Bir iki aydır mide ve bağırsak gazıyla uğraşıyorum sebebi ne olabilir ve kökten çözümü nedir? Bilen biri aydınlatabilir mi?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir iki aydır mide ve bağırsak gazıyla uğraşıyorum sebebi ne olabilir ve kökten çözümü nedir? Bilen biri aydınlatabilir mi?
Bir iki aydır devam eden mide ve bağırsak gazı normal sayılmayabilir o yüzden bence sadece geçmesini beklemek yerine bir iç hastalıkları ya da gastroenteroloji doktoruna görünmek iyi olur çünkü gazın tek bir nedeni yok bazı insanlarda beslenme alışkanlıkları çok hızlı yemek yemek gazlı içecekler baklagiller süt ve süt ürünlerine hassasiyet ya da lifli gıdalar neden olabiliyor bazı kişilerde ise irritabl bağırsak sendromu mide sorunları bağırsak florasının bozulması çölyak laktoz intoleransı ya da farklı sindirim sistemi rahatsızlıkları da buna yol açabiliyor kökten çözüm ise tamamen altta yatan nedene bağlı eğer sebep beslenmeyse diyet düzenlenince düzelebiliyor eğer farklı bir sağlık sorunu varsa önce onun tedavi edilmesi gerekiyor bu süreçte yavaş yemek bol su içmek düzenli yürüyüş yapmak ve hangi yiyeceklerden sonra gazın arttığını takip etmek de faydalı olabilir ama iki aydır devam ediyorsa ihmal etmeden muayene olmanı tavsiye ederim çünkü ancak sebep belirlendiğinde kalıcı bir çözüm bulunabilir
Sürekli mide ve bağırsak gazı genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları, intoleranslar (laktoz, gluten), irritabl bağırsak sendromu (IBS) veya bağırsak florasındaki dengesizliklerden kaynaklanır. Kökten çözüm için altta yatan nedeni bulmak gerekir; yaşam tarzı değişiklikleri çoğu kişide faydalı olur ama kalıcı çözüm için doktor kontrolü şarttır.
Cevap
3Cevap
bende de çok oluyor ya işin garibi dışarda olduğumda neredeyse hiç yok ama eve gelince durmak bilmiyor
Çözümü yediklerine dikkat et edemiyorsan yemeklerin üzerine kimyon kullan
Bazı insanlarda sut alerjisi oluyor. sut içince surekli gaz yapiyor belki ondandir
yediklerinden olabilir
Yemekten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?