Merhaba arkadaşlar tüm vücudum gül hastalığı ile kaplandı, aşırı yanma, kaşıntı, batma oluyor, kullandığım ilaç işe yaramıyor. Bu hastalıktan muzdarip olup önerisi olan var mı?
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Gül hastalığı (rozasea) tamamen geçmeyen, kronik bir cilt rahatsızlığıdır; yanma ve kaşıntı şikayetleri genellikle tetikleyicilerden kaçınma, uygun cilt bakımı ve dermatolog kontrolünde ilaçlarla azaltılabilir. Semptomlar dönemsel olarak alevlenir ve tamamen yok olması zor olsa da doğru tedaviyle kontrol altına alınabilir.
Bendeki (pityreasis rosea) halk arasında gül hastalığı deniyor ama yüzdeki (rozasea) ile karıştırılıyor. Yüzdeki olan gül hastalığı kroniktir. Benim yaşadığım sadece vücutta çıkan genellikle göğüs, sırt ve karın bölgesinde görülen fakat %5 ilk kesimde ise bacaklar ve kollarda da görülen başka bir adının da “Madalyon” olduğu bir hastalık. Kronik olmayan 6/8 hafta arasında kendiliğinden geçen bir şey. Ama kaşıntı yanma batma olduğu için dayanamıyorum. Maalesef pik (zirve) kısmını yaşıyorum bu hastalığın. Geçici olduğu için doktor herhangi bir tedavi vermedi etkinliği az bir kremle yolladı.
Burada söylenenlerle tamamen hareket etmek doğru olmaz mutlaka doktora git Allah şifa versin
Elbetteki doktora gittim doktor kesin bir tedavisi yok bu hastalık 6/8 hafta aralığında kendiliğinden geçiyor sadece kaşıntısını kızarıklığını hafifletmek için ilaç yazabilirim dedi. Yazdığı ilaçlar maalesef ki etki etmedi. Bulunduğum yer maalesef doktor bakımından yetersiz bir yer. Bazen yaşayan insanlardan bilgi almak kayda değer bilgileri elde etmeye imkan sağlayabilir. her söyleneni elbette önce araştırıyorum ona göre uygulama kararı alıyorum
Tüketilen gıdalarda alerji yapabiliyor sıkıntı stres mesela acı biber baharat domates gibi ürünler alerji yapabiliyor histamin Alerjisi olabilir
Yani iyi bi ürün biliyorum ama sanırım seninki bi tık daha ciddi. ama belki denemk istersen neshlyy natural var ve gül içinde krrmleri var diye biliyorum bnde beğeniyorum bu markayı
Bende de cilt hastalığı var. Hacamat dene bı
kortizonlu kremler hafifletir sonrasinda gecer bende atlatmistim
Geçmiyor o sadece hafifliyor
Bitkisel denedin mi
Beş gündür mavihindiba Funda suyu İngiliz tuzu ve kedi otu kürü kullanıyorum ama herhangi bir olumlu etkisini görmedim. Direk cilde uygulanan fenistil krem dışında bişey kullanmıyorum.