Öncelikle bu yaşadığım sorun bir yıl öncesine dayanıyor. Bir yıl önce Nisan ayında bir gece başım ağrıyordu ve sağ kulağımda tıkanıklık vardı, o şekilde uyudum. Sabaha karşı saat 5:00’te çok şiddetli bir rahatsızlıkla, baş dönmesi ile uyandım ama böyle etraf deli gibi dönüyordu. Sonrasında acile falan gittik işte, tansiyonum yükselmişti ama çok değil, 15’e çıkmıştı. Onu düşürdüler ama baş dönmem için bir şey bulamadılar, stresten olabilir dediler, yolladılar. Ondan sonraki süreçte gitmediğim doktor kalmadı; dahiliye, kalp, göz, nöroloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, ortopedi hepsine gittim ve hiçbirisinde bir şey çıkmadı. Ama ben bir yıldır ne yaşadığımı bir ben bilirim, bir Allah. Sürekli başım dönüyor gibi, etraf dönmüyor, başım da dönmüyor aslında ama kafamın içinde bir sersemlik, dengesizlik var gibi tuhaf bir şey hissediyorum. Bu arada psikoloğa da gittim, terapiye de gittim, her şeyi yaptım ama bir türlü kurtulamadım bundan. Az önce de otururken, telefona bakarken hani filmlerde ekranı birden zoom’layıp uzaklaştırırlar ya, aynen öyle hissettim. Kafamın içi aynı o şekilde oldu ve tabii ki anında panik de basıyor. Panik bastığı için tansiyonum da yükseliyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Diken üstünde yaşıyorum, yaşayan bilen varsa lütfen yardımcı olsun, tavsiye versin, ömür boyu duacınız olurum.
20 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yaşadıkların gerçekten çok yıpratıcı görünüyor. Özellikle bütün branşlara gidip ciddi bir neden bulunamaması insanı daha da çaresiz hissettirebiliyor. Ben doktor değilim ama anlattığın; ilk atağın kulakta tıkanıklık ve şiddetli baş dönmesiyle başlaması, sonrasında da uzun süren sersemlik ve dengesizlik hissinin devam etmesi bazı iç kulak denge sistemi sorunlarında görülebiliyor. Ayrıca yaşadığın panik ataklar da bu hissi katlayabiliyor.
Eğer daha önce yapılmadıysa, denge testleri (VNG/ENG gibi), işitme testleri ve gerekirse vestibüler rehabilitasyon konusunda deneyimli bir KBB veya nöroloji uzmanından ikinci bir görüş almanı öneririm. Bunun yanında B12, D vitamini, demir eksikliği, tiroit ve kan şekeri gibi değerlerin de tekrar gözden geçirilmesi faydalı olabilir.
Telefona bakarken yaşadığın "zoom yapıp uzaklaşıyormuş" hissi de panik, migren aurası veya görsel algıyla ilgili bazı durumlarda görülebilir. Tek başına bunun olması kesin bir tanı koydurmaz ama yeni bir belirti olduğu için doktoruna mutlaka anlat.
Bir yıldır aynı şikâyetle yaşıyor olman bunun ömür boyu böyle süreceği anlamına gelmez. Bazen doğru tanıya ulaşmak zaman alabiliyor. Umarım en kısa zamanda neden bulunur ve rahat edersin. Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler vestbüler migren olabilir dendi ama net değil Sibellium kullanıyorum denge testi yapıldı manevra yapıldı iç kulak içine bakılan emarlarda çekildi ama bir şey çıkmadı
Geçmiş olsun. Tetkiklerde bir şey çıkmaması bazen sevindirici bir durum olsa da şikâyetlerin devam ediyorsa can sıkıcı olabiliyor. Vestibüler migren gerçekten görüntülemelerde veya standart testlerde her zaman bulgu vermeyebilir. Sana Sibelium (flunarizin) başlanmış olması da bu ihtimal düşünülmüş olabileceğini gösteriyor. İlacı doktorunun önerdiği şekilde kullanmaya devam et ve belirtilerinde bir değişiklik olup olmadığını takip et. Eğer atakların sürerse veya kötüleşirse, nöroloji ve gerekirse kulak burun boğaz doktorunla tekrar görüşmen faydalı olur. Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzelirsin.
Umarım 🙏🏻 sağolun
Önemli değil.
sağlıklı yaşayamaya çalışabilirsin
Panik atak olabilir