Güncellemeler
1 sa
Süper soru 🥳 Teşekkürler 🙏🏻
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Ambulansı ararım.
Ederim. Aldığım ileri ilk yardım eğitimleri doğrultusunda, güvenliğimi de gözeterek önce yapabileceğim temel müdahaleyi yaparım. Aynı anda çevremdekilerden birinden 112'yi aramasını isterim; eğer yalnızsam da ilk fırsatta ambulansı kendim ararım. Böyle bir durumda sadece izlemek bana doğru gelmez.
Çünkü acil durumlarda geçen her dakika çok kıymetlidir. Profesyonel ekip gelene kadar bilinçli ve doğru bir ilk müdahale, bazen bir insanın hayatında büyük fark oluşturabilir. Elbette bilgim olmayan bir konuda müdahale etmeye çalışmam ama bildiğim yerde de geri durmam.
@MuzipFilozof der ki: Bilgiyle yapılan ilk yardım hayat kurtarır; duyarsızlık ise zamanı kaybettirir.
Valla ne yapacağımı bilmem panik yapar bende bayirilim 😂
Bayılırım 😂
Kız dur sen sağlam kal bari 😅
Kendime gelince yardım ederim tabi bayılan kişi beni sedyede uyanmami beklemiyor ise 😂😂😂
Ahhaah önce seni götürürler gibi geldi şimdi 😅
O yüzden bu olaylar gerekirse hiç karşıma çıkmasın 😂 ambulansı arasam bile konya diye kenya derim en korktuğum durum yemin ederim 😂😂😂
Ayy ahahah Allah korusun deli 😅 Sana denk gelmesin o zaman tabi hiç olmasında amin 😅 Önce sen derin bir nefes al 😅
Ambulansı ararım. Yardım edelim derken başımızı derde sokmayalım
Bende güvenemiyorum insanlara maalesef 🥲
İlk yardım biliyorum. Yardım ederim, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ama bu şekilde hırsızlar kumpas kurabiliyor. Bu yüzden yardım ederken tedbirli olmak da gerekir.
Tabii ki de durup hemen ambulansı ararım ne oldu biliyorsam ambulansa söylerim bilmiyorsam konum belirtirim ve o olduğu yeri güvenli bir şekilde çeviririm ama asla müdahale etmem çünkü herhangi bir yerinde kırık olabilir bir şey olabilir kaza anında ya da kafasını düşmüş çarpmış olabilir
İlk yardım bilgim varsa Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Yanlış bir hamle yapıpta daha riskli bir duruma koymak istemem
Elimden geldiği kadarıyla yardım ederim. İlk yardım biliyorum ve müdahale edebileceğim bir durumsa evet
Yardımcı olmaya çalışırım. Ama o sırada mutlaka ambulansı ararım. Ambulans gelene kadar elimden gelen ilk yardımı yaparım.
Yardım eden kimse yoksa yardım ederim yoksa uğraşmam
Uğraşamam. Ambulansa konum atarım. Gerisi ambulansın sorunu.
Ambulansı arayıp devam ederim tuzak olabilir kimseye güven olmaz bu zamanda
dokunmam su alırım veririm içerse başka da bisi yapmam
İlk yardım bilmiyorum ve riskli olacağı için dokunmazdım ambulansı arardım ✨
Hipokrat yeminim olmasada... Etik kurallarım var. Vurdumduymaz davranamam elimden geldiğince ilgilenmeye çalışırım.
ilkyardim biliyorum, yapabilecegim durumdaysa tabi ki
İlk yardım eğitimi aldım. Bildiğim kadarıyla yardım ederim.
Ambulans ararım, bu konuda bilgi sahibi değilim
Ağır yaralanma varsa müdahele etmek kesinlikle yanlış böyle bir durumda sağlık ekiplerini ararım kanamalı bir yara varsa ilk yardım bilgim var tampon yapıp kanamayı engellerim yine ambulansı ararım 🙂
Yapabileceğim bir şey varsa yardım ederim
Yaklaşmam ambulansı ararım
İşim bu zaten tabii ki yardım ederim.
İlk yardım belki. En iyisi ambulansı aramak
ilk yardım bilmediğim için ambulans çağırırım
Elimden geldiğince yardım ederim
İlk yardım bilsem yapardım
Doktorculuk mı oynayayım
Ambulansı ararım
Biliyorum yapmam
Ederim
Yardım ederim