uyku sorunları baş ağrısı ağız kuruluğu ve bazen sinirlilik olabiliyor bunların bir kısmı zamanla azalabiliyor Kullanan ailelerin deneyimleri ise birbirinden farklı kimi çocuğunda dikkat süresinin arttığını ve derslerde belirgin fayda gördüğünü söylerken kimi de yan etkiler nedeniyle doktoruyla görüşüp ilacı değiştirdiğini anlatıyor bu yüzden en doğru değerlendirme çocuğunuzu takip eden çocuk ve ergen psikiyatristiyle birlikte yapılmalı ilaca başladıktan sonra iştahı kilosu boyu tansiyonu nabzı ve ruh halinde belirgin değişiklik olup olmadığı da düzenli takip edilmesi gereken konular arasında yer alıyor eğer beklenmeyen ciddi bir yan etki fark ederseniz ilacı kendi kendinize kesmeden mutlaka doktorunuzla iletişime geçmeniz en doğrusu olur
Cevabınız için teşekkür ederim. Medikineti kullanıyorum 1 yıla yakındır. İştah kaybı yüzünden değiştirmek istedim. Doktorumuz ve heyet kararıyla buna başlayacagız ki ilk dozu az önce verdim. Ama anne yüreği işte kullananlardan yorum duymak istiyor. İçi azda olsun rahatlar belki diye. Elbette takibinde olacagım. Telekkürler
Cevap
5Cevap
Merhabalar, doktorunuzdan şüpheli misiniz ki neden yanlış bir ilaç versin size
Hayır elbette doktorumla sorunum yok. İlacı tanımıyorum kızımda nasıl bir etki yaratıcak bilmiyorum. Kullandıkça ögreneceğim bunu. Lakin mutlaka kullanan anneler vardır ve illaki ortak yan etkisi vardır diye bilgi toplamaya çalışıyorum.
Ne kadar bilinçli bir annesin tebrik ederim. Kızına da acil şifalar diliyorum
Çok amin teşekkürler.
Ne demek inşallah iyileşmiştir ufaklık
Ben çocuklara ilaç verilmesini pek uygun bulmuyorum gene de doktorunuza danışın
Bunu meb bede iletirmisiniz bende bayılmıyorum el kadar yavruma ilaç vermeye.
Bende yaklaşık 7 yıl katlandım. Lakin meb ve ögretmenler katlanmıyor onların hareket eden konuşan ögrenciye tahammülleri yok. Aynı septomlar bendede bardı bize şımarık diyorlardı şimdi ilaç içicek diyorlar. İstemeye istemeye aglaya ağlaya içiriyorsunuz.
Doktorlar daha iyi bilir
CHATGPT 👈🏻
Ondan geldim buraya. Onun çocugu yokmuş prospektüsü okudu bna ben ondan önce okumuştum zaten.
Hastalığı ne
Hasta değil. Dhb si var (dikkat eksikliği hiperaktivite)
Geçmiş olsun
Yeni mi teşhis edildi 🤔
Googleden bak reisim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?