Güncellemeler
2 gü
Yaşamayan bilemez çok zor bir hastalık , yorum yaparken dikkatli yapalım ben çok üzülüyorum en kısa zamanda tekrar tahlil yaptırmaya gideceğim. Bol dua
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Küçük çocukların şeker hastalığıyla mücadele ettiğini görünce gerçekten çok üzülüyorum. Rabbim hepsine acil şifalar versin, ailelerine de sabır ve güç nasip etsin. Bu hastalıkla küçücük yaşta yaşamak gerçekten kolay değil.
Bizim ailede de şeker hastalığı oldukça yaygın olduğu için ben de bir dönem kendimde yatkınlık olabileceğini düşündüm. Bu yüzden devlet hastanesine gidip gerekli kontrollerimi yaptırdım. Çok şükür sonuçlarım normal çıktı. İnşallah hayatım boyunca da böyle devam eder ve bu hastalığa yakalanmam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Genetik oluyorlar daha çok.
Genetik yatkınlık yediğimiz hiç bişey normal değil ben başımdan geçeni yazmak istedim telefonla arandım biraz zor ile check-up satıldı bana istemeye istemeye aldım diyeyim neyse tüm doktorlardan geçer not aldık 😅 en son cahiliye bana dedi ki vitamin değerlerin yerde şeker hastası değilsin ama olmak üzeresin dedi şu an önleyici tedavi alıyorum düşünüyorum o check-up satılmasa hiç haberim olmayacaktı
Dahiliye olacaktı klavye saçmalamış 😅
Dediğini anladım, problem değil. Klavye hatası bende de olabiliyor. Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok önemli bir konu. gece , gece bunu görünce moralim bozuldu, tam uyuyacaktım.
Ben de yaklaşık 1 yıl önce devlet hastanesine gitmiştim. Tam tarihini açıkçası hatırlamıyorum. Önce kan tahlili yapıldı, ardından Oral Glukoz Tolerans Testi (şeker yükleme testi) uygulandı. Çok şükür diyabet açısından herhangi bir sorun çıkmadı.
Ancak tahlillerimde magnezyumumun oldukça düşük olduğu, demir eksikliğim, B12 vitamini eksikliğim ve D vitamini eksikliğim olduğu tespit edildi.
check-up Benim de yaptırasım var ya
önleyici tedavi alıyorum Nasıl oluyorsun
İnşallah olmazsın
Şeker için sağlık ocağına test versem aç karnına oluyor dimi
Bende gasrist ve ülser var yani midemde yara varmış ben başka bir hastalıkla inanın mücadele edemem bağırsak problemi yaşıyorum
Allah herkese şifa versin bütün hastalara 🥹🥹🥹🥹🥹
Şöyle önleyici tedavi dediğim doktor söyledi insülin pompalayan organın yorulmuş al şu ilacı kullan olmayacaksın inşallah zamanında yakaladık demişti check-up öneriyorum tabi hiç düşünme yaptır Rabb'im hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifa versin 😇🙃
Devlet hastanesi biraz uğraştırır imkan varsa özelde yaptır ben 8.000 verdim herşeye bakıldı devlet Hastanesi'nde De dahiliye ye git derim maalesef sağlık ocakları çok bişey yapmıyor
Dahiliye ye mi gitmem lazım bunun için
Gizliden çıksanız rahat konuşursunuz
Dahiliye den sıra alınca doktora
Hocam, genel sağlık kontrolü yaptırmak istiyorum. Yaklaşık bir yıl önce B12, demir, D vitamini ve magnezyum eksikliğim çıkmıştı. Ailemde de şeker hastalığı var. Gerekli görürseniz genel kan tahlillerimi tekrar yaptırmak istiyorum.
Benim bu şeker olayı dahiliye de viknudyoybins dayanarak evet diyeceğim ve tekrar kontrol için dahiliye ye çağırıldım sorularını hep görüyor severek takip ediyorum dua edeceğim sana da :) bu arada umreye gittiğini söylemiştin Allah sevdiği kulları daha sıkı imtihan ediyor işte
Farklı bir sorun olursa seve seve yanıtlarım
Ay, cevabın için çok teşekkür ederim. 🌸
Bu arada güzel duaların için de çok teşekkür ederim. 🤍 Evet, umreye gitmek nasip olmuştu. Allah hepimize sağlık, afiyet ve hayırlı bir ömür nasip etsin. Rabbim bütün hastalara şifa versin, inşallah.
Nerden başlayacağımı bilmiyorum önce be yapmalıyım doktora ne demeliyim hangi bölüme gitmeliyim
Kaç yaşındasınız
Gizliden yorum yaptığimin bile farkında değildim 😅😅 evet kesinlikle aile öykünü söyle daha dikkate alırlar ve yeterli olur eee bu dünyada en çok sıkıntıyı Rabbimin Habibim dediği peygamberimiz çekmiş Rabb'im seni de seviyor ki huzuruna kabul etmiş ve imtihan vermiş biliyor musun çok gitmek istiyorum uçak korkum var 😅
Dahiliye randevusu alarak başlaya bilirsin ama ben açıkçası maddi durum konusunda sıkıntı yoksa özel de check-up öneririm onun dışında dahiliye ye git güzel bir başlangıç olur tam istediğiniz noktada zaten doktor da yönlendirir ve yaşımı sormuşsunuz 33
Katkılı gıdalar ya da anne ve babadan aktarılan gen nedeniyle oluyor
genetik
Korkudan oluyor