Son zamanlarda çok stresli günler yaşadım, yediğime içtiğime de dikkat etmedim. Ne zaman krem ürün falan kullanarak tedavi etmeye çalışsam cildim yanıyor gibi oluyor ya da daha da çoğalıyor sivilcelerim. Bu yüzden bana daha sakin, iz kalmaması için ve artık komedon çıkmaması için ne yapabilirim söyler misiniz? Bir de cildim çok soyuluyor, neden acaba?
Yüzdeki sivilce izleri ve komedonlar nasıl tamamen geçer, cilt soyulması neden olur?
Cildin yanıyorsa kullandığın kremler ağır geliyordur, bariyerin hasar görmüş olabilir. Her şeyi bir anda kullanmaktansa çok sade bir rutinle başla: sabah akşam nazik bir temizleyici ve iyi bir nemlendirici. Komedon ve izler için en etkili şey zamana yayılmış, düşük dozda asit takviyesi ama bu işi bir dermatologla yapmak şart. Soyulma da genelde kuruluk ve tahrişten olur, o yüzden nemlendiriciyi sakın es geçme. Stres ve beslenme işin temeli, biliyorum söylemesi kolay ama bir yerden başlamak lazım.
0
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
2 ay
Sivilce izleri tamamen yok olmayabilir ama doğru tedaviyle görünümü büyük ölçüde azaltılabilir. Komedonlar (siyah ve beyaz noktalar) düzenli cilt temizliği, uygun ürünler ve dermatolojik işlemlerle kontrol altına alınabilir. Cilt soyulması ise genellikle akne tedavisinde kullanılan ilaçlar, peelingler veya cildin bariyerinin zayıflaması nedeniyle ortaya çıkar.
Cildine kimyasal hiçbir ürün kullanma. Muz veya salatalık kabukları koy üzerine, muz daha iyi gelir. İster cildinde beklet yarım saat, istersen birkaç dakika sürüp ovala yüzüne. Biraz beklesin cildinde, daha sonra saf sabun veya bebek şampuanı ile yıka yüzünü. Bunu her gün düzenli uygula. Yediğine içtiğine çok dikkat et. Önce acısı diner, bir süre sonra izler de geçer.
Her şeyi sürme yüzüne. Ben aşırı dikkat ederim yüzüme süreceğim kreme allahın belası bir kremi sürdüm ve sivilce çıkardı sadece bir kez sürdüm ama sivilce çıkmaya devam ediyor aynı yerde. İçeriği komedojenik olmamasına dikkat et. Peeling yap yüz yıkama jeliyle yıka ve asla elinle dokunma izler zamanla geçiyor
Cildinde egzama ya da seboreik dermatit olabilir cildiyeye git
1
7 Yorumla
Soran
2 ay
Haklısınız ancak gittim hep aynı kremi veriyor sadece 0,25 değil 0,5 veriyor. İpl lazer yapalım dedi o da ciltte tüylenme yapabiliyor cildim yatkın benimde. Öyle anlayan bir cildiye yok maalesef.
O retinol. Cildin hassas olduğu için hafta bir kere nohut kadar alıp tüm cildine sürmelisin. Bariyer için cicalı krem al derim. Sen retinolü her gün mü kullanıyorsun?