20 gü

Bir yıldır geçmeyen baş dönmesi, dengesizlik ve zoom hissi panik mi yoksa başka bir hastalık mı?

Öncelikle bu yaşadığım sorun bir yıl öncesine dayanıyor. Bir yıl önce Nisan ayında bir gece başım ağrıyordu ve sağ kulağımda tıkanıklık vardı, o şekilde uyudum. Sabaha karşı saat 5:00’te çok şiddetli bir rahatsızlıkla, baş dönmesi ile uyandım ama böyle etraf deli gibi dönüyordu. Sonrasında acile falan gittik işte, tansiyonum yükselmişti ama çok değil, 15’e çıkmıştı. Onu düşürdüler ama baş dönmem için bir şey bulamadılar, stresten olabilir dediler, yolladılar. Ondan sonraki süreçte gitmediğim doktor kalmadı; dahiliye, kalp, göz, nöroloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, ortopedi hepsine gittim ve hiçbirisinde bir şey çıkmadı. Ama ben bir yıldır ne yaşadığımı bir ben bilirim, bir Allah. Sürekli başım dönüyor gibi, etraf dönmüyor, başım da dönmüyor aslında ama kafamın içinde bir sersemlik, dengesizlik var gibi tuhaf bir şey hissediyorum. Bu arada psikoloğa da gittim, terapiye de gittim, her şeyi yaptım ama bir türlü kurtulamadım bundan. Az önce de otururken, telefona bakarken hani filmlerde ekranı birden zoom’layıp uzaklaştırırlar ya, aynen öyle hissettim. Kafamın içi aynı o şekilde oldu ve tabii ki anında panik de basıyor. Panik bastığı için tansiyonum da yükseliyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Diken üstünde yaşıyorum, yaşayan bilen varsa lütfen yardımcı olsun, tavsiye versin, ömür boyu duacınız olurum.
Bir yıldır geçmeyen baş dönmesi, dengesizlik ve zoom hissi panik mi yoksa başka bir hastalık mı?