Yıllardır tırnağımda böyle bir şey var, iki ayak baş parmağımda. Asla sandalet, açık ayakkabı giymiyorum utançtan. Cildiye gittim daha önce, krem verdi işe yaramadı. Mantar mı batıktan mı oluyor bilmiyorum, yaşayan var mı ve ortopediye mi gitmeli cildiyeye mi önce.

Kesince böyle içi gözüküyor, sert bir şey var, içi asla temizlenmiyor, çıkmıyor, tırnağım hep batıyor, düzgünce kesemiyorum, çok kalın sert, kesmesem ayakkabıda ağrıyor.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Kalsiyum d vitamini eksikliği de bu tarz tırnak kırılmalarına neden oluyor. Zamanla düzelmesi lazım da sürekli duruyorsa dahiliyeye gidip tam kan tahlili yaptırıp değerlerine baktırman gerek.
Aaa değerlerim düşük evet d vitamini ve demir eksikliği hep yaşayıp tedavi aldım
Tekrar baktır. Bu tarz tırnak kırılmaları aslında iyiye işaret değil çünkü kemik erimesi gibi durumlara da işaret edebilir. Süt yoğurt yemen lazım. Güneşe çık d vitamini al. Kapalı kızlarda daha çok oluyor d vitamini eksikliği.
Kapalı değilim aslında ve ben kadar süt ürünü tüketen yoktur biliyomusun çikolatalı süt nerdeyse her gün içerim yoğurt aynı şekilde her gün yerim ve ziraat mühendisi adayiyim hep güneş altındayim staj yapiyorum normal şartlarda da hep güneşteyim yaz kış
Hmm o zaman başka bir sorun olabilir. Çoktan düzelmesi lazım hep böyleyse doktor incelesin tahlil yapsın belki bilmediğimiz bir sorun vardır
mantar bu. sık sık törpülemelisin. tırnağının içinde mantar var sürekli törpüle. limon sık üstüne
Sık sık kesiyorum ilaç kullandım losyon kullandım hiç bişey olmadı
ilaçlar fayda etmez. üstünden törpülemelisin sürekli. vede ıslak bırakma. saç kurutma ile kurut mutlaka. nemde ürer mantar
Batık gibi duruyor batıksa acil acile bir git onlar yönlendirir
Acile gidilirmi ki bunun için
Batıksa gidilir parmağına ağrı acı yapıyor mu
Çok derin kesersem ağrıyor çok batık yengem bir kaç kez tırnak makası ve törpüyle kenardan çıkardı ağladım çığlık attım
O zaman tırnağın batık oluşuyor tırnağını uzayınca keseceksin batık oluşumunu engellemek için
Kesmemeye çalış çok derin kesme yukarıdan kes kalsın öyle batık olmuş yine tırnak mantarı değil de
Aynisi ama bu halde degil, bende de var bence mantar olabilri
Bir sivi var kurutuyor mantarı
Terbisil mi
@Gamyoncuu41 bilmiyorum abi
Özür dilerim ama kusucam şimdi 🤢
Mantara benziyor tedavi şart
Cerraha git bence
Ortopediyemi
Genel cerrahi daha iyi bilir onun yapacağı bir şey olmazsa cildiyeye sevk eder
Cildiye
buneya
Geçmiş olsun birine git o seni yönlenirir