Durduk yere nefes almakta güçlük çekiyorum sanki ciğerlerim şişip birbirine yaklaşmış ve o alan daralmış gibi oluyor. Sadece en sonda bir kere ağzımdan nefes alabiliyorum ve kalbim aşırı hızlı atıyor (97-98 normal atış hızı). Bunu yaşayan var mı
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Sanki anksiyete gibi geliyor
Nasıl anlayabilirim
Stresli bir dönemde misin veya yakın zamanda öyle bir şey oldu mu tek başına bu şekilde anlaşılacağını pek düşünmüyorum yanı sıra başka etkenler çıkarsa birlikte değerlendirmek lazım
Ben hep stresli biriyim ama bu son aylarda artık böyle oluyor nefes almakta güçlük çekiyorum kalbim aşırı hızlı atıyor sanki boğazımda bir yumru varmiş gibi ciğerlerim sanki şişip birbirine yapışmış gibi oluyor baş ve boyun ağrısında eşlik ediyor tabi
Bende de oluyordu mesela haksız bir olay videosu izlerken bile bir an kendim yaşamış gibi kalbim güm güm atmaya başlıyordu tamamen durduk yere mi yoksa bir şeyler tetikliyor mu ben de bazen tetiklenerek bazen durduk yere oluyordu
Üzüldüğüm ve sinirlendiğim zaman daha çok oluyor nefes alamıyorum ve kalp atış hızım yükseliyor ve başım dönmeye başlıyor bayılacak gibi oluyorum
Önce bı psikolog ile görüşmem gerek galiba
Evet yüksek ihtimal anksiyete kendini daha iyi tanıyıp daha relax olursan muhtemelen zaman içerisinde geçer
Evet daha net bir bilgi olur En azından
Kalp krizi riskin olabilir.
Kalp atış hızı yüzünden mi
Nefes kesilmesi batma
Başka bir belirtisi var mı acaba
Sol koluna doğru ağrı giriyorsa veya tutmuyorsa falan.
Evet sol kolum aşırı derecede ağrıyor ve omzuma vuruyor sol tarafımın tamamında ağrı var
Sen bence en yakın zamanda EKG falan yaptır holter taktır.
Peki kalpte sıkıntı varsa bu bel veya sırt ağrısı yapar mı ya da bu ağrılar sürekli devam eder mi
Yani kalp krizi vücudun çoğu yerine vurabilir. Doktor değilim ancak kalp krizi belirtileri bunlar olabiliyor.
Bilmiyorum bende bazen şiddetli oluyor evdekiler dikkat çekmek için rol yaptığımı düşünüyor bu yüzden olduğunda bile çaktırmıyorum belki kalp krizi geçirip birden ölürüm o zaman inanırlar zaten yaşamak için bir anlam bulamıyorum
Git doktora baktır EKG holter falan taktır
panik atak olabilir mi
Bilmiyorum nasıl anlayacağım bunu
ben yasadim da
Peki neler oluyor anda belki bende de vardır
uyurkeh nefesim kesilmisti kalp krizi gecirmis gibiydim
Peki öyle olunca miden de bulanıyor mu
kramp giriyodu
Başka bir yerin ağrıyor muydu ensen , başın, gözün
hayir
Benim kafamın ve ensemin sol tarafına atıyor
Anksiyete bozukluğu
Nasıl anlayacağım
Doktora görünüp net ve kesin tanı alman gerekli. Gerek ilaç gerek başka tavsiyelerle aşabilirsin. Psikolojik etkenlerde çok ve yaşadığın bir olayda tetiklemiş olabilir.
Peki bunun için psikiyatriste mi yoksa psikoloğa mı gitmeliyim
Psikiyatri
Bir kere gittim ama antidepresan verip saldılar beni:(
Başka bi psikiyatriye göründün mü peki
Hayır maalesef
O zaman tekrar görünmelisin
Mutlaka doktora git hemde hemen
Seni etkileyen unutamadığın bir şey var mı